danka1234 Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Zaznała widać bidulinka w swoim krótkim zyciu juz wiele złego. Quote
Isadora7 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 bianka0 napisał(a):[...ciach...]. Z tą naturą w schronie z innymi psami nie miałaby najmniejszej szansy. Raczej nie miała dobrego domu,który by o nię dbał. Hm...spaniel w budzie,co ci ludzie wyrabiają.:shake: Przed kilkoma miesiacami miałam.... jamnika (długowłosego) prawdziewgo na łąńcuchu. Znalazłam na allegro. Quote
danka1234 Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Cioteczki zlatujcie sie tu na wątek bo bedą super wieści.;) Quote
danka1234 Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 leni356 napisał(a):jakie? jakie? domek jest?? czekajcie cierpliwie bo warto :eviltong: takiego obrotu sprawy nikt sie nie spodziewał. bianka0 wszystko zaraz opisze.:lol: Quote
bianka0 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 [FONT=Arial Black]Whisky[/FONT][FONT=Verdana] czyli nasza Róża odnalazła swój pierwszy dom !!!:multi::multi::multi::multi:[/FONT] Właśnie zjadła i kładzie się spać [FONT=Arial Black]w swoim domku.[/FONT] Dzisiaj po południu zadzwoniła do mnie p.Beata ,której 8 miesięcy temu ukradziono spanielkę z podwórka,z miejscowości Tarnogród ok 50 km od Janowa.Oglądając zwierzęta na allegro trafiła na naszą Różyczkę i natychmiast ją poznała. Za godzinę była cała rodzina po pieska.Róża była w szoku,nie było szaleństwa,ale bardzo uważnie przyglądała się im i nadsłuchiwała,bez problemu dała się dzieciom wziąć na ręce. Po przyjeździe poznała swój dom,a ją poznały psy (jeszcze 4) z którymi się wychowywała.I co ciekawe Róża bardzo dobrze słyszy.W swoim domu reaguje na polecenia i swoje imię Whisky.Czyli to był objaw wycofania. Zakończenie jak w bajce.Dobrze że dałam jej imię z bajki,przyniosło jej szczęście. Bardzo dziękuję za wspaniałe ogłoszenia ,za allegro dzięki któremu została odnaleziona.Dziękuję Danusi i Isadorze i wszyskim, którzy pomagali w prowadzeniu wątku. [FONT=Arial Black]Żegnaj Różyczko , witaj Whisky.[/FONT] Quote
leni356 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Super :multi: Tylko niech jej teraz pilnują na boga, co to psiątko musiało przejść :-( Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Przewspaniała wiadomość!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: A tego urazu łapki sunia nabawiła się w poprzednim domku? Bianka0 pytałaś może? Quote
bianka0 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Kiedy Whisky ukradli była zdrowa i zadbana.Ta łapka musiała doznać urazu w okresie ostatnich 8 miesięcy.Może potrącił ją samochód,chociaż ja mam inną teorię.Wydaje mi się że ten paniczny lęk przed schodami (którego wcześniej nie miała) ma wiele wspólnego ze złamaną łapką.Może ktoś ją zepchnął lub skopał ze schodów. W ogóle myślę że sunię ukradł pseudohodowca ze względu na urodę,nie widział że suczka miała prawie 2 lata i nigdy nie miała cieczki.Potrzymał prawie rok ,a kiedy okazało się że nie może mieć szczeniąt wyrzucił. Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 bianka0 napisał(a):Kiedy Whisky ukradli była zdrowa i zadbana.Ta łapka musiała doznać urazu w okresie ostatnich 8 miesięcy.Może potrącił ją samochód,chociaż ja mam inną teorię.Wydaje mi się że ten paniczny lęk przed schodami (którego wcześniej nie miała) ma wiele wspólnego ze złamaną łapką.Może ktoś ją zepchnął lub skopał ze schodów. W ogóle myślę że sunię ukradł pseudohodowca ze względu na urodę,nie widział że suczka miała prawie 2 lata i nigdy nie miała cieczki.Potrzymał prawie rok ,a kiedy okazało się że nie może mieć szczeniąt wyrzucił. Biedulka... A dlaczego nie ma cieczki? Coś nie tak z hormonami czy była sterylizowana przed pierwszą cieczką? Quote
bianka0 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Nie była sterylizowana. U pani Beaty była prawie 2 lata i po prostu nigdy nie miała cieczki, nie planowali Whiski rozmnażać,a sunia rozwijała się prawidłowo,więc nie diagnozowali jej w tym kierunku. Teraz kiedy była u weta miała robione USG jamy brzusznej i narządy rodne są małe,bez stanów zapalnych.Więc prze okres tych 8 miesięcy nie zaszła w ciążę i nie rodziła.Pewnie jest niepłodna, przez okres nieobecności w domu,przy takich warunkach w jakich gdzieś przebywała na pewno miałaby już szczeniaki. Quote
Isadora7 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 [quote name='bianka0'][FONT=Arial Black]Whisky[/FONT][FONT=Verdana] czyli nasza Róża odnalazła swój pierwszy dom !!!:multi::multi::multi::multi:[/FONT] Właśnie zjadła i kładzie się spać [FONT=Arial Black]w swoim domku.[/FONT] Dzisiaj po południu zadzwoniła do mnie p.Beata ,której 8 miesięcy temu ukradziono spanielkę z podwórka,z miejscowości Tarnogród ok 50 km od Janowa.Oglądając zwierzęta na allegro trafiła na naszą Różyczkę i natychmiast ją poznała. Za godzinę była cała rodzina po pieska.Róża była w szoku,nie było szaleństwa,ale bardzo uważnie przyglądała się im i nadsłuchiwała,bez problemu dała się dzieciom wziąć na ręce. Po przyjeździe poznała swój dom,a ją poznały psy (jeszcze 4) z którymi się wychowywała.I co ciekawe Róża bardzo dobrze słyszy.W swoim domu reaguje na polecenia i swoje imię Whisky.Czyli to był objaw wycofania. Zakończenie jak w bajce.Dobrze że dałam jej imię z bajki,przyniosło jej szczęście. Bardzo dziękuję za wspaniałe ogłoszenia ,za allegro dzięki któremu została odnaleziona.Dziękuję Danusi i Isadorze i wszyskim, którzy pomagali w prowadzeniu wątku. [FONT=Arial Black]Żegnaj Różyczko , witaj Whisky.[/FONT] O mateńko, wzruszyłam się i autentycznie łzy w oczach. Drugi psiak w mojej "karierze" którego domek odnalazł z mojego allegro. Wcześniej jamniczka po jeszcze dłuższym czasie. Słuchajcie normalnie łzy radości mam uwierzcie, kapią na klawiaturę. Fantastyczna sprawa. Różyczko/Whisky gratuluję ślicznoto. Psino kochana nawet nie wiesz jak się cieszę. Bajka, oby takich jak najwięcej. YouTube - RÓŻA CZERWONA .... Quote
bianka0 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Ciągle nie mogę uwierzyć w ten niesamowity splot przypadków. P.Beata opowiedziała że 2 noce temu przyśniła się jej Whiski. .Mieli w domu drugą spanielkę staruszkę,która 2 miesiące temu zmarła.Jak mówi, sama nie wie dlaczego dzisiaj siadła do komputera z postanowieniem adopcji spanielka z allegro i znaleźli Twoje ogłoszenie Isadoro,a na nim naszą Różę a jej Whisky. To jest przesłanie dla wszystkich którzy poszukują swoich zaginionych pupili :trzeba wierzyć i szukać ich zawsze. Czasami niemożliwe staje się możliwe. Quote
danka1234 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [quote name='bianka0'] To jest przesłanie dla wszystkich którzy poszukują swoich zaginionych pupili :trzeba wierzyć i szukać ich zawsze. Czasami niemożliwe staje się możliwe. Skorzystamy z tego przesłania i z nową nadzieją ruszymy na poszukiwania skradzionego rok temu tego ślicznego Maksia od Kasia 77 Quote
jola od jadzi Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Warto wierzyć, że nie wszystkie psy są porzucone, że część z nich po prostu zwyczajnie nie może znaleźć drogi do swojego domu... To rzeczywiście jest przesłanie dla wszystkich poszukujących swojego zaginionego przyjaciela...:multi: Quote
Isadora7 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 danka1234 napisał(a):Skorzystamy z tego przesłania i z nową nadzieją ruszymy na poszukiwania skradzionego rok temu tego ślicznego Maksia od Kasia 77 jola od jadzi napisał(a):Warto wierzyć, że nie wszystkie psy są porzucone, że część z nich po prostu zwyczajnie nie może znaleźć drogi do swojego domu... To rzeczywiście jest przesłanie dla wszystkich poszukujących swojego zaginionego przyjaciela...:multi: A może ja mu zrobię allegro niech sobie chodzi :) Quote
kaskadaffik Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Ale się pieknie skończyło, obserwowałam codziennie co się u Różyczki dzieje i czy ma domek a tu taka niespodzianka, dziewczyny gratulacje i Whisky wszystkiego dobrego w nowym/starym domku:loveu: Quote
Tola Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 :multi::multi::multi: Cudowne zakończenie:loveu: Quote
admirabilis6 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Wow. Cud! :multi: A ten tik wargi? Miala go wczesniej czy tez nabyla w stresie? Quote
danka1234 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Isadora7 napisał(a):A może ja mu zrobię allegro niech sobie chodzi :) Jesli tylko znajdziesz czas to oczywiscie,moze i jemu przyniesie tyle szczęścia co Rózyczce. Quote
bianka0 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 admirabilis6 napisał(a):Wow. Cud! :multi: A ten tik wargi? Miala go wczesniej czy tez nabyla w stresie? Tik wargi jest skutkiem zapalenia nerwu twarzowego na tle ropnych zmian w uchu i oku.W trakcie pobytu w DT już był mniejszy po antybiotykach i wit.B 12. W stresie znacznie nasila się.Jest duża szansa, że całkowicie ustąpi.Kiedy ukradziono ją z domu była całkowicie zdrowa,warunki przetrzymywania jej przez 8 miesięcy musiały być tragiczne. Rozmawiałam dzisiaj z domkiem Whisky,sunia jest na pewno tą zagubioną. Poznały ją psy i ona je też rozpoznała.Poznała mieszkanie i swoje w nim ulubione miejsca.Jak już pisałam bardzo dobrze słyszy i reaguje na oba imiona.Wczoraj bała się zejść nawet z 3 schodków.dzisiaj zbiega ze wszystkich schodów.W domu porusza się swobodnie,zwiedzając wszystkie zakamarki,ale na podwórku trzyma się blisko człowieka,jakby bała się że ją się zostawi.Jest jeszcze lękliwa.Pan Whiski znając sunię wcześniej powiedział,że ,, zniszczono jej psychikę.'' Ale teraz wszystko już będzie dobrze, radość rodziny jest olbrzymia. Quote
bianka0 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Jeszcze trochę radosnych chwil: Róża a właściwie Whisky w momencie rozpoznania jej przez swoich bliskich. Whisky jedzie do swojego prawdziwego domu Quote
bianka0 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Ja też tak myślę.Tego dnia był targ w miasteczku,a domek Whisky jest niedaleko placu targowego.Ktoś ją musiał sobie upatrzyć i ukradł. Czyli ten drań mieszka gdzieś niedaleko mnie. Quote
Isadora7 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Ja to myślę, zę ktoś ją ukradł w celach rozrodczych. No i nie wyszło z wiadomych powodów. Wyrzucił jak smiecia. Quote
bianka0 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dostałam zdjęcia Whisky z cudownego domu.Nic dziwnego że sunia całkowicie się wycofała kiedy straciła taki wspaniały swój świat. Quote
Recommended Posts