Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawda, jeśli myślimy o tym samym psiaku. Czy przyjedzie to się okaże bo jak na razie to nic nie wiadomo, a ja mam złe przeczucia co do losów psiaka, ale mam nadzieję, że się mylę. z drugiej strony szybko działa ta poczta pantoflowa:diabloti:

Co u dziewczyn? Wszystko po staremu bieganie, sjesta, bieganie

a ze spraw formalnych trzeba zaszczepić przeciwko wściekliźnie, które wyszły 15.05.2011, kosz 20 zł za sunie.

Posted

[quote name='ULKA12']Prawda, jeśli myślimy o tym samym psiaku. Czy przyjedzie to się okaże bo jak na razie to nic nie wiadomo, a ja mam złe przeczucia co do losów psiaka, ale mam nadzieję, że się mylę. z drugiej strony szybko działa ta poczta pantoflowa:diabloti:

Co u dziewczyn? Wszystko po staremu bieganie, sjesta, bieganie

a ze spraw formalnych trzeba zaszczepić przeciwko wściekliźnie, które wyszły 15.05.2011, kosz 20 zł za sunie.
Skarbnik wróci z wojaży, skarbnik zapłaci. Inne szczepienia były? I za ile? I dlaczego tak tanio.
Myslimy o tym samym, a poczta działa od początku wątku tylko zakulisowo....klepanie męczy bardziej niż mówienie.

Posted

Jestem. Dowlokłam się wymaturowana do ostatniego tchu; jutro i dalej tak samo będzie....:placz::placz:.a ile ciekawych rzeczy dowiedziałam się od kandydatów do statusu dojrzałego człowieka.:shake: ta reforma oświaty sprowadzi nas do epoki kamienia łupanego:shake:
Ciotki dostają naganę :mad: a jak wróci Angel, to zobaczycie..:angryy::angryy:
Teraz tylko dobranoc, bo co innego mozna zrobic z tak pięknie rozpoczętą nocą:evil_lol::evil_lol:

Posted

jestem za! anegdoty maturalne dla odprężenia poproszę

wpłaciłam dopiero dziś swoją dolę, poczekam też aż wróci skarbnik by zajrzeć do kiesy dwupakowej i zliczyć ile majowych diengów doszło tak wogle,

Posted

SkarpetKa napisał(a):
Dzień dobry sunieczkom :)

Danka podziel się kilkoma anegdotami! ;)

Opusciło mnie poczucie humoru, ale jutro też bedę słuchać pilniej niż dziś i przyniosę trochę nowinek literackich.
Dziś dowiedziałam się, że akcja " Pana Tadeusza" rozgrywa się podczas ważnych wydarzeń dla narodu polskiego- mianowicie była to jakaś chyba wojna, a Makbet wierzył w duchy i wróżby i dlatego z powodu swojego zacofania, gdy tylko przybyły do niego czarownice, zaraz chłopina zaciachał Dunkana. Abiturient żałował, ze do niego nie przychodzą zjawy, by obiecać mu tron.
Potem zwaliłam się z łoskotem pod stół lomisji i wylazłam z 6 punktami w garści za prezentację i rozmowę, co oznaczało zdany egzamin dojrzałości.
Hurrraaa!!! mamy nowego człowieka ze swiadectwem dojrzałości. Pogratulować.
Jutro znowu do 20. Miejcie mnie w swojej opiece wszystkie złe i dobre moce.
Dwupak śpi ???

Posted

margaret napisał(a):
:)
wiesz Kreatywność jest w cenie :) trzymam kciuki za twoje pokłady wytrzymałości danko

Ja jestem wytrzymała babina, a człowiek uczy się cały czas i odświeża sobie spojrzenie na utwory, które są archaiczne i można je inaczej interpretować- na przykład dosłownie i tylko dosłownie.
Czy wiesz, ze Kordian był taternikiem, bo łaził po górach np po Mont Blanc i tam tez miał super przygody, ale uszedł z życiem i tylko końcówka nie udała się mu, bo stał się rewolucjonistą i byłoby wszystko dobrze, ale znowu gnębiły go duchy- Strach i Imaginacja. Szanowna komisjo: Co to jest ta imaginacja?

Ula, jak Twój nowy podopieczny, Szafranek? Żyjesz????

Posted

Danka - łomatko, toż to całkiem nową literaturę przerabiacie... siedziałam cicho w krzaczorach, ale teraz tak mnie zazdrość wzięna względem tego Kordiana taternika i wspinacznika po górkach wszelakich, że aż mną rzuca po klawiaturce... cholera, i po co się taki fajny facio bawił w rewolucję i to z duchami....brrrrrrrrrr , a imaginacja to już totalna gleba (jak w Chłopach), albo kanał (jak u Wajdy)... :crazyeye:

Danko, pouczaj nas, oświecaj, bośmy durni - a tak na marginesie Szanowna Komisjo, to jak można te duchy, że tak powiem, przekręcić? Bo to Wy jesteście Światłością Narodu ( nie ubliżając drobiolubnym i drobiowi)... a duchy to poważna sprawa... aż strach się bać.... :evil_lol:

Precz z archaicznymi utworami, precz ze starymi interpretacjami, precz i imaginacją (cokolwiek to oznacza, tfu), precz z duchami (chyba mnie nie dopadną za to zdanie, co Komisjo?), i na koniec - PRECZ Z PRECZEM :eviltong::eviltong::eviltong:

AMEN :diabloti:

Posted

ja też czytam Dankowe zwierzenia maturalne, tyle że głupio mi strasznie bo już nic a nic nie pamiętam z tej literatury i mi mogliby maturzyści każdy kit pocisnąć :) dobrze że matury nie trzeba zdawać co kilka lat bo chyba by mi szanowna komisja odebrała papierek dojrzałości :)

Posted

Kochane fanki Dwupaku, głupio i niewłaściwie tak po nocy budzić przyzwoitych ludzi i wspaniałe, śpiące psy, ale zwalił mnie dziś z nóg Janusz Kochanowski, który przestraszył się widma Orszulki w XIX trenie tak bardzo, że dał sobie spokój ze stoicyzmem ,o epikureizmie nie wspominając....nawet nie przebiła go lady Makbet, która ześwirowała - mnie tez to niedługo grozi od tych rewelacji - bo nie mogła domyć rąk ze krwi...
Ale juz jestem cała i przytomna, jak to zwykle bywa u mnie o tej porze....tylko szkoda, ze wszyscy już śpią...człowieka !!!
Małgosiu, szanowna komisja aktualizuje sobie maturę co roku. Pisarze sa płodnym plemieniem i piszą, a piszą. Lektur przybywa....mnie to nie przeszkadza.

A co u Dwupaczka naszego ????

Posted

Jak słyszę te maturalne rewelacje to zastanawiam się, jak uczelnie godzą się na to, aby matury były egzaminami wstępnymi. Moja koleżanka ze starą maturą, aby się dostać na weterynarię musiała niebo i ziemię poruszyć i tylko jedna uczelnia przyjęła w ogóle jej papiery, achhh co to były za cuda.

A podobno już nawet na ortografii nie muszą pilnować?!

Tak głośno rozmawiamy i sunieczki możemy obudzić ;)

Posted

SkarpetKa, niestety masz rację...ortografia juz nie istnieje..a zajęcia ze studentami polonistyki przy niefortunnym doborze kandydatów, przypominają...nie będę precyzować...czas umierać, albo wejść z powrotem na drzewo.
Dobranoc, albo pogadajmy sobie cichutko.

Posted

Uciekłam bo myślałam, że śpisz, a Ty widzę twarda sztuka jesteś ;)

A teraz możemy już głośno przywitać Peggi i Meggi i ich kochane cioteczki :)

O poziomie dzisiejszych maturzystów słyszałam już trochę, ale nie prosto od źródła i jak czytam co piszesz to się zastanawiam kto jest za to odpowiedzialny, przecież to przyszłość naszego narodu ma być, nie można na takie coś pozwalać. Ręce opadają, miało być wesoło, a wyszło jak zawsze ;)

Posted

Hehe, ja juz nawet nie pamiętam na jaki temat pisałam mature, wiem ze na biologii po 2,5 godzinie zmienilam temat na drugi - to dopiero - jak to sie dzis mowi - hardcore;)

Posted

Cieszę się bardzo że psinki w takiej dobrej formie!!!
Wśród tylu nieszczęść dobre wieści potrzebne są jak powietrze ...

Danusiu, nie załamuj mnie :-(...
Co prawda nie jest dla mnie nowością skala niedouczenia (szczególnie po tym jak wychowawca w domu dziecka zapytał mnie o wzór na obwód kwadratu :-|), ale ręce mi opadają po każdej dawce takich odkrywczych wiadomości z dziedzin wszelakich :-(.

Posted

Dzis bez " optymistycznych" wiadomości z mojego frontu. Teraz liczę procenty ..średnia ocen dla klas progranowo najwyższych- nie moge się powstrzymać, od 2,5 do 3 i cos tam niewiele - produkuję też " papiery" klasowe. Ambitne zajęcie.
Co u Was? Co u Dwupaczku? Ula, odezwij się, prosimy. Wiem, że przed Tobą wyzwanie na miarę Dogo, a może i większe...ale nie zapominaj o nas i o naszych M&P:loveu::loveu:
Przesyłam Wam trochę uśmiechu:lol::lol: