Owieczka Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Co ze szylami, czy którys znalazł dom ?? Quote
esperanza Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Pilnie szukam domowego dt dla 2 około 7-tygodniowych szczeniaków. Menele grożą, że je zabiją jeśli ich nie zabiorę. W każdej chwili maluchom może się coś stać. Do tego druga suka, od której wcześniej zabrałam szczeniaki znowu jest w ciąży. Mam już załatwione dla niej miejsce w lecznicy na sterylkę z przetrzymaniem. Tą sukę- matkę też wysterylizuję, ale najpierw muszę zrobić coś z maluchami :-( Było ich 8, z czego 6 zostało humanitarnie uśpionych. Wtedy menele grozili, że je spalą w piecu, więc wybrałam mniejsze zło... Proszę o dt! Quote
Owieczka Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 A jakies zdjęcia ?? O matko znowu to samo :( Quote
esperanza Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Nie ma niestety i nie będzie do czasu zabrania maluchów. Dziś Wioleta wydarła sukę na sterylkę. Czekam teraz na info, czy jest jeszcze szansa na zabieg, bo ciąża jest bardzo zaawansowana. Quote
Owieczka Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 esperanza napisał(a):Nie ma niestety i nie będzie do czasu zabrania maluchów. Dziś Wioleta wydarła sukę na sterylkę. Czekam teraz na info, czy jest jeszcze szansa na zabieg, bo ciąża jest bardzo zaawansowana. O mamuniu... Oby się udało :( Quote
beka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 esperanza napisał(a):Pilnie szukam domowego dt dla 2 około 7-tygodniowych szczeniaków. Menele grożą, że je zabiją jeśli ich nie zabiorę. W każdej chwili maluchom może się coś stać. Do tego druga suka, od której wcześniej zabrałam szczeniaki znowu jest w ciąży. Mam już załatwione dla niej miejsce w lecznicy na sterylkę z przetrzymaniem. Tą sukę- matkę też wysterylizuję, ale najpierw muszę zrobić coś z maluchami :-( Było ich 8, z czego 6 zostało humanitarnie uśpionych. Wtedy menele grozili, że je spalą w piecu, więc wybrałam mniejsze zło... Proszę o dt! Te szczyle potrzebuja osobnego watku, wydarzenia na fb, szczeniat jest wiele, a tu tylko garsta osób zaglada. Quote
Owieczka Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 beka napisał(a):Te szczyle potrzebuja osobnego watku, wydarzenia na fb, szczeniat jest wiele, a tu tylko garsta osób zaglada. Dokładnie. Zdjęć nie ma i ludzi tez nie będzie w ten sposób. Quote
esperanza Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Rozdwoiłam się i foty są ;-) Ze schroniska też. Do tego dziką sukę wczoraj próbowałam złapać, ale się nie udało :-( Owieczka te maluchy mają wydarzenie. Wysłałam Ci zaproszenie na facebooku. Jayo wzięła je do siebie na chwilę, bo są w fatalnym stanie. Nie są w stanie normalnie chodzić, bardziej pełzają, a mają już 7 tygodni. Są blade i do tej pory same nie jadły- nie wiem, jak to jest możliwe. Czekam w napięciu na informację z lecznicy. Założę im oddzielny wątek Quote
Owieczka Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 esperanza napisał(a):Rozdwoiłam się i foty są ;-) Ze schroniska też. Do tego dziką sukę wczoraj próbowałam złapać, ale się nie udało :-( Owieczka te maluchy mają wydarzenie. Wysłałam Ci zaproszenie na facebooku. Jayo wzięła je do siebie na chwilę, bo są w fatalnym stanie. Nie są w stanie normalnie chodzić, bardziej pełzają, a mają już 7 tygodni. Są blade i do tej pory same nie jadły- nie wiem, jak to jest możliwe. Czekam w napięciu na informację z lecznicy. Założę im oddzielny wątek o Bosszz... :( Nie dość że bezdomne to jeszcze schorowane :( :( Nowy watek maluchom bardzo się przyda. Informuj na bieżaco w miare możliwości oczywiście Juz wskakuje na FB Quote
esperanza Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 11 maluchów pilnie szuka dt!!! Nadałam imiona szczeniakom: Zara Zuza Zefir Zuch Zibi Quote
esperanza Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Cała 11... Nie trzeba było ich dokarmiać, suka sama dała radę. Oprócz nich są jeszcze 4 szczeniaki. Quote
Owieczka Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='esperanza']Cała 11... Nie trzeba było ich dokarmiać, suka sama dała radę. Oprócz nich są jeszcze 4 szczeniaki.[/QUOTE] esperanza zerknij na pierwszy post bo musze aktualizacje zrobic a nie wiem co jeszcze do domu nie posżło, pogubiłam się ;/ i cos o matce tych maluszków , jakieś zdjęcie ?? Opis ?? Quote
esperanza Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Już zerkam. Mama Zulejka Suczka jest mixem boksera, ma pewnie koło 2 lat i jest bardzo sympatyczna, zrównoważona, spokojna. Quote
esperanza Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Musimy wstrzymać adopcje tych maluchów. W ciągu 4 dni aż 5 z nich odeszło. Znowu jest wirusówka w schronisku :-( Trzymajcie kciuki, by pozostałe przeżyły. Quote
esperanza Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Żyją: Zara, Zidan, Zenek, Zibi i Zefir. Tak mi ich szkoda :-( Quote
esperanza Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Bez zmian. Piątka maluchów przeżyła. W sumie w tej chwili mamy 7 szczeniaków do umieszczenia w dt, zanim zdziczeją, ale dt brak :-( Quote
esperanza Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Koza pojedzie do domu w wekend. W sumie szczeniaków jest 8- razem z Niką. Są 2 suczki, których zdjęć niestety nie mamy. Wiem tylko, że są bure i mają między 2 a 3 miesiące. Quote
Owieczka Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Uaktualniłam pierwsze posty !!!! Aktualne zdjęcia od postu 1 do 8 Quote
esperanza Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Lara podsyłam Ci mailem cały album z fotami. Będę robić aktualizację oczywiście. Wstaw na razie imię Sierotka może być Marysia ;-) Mama chłopaka i dziewczynki ma na imię Adela. Maluchy nazwijmy Astor i Aria. Jak dopadnę potem jayo, to dopiszę inne imiona, bo wymyśliliśmy imiona dla sporej ilości psów :-) Quote
Recommended Posts