Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rusłan ma około 6 lat. Trafił niedawno do przytuliska i pod nasza opiekę. Piekny, wycofany, smutny i bardzo zaniedbany. Sierśc prosi o szczotkę, a cały Rusłan - o ratunek.
Nie ma w nim agresji, tylko wielka niepewność. Strach.
Coś złego spotkało Rusłana - niestety nie wiemy co i kto mu to zrobił.

Pod opieką Pawła Rusłan powoli zaczyna wychodzic na spacerniak, zapoznaje się z psami.
Jednak schronisko nie da mu stabilizacji, pewności. Nie pomoże.
Rusłan ewidentnie potrzebuje domu. Odpowiedzialnego, doświadczonego, spokojnego, kogoś, kto wyciągnie do niego rękę, nie sprzywdzi. Uratuje.

Na pewno nie nadaje się do typowego pilnowania. Musi koniecznie mieś kontakt z człowiekiem.
Wierzę, że gdy się osmieli, zaufa - będzie super towarzyszem.

Czy pomożecie nam poszukac domu dla Rusłana.
Jeszcze tyle życia przed nim.

Posted

Tyle że dom musi popracować nad jego smutkiem, nad pokazaniem jakie jest zycie.
Nie każdy dom się nada dla Rusłana.

Czy ktoś jest zalogowany na jakiś forach onkowatych?
Możecie mi pomóc go pokazać?

Posted

boze.. u nas w schronie bili by się o niego!!!!!!!!!!
Postaram się informować o nim ludzi....
ZROBIĘ MU ALLEGRO... Tylko dajcie znać na kogo podać namiary i w jakim mieście przebywa to cudo!!!!!!

Guest Elżbieta481
Posted

Jaki cudny-szkoda,że mieszkanie nie jest z gumy:shake:Piękne imię..
Do góry ,jestes piękny Adonisie...
Elżbieta

Posted

Rusłan ma Allegro - wielkie dzięki.

Ma też ogłoszenia na:
alegratka
kusprzedaj
eurocity
cafeanimal
strona Fundacji Animalia

LIlmo, jasne, że poprosimy o pomoc ogłoszeniową.

Dzięki za pomoc na owczarkach.
Dostała pierwszego meila w jego sprawie.

Znacie się na onkach, co o tym myślicie, bo moim zdaniem jednak Rusłan nie nadaje się do tego:

witam proszę o kontakt bo chciała bym rusłanowi zapewnić dobry i kochajacy dom jestem osoba z ze słabym wzrokiem i szukam pieska do pomocy kturego moge przeszkolić dla soub niewidomych a z tego co przeczytałam rusłam jest pieskiem kontaktowym i potrzebujacym kontaktu z człowiekiem a zemna by był cały czas i wszedzie by chofdził tylko mam putanie ja jestem z łodzi i czy jest mozliwość chociasz dowosu pieska do połowy drogi do łodzi bardzo prosze o katakt

Posted

[quote name='supergoga']
Znacie się na onkach, co o tym myślicie, bo moim zdaniem jednak Rusłan nie nadaje się do tego:

witam proszę o kontakt bo chciała bym rusłanowi zapewnić dobry i kochajacy dom jestem osoba z ze słabym wzrokiem i szukam pieska do pomocy kturego moge przeszkolić dla soub niewidomych a z tego co przeczytałam rusłam jest pieskiem kontaktowym i potrzebujacym kontaktu z człowiekiem a zemna by był cały czas i wszedzie by chofdził tylko mam putanie ja jestem z łodzi i czy jest mozliwość chociasz dowosu pieska do połowy drogi do łodzi bardzo prosze o katakt

skontaktuj się z P. Jackiem Gałuszką z wesolalapka.pl. On szkoli psy do pomocy inwalidom.

Posted

Dzieki, jutro napiszę. Tylko Rusłan ma około 6 a może 7 lat. Nie sądzę też, aby w związku ze swoimi przejściami był otwarty na taką pracę. Zobaczymy. Raczej potrzebuje domu, któy by nim się zajął serdecznie i z uczuciem.

Posted

Asior napisał(a):
zbójini a moze ten drugi owczarek??? ten znaleziony półtoraroczny??

Nie sądzę. Tamten potrzebuje silnej kosekwentnnej ręki. Potrafi uzywac zębów.

Posted

W takim razie Rusłan ma ode mnie jeszcze pakiecik:

kupiepsa.pl
hodowcy.com.pl
poznan.gumtree.pl
eoferty.com.pl
interpress.pl
nasipupile.pl
przygarnijzwierzaka.pl
kokosy.pl
oxl.pl
24polska.pl
adopcjepsow.org
epoznan.pl

Posted

Ruslan byl dzisaj na spacerze ... Widac ze wczesniej chodzil na smyczy wogole sie nie cignie ladnie chodzi przy nodze :) Strasznie uwielbia sie tulic bardzo domaga sie uwagi ze strony czlowieka ...

"witam proszę o kontakt bo chciała bym rusłanowi zapewnić dobry i kochajacy dom jestem osoba z ze słabym wzrokiem i szukam pieska do pomocy kturego moge przeszkolić dla soub niewidomych a z tego co przeczytałam rusłam jest pieskiem kontaktowym i potrzebujacym kontaktu z człowiekiem a zemna by był cały czas i wszedzie by chofdził tylko mam putanie ja jestem z łodzi i czy jest mozliwość chociasz dowosu pieska do połowy drogi do łodzi bardzo prosze o katakt "
Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze Ruslan ma cos z oczami ...