maja602 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Co słychać u maluchów? Które pieski już znalazły domy? Quote
esperanza Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 do adopcji są: - czarna Negra i bura Nora- suczki znad rzeki - rudo-bura Pyza z miotu 7 od matki Porty - 2 suczki Balbinka i Maja od dzikiej czarnej suni Czarki - 2 suczki w typie owczarka w wieku 5-6 miesięcy - 5 czarnych i rudo-burych maluchów (mają trochę ponad 2 tygodnie, więc adopcja dopiero za około 5 tygodni)- jeszcze nie mają imion) Quote
maja602 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Szkoda, że nie przjęły się imiona. Nie wszystkie mogę zidentyfikować. Nie wiem, które to ONkowate suczki i który to jest miot nr 7. W moich ogłszniach pieski są nazwane bo muszą mieć imiona ????? Quote
esperanza Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 maja602 masz rację wpisałam listę na szybko, by pytanie mi nie umknęło. Imiona już uzupełnione. Foty z 7 czerwca od jayo: Nora Negra Onkowate suczki: W takim stanie trafiła do schroniska, zdjęcie mówi samo za siebie... Quote
esperanza Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Matka najmłodszych szczeniąt: Tak "mniej więcej" wyglądają maluchy w tej chwili: Balbinka i Maja od Czarki Pyza od Porty Quote
maja602 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Teraz wszystko jasne. Zrobię ONkowatym ogłoszenia. Proponuję jaśniejsza Alfa, ciemniejsza Beta. Quote
Kika9004 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 W góręęęęęęęęęęęęęę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
esperanza Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Gdzie zniknęły posty od czerwca do listopada??? Quote
maja602 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 W ogóle nie wiem co się z Dogomanią dzieje. Kompletny bałagan. Zamiast coraz lepiej to coraz gorzej. Wręcz fatalnie. Quote
esperanza Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 A w schronisku są aż 22 małe szczeniaki do 2-2,5 miesiąca :-( Przyjechała kolejna suczką z 5 szczeniąt i zgłoszono następną. Nie ma dla nich miejsca. Być może schronisko będzie musiało odmówić przyjęcia i co z nimi będzie? Quote
Kika9004 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Straszne. Tyle bid w schronisku i to jeszcze takich malutkich :( :( Quote
maja602 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Co się dzieje z malutką czarną suczką z pierwszej strony wątku, matką szczeniąt? Nie mogę przekopiować zdjęcia. Leży na ziemi i patrzy smutnym wzrokiem. Czy ma dom? Czy nadaje się do towarzystwa dla chłopca w wieku szkolnym? Ktoś mnie pytał o malutkiego pieska. Ona chyba jest malutka? Quote
esperanza Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Czarka cały czas jest w schronisku, nie podchodzi do ludzi. Biega luzem po placu. Być może jest takim psem jak Dżok i otworzy się, gdy zostanie zabrana ze schroniska, albo jest dzikusem, trudno to stwierdzić. Szczeniaki z tego wątku mają domy. Quote
Owieczka Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 esperanza napisał(a):Czarka cały czas jest w schronisku, nie podchodzi do ludzi. Biega luzem po placu. Być może jest takim psem jak Dżok i otworzy się, gdy zostanie zabrana ze schroniska, albo jest dzikusem, trudno to stwierdzić. Szczeniaki z tego wątku mają domy. Wątek do zamknięcia . Esperanza jak byś miała więcej zdjęć mamuśki to jej watek oddzielny założę... Quote
esperanza Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Proszę zagłosujcie na schronisko w Kruszewie w ankiecie do konkursu na KrakVecie! http://www.dogomania.pl/threads/1815...-marzec-pomA-A W schronisku jest ponad 380 psów i kilkanaście kotów, a tylko w poprzednim tygodniu przybyło 17 zwierzaków. Właściciele schroniska mimo przepełnienia bardzo dbają o psy i koty, ale jest znaczne przepełnienie. Quote
esperanza Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Chyba jakieś zmiany znowu są robione na dogo, bo przed chwilą poprawiałam i działał. Na szczęście ten z banerka działa. Quote
esperanza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Odświeżam wątek po roku. Owieczko wklej proszę w pierwszy post aktualizację. Za szczeniaki będziemy uznawać psy do 10 miesiąca życia. Aktualna lista szczeniąt w schronisku: Urwis- docelowo mały/średni- tak do max 15kg, w wieku 3 miesięcy Wesoły, energiczny maluch. Rolka w wieku 6-7 miesięcy, docelowo średniego wzrostu, waga około 15kg Troszkę nieśmiała w kontaktach z ludźmi, ale przyjazna. Rudka- wiek 6-7 miesięcy, docelowo średniego zwrostu Ma swoje typy ludzi, do których lgnie, ogólnie jest przyjazną sunią Quote
esperanza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 3 suczki docelowo średniego wzrostu, w wieku 7 miesięcy. Bura Rubi i ruda Rosca z białymi skarpetami są najbardziej towarzyskie, czarna Raya jest wycofana Rosa- skończone 5 miesięcy, docelowo duża, niezsocjalizowana, lękliwa. Reszka- siostra Rosy, 2 tygodnie była w dt, ale nie otworzyła się niestety, brak socjalizacji, zwrócona po 3 dniach o adopcji do schroniska Cherubin, docelowo mały, w wieku około 6-7 miesięcy, wycofany Quote
esperanza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Muza- w wieku około 6-7 miesięcy, docelowo mała, wycofana, ostatnia z miotu Oprócz nich jest cała masa starszych niż 10 miesięcy psiaków. Quote
beka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 tak na dobra sprawę tylko dt zaraz po tym jak szczyle trafia do schronu, moze sprawic że sie otworzą. Takie dzikawe maluchy powiekszą rzesze tych co żyja w schronie :( Quote
esperanza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dokładnie. Z tych zwierzaków właściwie tylko Urwis, Rolka i Rudka mają szansę być zupełnie normalnymi psami. Quote
Owieczka Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Wklejone, odświeżone !!!! :D Prosiły o ogłoszenia :( Quote
esperanza Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Bo ten był pierwszy. Potem część postów zniknęła, podczas zmian na dogo i założyłam drugi. Quote
Recommended Posts