Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jager pojawił się na naszej akcji adopcyjnej jako pies 3 letni, którego właścicielka nie może go utrzymać ani zająć sie nim należycie z powodu pracy. Prawda okazała się krańcowo inna. Pani nie pracuje, ale psa wyprowadza na spacer raz dziennie. Potem wychodzi z dzieckiem na cały dzien z domu. Pies zostawał sam. Kiedy Amikat ponaglana rozpaczliwymi i coraz bardziej łzawymi telefonami pojechała po psa z postanowieniem umieszczenia go w schronisku - domów tymczasowych niestety brak, a na hotele nas po prostu nie stać, okazało się, że pies ma 8 lat, jest cichy i spokojny, a miał etykietkę agresywnego, jak takiego zawieźć do schroniska? Przywiozła go do mnie. Był u mnie 3 doby - ja mam rozkopane remontowo mieszkanie, moja dobermanka uśmiechała sie na widok Jagera do samych oczu, a dźwięki przez nią wydawane nie były śmiechem. Dwa razy nie upilnowałam, uderzyła Jagera zębami.
Pies jest spokojny, dogaduje się z psami, schodzi im z drogi. Wreszcie może wybiegać się do woli.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brak słów co do właścicielki psa:mad: Biedny Jager zaznaczam wątek. Jeśli ktoś skleciłby jakiś tekst porobię psiakowi ogłoszenia tylko więcej zdjęć by się przydało:roll:

Posted

witam, od wczoraj psiak jest u nas, to bardzo dobry pies, usłuchany, spokojny, dogadał sie z naszymi psami :crazyeye:, nie jest nachalny w stosunku do suki choc widac ze miete do niej czuje:evil_lol:

trzeba tylko kciuki trzymac zeby zrozumiał ze zostawanie samemu to nie tragedia życiowa, choc po jego doswadczeniach trudno mu się dziwic takowych zachowan

Posted

muro, wywal te zdjęcia, wstawię większe, sieroto:p
Ale tego zdjęcia, na którym se cycka wącha to mi nie wysłałaś, przyznaj się, że po tym incydencie stracił przytomność!:cool3:

dali mi kosteczkę:

i zabrali, idę stąd:mad: :

Posted

chyba wiem czemu poprzedni wlasciciele przykleili etykiete"agresywny", generalnie to z nim nie mozna nic na siłe. wczoraj wlazł na kanape, i nie pomogły ani prosby ani grożby- na wszystko reagował szerokim usmiechem z niemiłymi dla ucha dżwiekami:angryy:, gnojek jeden:diabloti:, reaguje tak na wszystko co mu nie pasuje, ale mysle ze mozna go tego oduczyc:diabloti:, w koncu w naszym domu wypadałoby zebysmy to my żadzili:evil_lol:

Posted

dziewczyny nie to zebym sie wymadrzala ale potrzebne sa porzadne foty psa nie robione z gory ktore ukaza go w jak najbardziej korzystnym swietle ;) jak cos moge postarac sie pomoc w twej kwesti :cool3:

jak beda potrzebne fotki to podesle prosbe o ogloszenia do zaprzyjaznionych mi tutaj dwoch osobek ktore zawsze mi pomagaja w oglaszaniu ;) ale podstawa to zdjecia bo tez sa malo widoczne i psiak przez to wydaje sie malo atrakcyjny :oops:

posteram sie tez troche rozleklamowac watek ...

Posted

;)w/g nas to pies wizualnie jest bardzo atrakcyjny, ale to zawsze kwestia gustu:eviltong: poza tym boi sie troche aparatu:crazyeye:

zaraz idziemy na spacer to zobaczymy, moze uda sie zrobic jakies lepsze foty;),,,ps. psy dzis zostały same pierwszy raz nie rozdzielone, chyba bylo troche lepiej,zobaczymy co sasiedzi powiedza, wiec prosze kciuki trzymc zeby towarzystwo sie nie pozjadało wzajemnie:evil_lol:

Posted

zrozumiał ze na glowe sobie wejsc nie damy bardzo szybko(choc i tak co do słabszych to probuje momentami swoich wybiegów);) kumaty chlopak jest i juz:cool3: i je za dwoch:evil_lol:, przytulas jeden

Posted

Jak mi się uda, wstawię jedną fajną fotkę. Tengusiu, nie kazdy ma Twoje umiejętności i Twój sprzęt. Ale gdybys mogła pojechac do muro....

Posted

jotka napisał(a):
Jak mi się uda, wstawię jedną fajną fotkę. Tengusiu, nie kazdy ma Twoje umiejętności i Twój sprzęt. Ale gdybys mogła pojechac do muro....

alez ja wlasnie dlatego pisalam ze jak cos moge sprobowac pomoc w kwestii zdjec ;) od niedzieli mam urlopik przez tydzien wiec jesli tylko Muro wyrazi taka chec to w ktorys dzionek moge sie zjawic ;)

Posted

Bardzo dziekujemy za ogłoszenia, u nas wszytsko ok,Jagera opusciły juz checi zdominowania nas, dobrze dogaduje sie z reszta psów.Jest bardzo czujny:evil_lol: i ma zaciecie obronne:diabloti:.Apetyt mu dopisuje.

Fajny z niego pies, ma jeszcze problemy z zachowaniem czystosci podczas naszej nieobecnosci( praca) ale jest lepiej niz było;)