supergoga Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [FONT=Times New Roman]Bryś - to niemłody, spory psiak, błąkający się i dokarmiany przez robotników na jednej z budów. Dokarmiany do czasu, gdy zachorował. Wtedy - został oddany do schroniskowej klatki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Miał szczęście - dostał się pod opiekę Fundacji Animalia i naszego wolontariusza Pawła.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pies jest w złym stanie - bardzo chora skóra sprawia, że wygląda jak szkielet bez sierści. W tej chwili leczymy skórę a jednocześnie podajemy specjalistyczna karmę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bryś to przemiły pies, taki towarzysz. Chodzi z Pawłem wszędzie, potrafi zachować się w pomieszczeniu. Lubi ludzi i bardzo chce żyć.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dlatego warto mu pomóc.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ma może 8 lat i wierzymy, że po kuracji, na dobrej, wartościowej karmie - odzyska siły i wygląd. A może znajdzie dom.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jednak kuracja, karma - sporo kosztują.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dlatego bardzo prosimy o pomoc, o udział w bazarkach, które zamierzam zrobić na Brysia, o nawet drobne darowizny. Prosimy o bazarki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie pozwólmy, żeby nie dał rady.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Watpię, aby znalazł się dom, który się o niego zatroszczy, ale niech choć uda sie mu pomóc.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Świetny pies ten Bryś.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Gdyby ktoś chciał wspomóc Brysia, podajemy konto:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Fundacja dla Zwierząt Animalia[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ul. Polanka 35/11[/FONT] [FONT=Times New Roman]61-131 Poznań[/FONT] [FONT=Times New Roman]Konto bankowe:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I[/FONT] [FONT=Times New Roman]53 1440 1286 0000 0000 0453 3704[/FONT] [FONT=Times New Roman]z dopiskiem - dla Brysia.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wpłaty dla Brysia:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rodzice Maciusia - 6 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Brysio - 7 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]PaulinaT - 35 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kora 35 zł[/FONT] Quote
agusiazet Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Ja, rzecz jasna, melduję się na wątku Brysia. Jeśli mogę pomóc, to chętnie w połowie miesiąca zasponsoruję Brysiowi tą specjalistyczną karmę, a teraz mogę choć podrzucić! Quote
supergoga Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Dzięki Agusiazet. Za wsparcie i za to że jestes też z moimi psiakami, mimo całej rzeszy własnych. Jesli moge pomóc, cos podrzucic, to tez poprosze linki, bo gubię się. I przypominaj mi, kiedy mam wpłacić kase na psiaka. Quote
Gdusia Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Mu jest potrzebna pomoc to naprawde swietny psiak. Quote
agusiazet Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Goga, napisz mi proszę jaką karmę trzeba dla Brysia! Quote
Lilmo Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Zapisuję wątek biednego Brysia. Jak zawsze mogę pomóc w ogłoszeniach. Przez weekend postaram się także wkońcu sklecić jakiś bazarek na Wasze fundacyjne zwierzaki. Quote
marta23t Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Gosia napisz co mu jest i jaka karma i leki są potrzebne. postaram się jakoś pomóc. jak napiszesz jakie jedzonko myślę, że osób które pomogą w ten sposób będzie więcej a to zawsze krok do przodu. Bidny Bryś-tak poczciwiec:-( serce pęka Quote
supergoga Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 agusiazet napisał(a):Goga, napisz mi proszę jaką karmę trzeba dla Brysia! Moja Pani doktor, ponieważ na dzisiaj niestety nie ma jasności co to jest poleca karme leczniczą: Hillsa - D/D lub Z/D. Leczenie prowadzimy swoją droga - pies dostaje zastrzyki (niestety nie napisze teraz jakie, nie miałam kiedy się dowiedzieć, Paweł to pilotuje). A ta karma powinna stanowic uzupełnienie kuracji. Masakra. Biedak - kolejne schroniskowe dożywocie. Quote
agusiazet Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Właśnie, świadomość, że to być może ostatni dom dla Brysia jest przerażająca. Ale z drugiej, pewnie nie miał lepiej.... Bryś szuka domku!!! Cioteczki wspomóżcie! Quote
Lilmo Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Zrobiłam dziś ogłoszenia dla Brysia i Dziadunia. Ogłoszenia są na: poznan.gumtree.pl epoznan.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org kupiepsa.pl eoferty.com.pl oxl.pl kokosy.pl hodowcy.com.pl nasipupile.pl 24polska.pl przygarnijzwierzaka.pl ogloszenia.interpress.pl Quote
Lilmo Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 To ja jeszcze zaproszę ciotki Brysia na bazarek dla niego i reszty psiaków Animalii : http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolczykowy-bazarek-dla-podopiecznych-animalii-do-16-06-zapraszam-139257/#post12402457 Quote
Maszaberla Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ja wlasnie przez bazarek znalazlam Brysia, zapisuje sie na watku Biedna kochana psina...:-( Quote
zuzlikowa Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='Maszaberla']Ja wlasnie przez bazarek znalazlam Brysia, zapisuje sie na watku Biedna kochana psina...:-( Dokładnie tak samo...ten wzrok ...przyszpila.Kochany psiak. Quote
supergoga Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Dzięki że zaglądacie do Brysia. Wiem, że taki pies domu nie znajdzie, ale choć może uda nam się poprawic jego stan zdrowia i dac choć małą nawiązkę godnego życia. Quote
Gdusia Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 W tym tyg niestety nie damy rady sc do schroniska ale za tydzien na pewno bedziemy i moze uda na sie zabrac go na spacer taki kruciutki zeby za bardzo go nie przemeczac Quote
supergoga Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Nasze bukowskie przytulisko zaczyna niestety być przytułkiem dla nieadopcyjnych psów: Roki, Sabina i Kora, Bryś. Nie znajduje domu Foksi ani Rudi. Madras mimo, że dzieciak - nikomu nie wpada w oko. Bari - piekny i kochany - niestety najlepsze lata w klatce. To jest horror. Quote
Lilmo Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Brysiu odwiedzam Cię, niestety tylko wirtualnie. Niestety ja też tracę optymizm, gdy widzę, że nawet prześliczne szczeniaki czekają wiele tygodni w schroniskowej klatce, a co dopiero takie staruszki. Ich szanse są niewielkie. Serce pęka. Jednak nie poddamy się, będziemy szukać do końca. Zawsze warto próbować. Quote
Maszaberla Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='Lilmo']Jednak nie poddamy się, będziemy szukać do końca. Zawsze warto próbować. Ja tez tak uwazam! Czego potrzebujemy - pieniedzy? Jaki jest aktualnie stan zdrowia Brysia? Bo siersc i cala reszta wyglada marnie:shake: Czy to taka chudzina juz od zawsze? Czy jesli bylyby zebrane deklaracje - chcialybyscie oddac go do hoteliku? Jesli tak - mam pewien pomysl Warto sprobowac - ale musimy zaczac ostro dzialac Quote
mestudio Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Mogę ofiarować parę produktów na bazarek, ale ktoś musi go zrobić. Quote
Lilmo Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 mestudio napisał(a):Mogę ofiarować parę produktów na bazarek, ale ktoś musi go zrobić. Jeżeli Supergoga się nie podejmie tego zadania z braku czasu, to ja chętnie pomogę. Quote
Recommended Posts