Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Kostek:[/B] Według wskazań pani dr, która będzie przeprowadzać badania rezonans jest "ostatnim badaniem jakie należy zrobić". Czyli ja rozumiem to tak, że będzie wiadomo czy trzeba robić po zrobieniu elektrodiagnostyki i badaniu płynu mózgowo-rdzeniowego. Rezonans ma potwierdzić lub wykluczyć uszkodzenie 2 czy 3 kręgu odcinka piersiowego kręgosłupa. Jeżeli dobrze zrozumiałam. Więc może obędzie się bez rezonansu i będzie wiadomo wcześniej co Felkowi dolega... Tak by było najlepiej.
Dziękuję za propozycję włączenia Felka do akcji. Pamiętam o tym cały czas. Tylko że sytuacja Felusia zmienia się jak w kalejdoskopie, jeszcze niedawno wydawało mi się, że mamy aż za dużo środków na jego leczenie. Teraz wyszły te zakażenia, nowe rany... Nie potrafię przewidzieć co będzie dalej. Nie wiem nawet ile będzie kosztować leczenie w najbliższym czasie. Chyba lepiej poczekać i nie zawracać Wam głowy, dopóki nie będzie trzeba zbierać konkretnej kwoty, np. na operację (tfu, tfu, odpukać) bądź badania.

• Replies 968
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

jak chcesz Delph ja tylko tu cicho sie przypominam bo wiem ze kaska nie splynie na Felka odrazu nawet gdy obejmiemy go programem a gdy bedzie trzeba zaplacic za cos i nie bedzie skad to dopiero bedzie problem...kaske nie wykorzystana zawsze mozna przesunac na inna bide a Felus przeciez i tak nie malo Was kosztuje no i bedzie kosztowal...

powiedz mi jeszcze taka rzecz jesli rezonans ma byc robiony aby wykluczyc uszkodzenie 2-3 kregu piersiowego to dalczego nie zrobic mu kontrastu?szybciej taniej i nie bedzie strachu ze ktos zle cos odczyta

Posted

[quote name='Delph']Byłyśmy wczoraj z Felusiem u weterynarza. Na szczęście na razie amputacja paluszka odroczona :multi:

Dziękuję za propozycje fantów do bazarku, oczywiście chętnie się spotkam. Najfajniej by było, gdybyście przy okazji mogły poznać Felka :razz:. Tylko że nie wiadomo kiedy wróci z Olsztyna, czy w przyszłym tygodniu, czy dopiero w następnym.

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1161/10-dniowe-szczenieta-znalezione-w-torbie-foliowej-dt-pilnie-potrzebny-142599/"]/[/URL][/quote]

Oby tak dalej Felusiu:multi: ja również chętnie spotkam Felka- taki z niego bohater, że aż nadziwić się nie mogę:lol: a co terminu, to ja też nie mogę nic planować, bo lada moment będę rodzic:evil_lol: (jakby co, wezmę małego pod pachę żeby i on poznał Felusia;))

Posted

[quote name='Kostek']powiedz mi jeszcze taka rzecz jesli rezonans ma byc robiony aby wykluczyc uszkodzenie 2-3 kregu piersiowego to dalczego nie zrobic mu kontrastu?szybciej taniej i nie bedzie strachu ze ktos zle cos odczyta[/quote]

Nie mam pojęcia, nie ja proponowałam te badania ;) Zakładam, że wiedzą co robią. Może dlatego, że kontrast jest inwazyjny i niebezpieczny? Na pewno najpierw skupiają się na badaniach mających dać odpowiedź, czy niedowłady są wynikiem zakażenia przez pierwotniaki. Dopiero jak to zostanie wykluczone, zrobią rezonans. Najchętniej wkleiłabym tu maila od pani dr, bo tam sporo wytłumaczyła, ale chyba nie powinnam tego robić bez jej zgody :roll: W każdym razie badania są takie: biopsja i histopatologia, oznaczenie kinezy, badanie elektrodiagnostyczne, płyn mózgowo-rdzeniowy i dopiero jeżeli będzie trzeba rezonans. Tyle nam zaproponowano, na więcej i tak nie mamy ochoty Felka ciągnąć, więc się nie wychylamy ;)

Posted

[quote name='MakS']Oby tak dalej Felusiu:multi: ja również chętnie spotkam Felka- taki z niego bohater, że aż nadziwić się nie mogę:lol: a co terminu, to ja też nie mogę nic planować, bo lada moment będę rodzic:evil_lol: (jakby co, wezmę małego pod pachę żeby i on poznał Felusia;))[/quote]

Wow, trzymam kciuki za Was dwoje w takim razie :lol: Jak zobaczysz Felka to urodzisz od razu, bo dzieciaczek będzie chciał do Felusia jak najszybciej :evil_lol: I Felek zostanie ojcem chrzestnym :cool3:

Posted

[quote name='Delph']I Felek zostanie ojcem chrzestnym :cool3:[/quote]

hehe, Felek niczym Don Vito Corleone:evil_lol:;)

Fajnie, że Felkowi się polepszyło z tym paluszkiem u łapki i że imizol go nie osłabił:multi: Niezły "bukiet" badań się dla Felka szykuje:crazyeye: ale trzeba to zrobić i się wreszcie wszystkiego o zdrowiu Felka dowiedzieć:cool3:

Posted

[quote name='Delph']Wow, trzymam kciuki za Was dwoje w takim razie :lol: Jak zobaczysz Felka to urodzisz od razu, bo dzieciaczek będzie chciał do Felusia jak najszybciej :evil_lol: I Felek zostanie ojcem chrzestnym :cool3:[/quote]
Nie jeden chciałby mieć takiego wspaniałego ojca chrzestnego- jakby co jestem pierwsza w kolejce;)

Posted

[quote name='MakS']Nie jeden chciałby mieć takiego wspaniałego ojca chrzestnego- jakby co jestem pierwsza w kolejce;)[/quote]
Bezapelacyjnie powinnaś mieć to 1 miejsce zaklepane! :lol: Gratulacje!!! :lol:

Posted

[quote=Delph;12667681

Najfajniej by było, gdybyście przy okazji mogły poznać Felka :razz:. Tylko że nie wiadomo kiedy wróci z Olsztyna, czy w przyszłym tygodniu, czy dopiero w następnym. [/quote]
Bardzo bym chciała poznać Felusia. Dzielny facet z niego!

Posted

Ale Feluś ma powodzenie :lol: Ale nic dziwnego, taki twardziel i przystojniak :cool3:
Jak wróci do Warszawy to pokombinujemy ze spotkaniem :p

Mam utrudniony kontakt z koleżanką, zaszyła się na Mazurach bez telefonu i internetu i wypoczywają z Felkiem. Wiem, że Feluś dobrze się czuje i humor mu dopisuje, jak zwykle zresztą. Szaleje po lesie na spacerach, ale działki nie pilnuje, wygodnicki woli grzać tyłeczek w łóżku :eviltong: Widocznie już ma dosyć roli wiejskiego burka po tym co przeszedł, teraz Felek to wielkie panisko :evil_lol:

Jak tylko dowiem się jak sytuacja z badaniami, dam znać.

Posted

[quote name='Delph']
Jak tylko dowiem się jak sytuacja z badaniami, dam znać.[/quote]

Będziemy czekać na wieści:cool3:
pewnie, że lepiej się w łóżku wylegiwać niż "stróżować":evil_lol:

Posted

Feluś trzymaj się tak dalej :loveu:Cioteczki dobrze dbają Ciebie :loveu:
(może zamiast rezonansu z kontrastem wystarczy zdjęcie rentgena)

Posted

Feluś, ale z ciebie szczęściarz-Mazury, cisza, spokój i błogie lenistwo.... powodzi Ci się chłopak, nie powiem:lol: jeszcze żebyś tylko wyzdrowiał i będzie pełnia szczęścia:multi:

Posted

[quote name='MakS']Feluś, ale z ciebie szczęściarz-Mazury, cisza, spokój i błogie lenistwo.... powodzi Ci się chłopak, nie powiem:lol: jeszcze żebyś tylko wyzdrowiał i będzie pełnia szczęścia:multi:[/quote]

Urlopuje się w najlepsze :lol:

Posted

[quote name='sleepingbyday']a gdzie oni są na tych mazurach, skubani?
[/quote]

W okolicach Olsztyna i Szczytna. Koleżanka liczyła, że zrobi badania w ten weekend. Niestety nie udało się :shake: W najbliższym czasie będę miała informacje, czy uda się umówić na nadchodzący weekend... Na razie Feluś wrócił do Warszawy, ale jak wszystko się ułoży i uda się zapisać na badania to pod koniec tygodnia znowu pojedzie na Mazury. Najeździ się biedak w tę i z powrotem, ale nie ma wyjścia :shake:

Zaoffuję, bo czas ucieka, a może komuś się przyda propozycja. Mam chwilowy tymczas w Warszawie, skromna propozycja, ale zawsze coś... Jeżeli macie gdzieś na oku psinę w potrzebie, dajcie znać ;) [url]http://www.dogomania.pl/forum/f937/dom-tymczasowy-do-25-sierpnia-warszawa-142884/[/url]

Posted

Delph, a może ta sunieczka malutka? Po wypadku jest bidna.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/malenska-sunia-po-wypadku-potrzebuje-tymczasowego-kacika-ma-czas-do-29-lipca-142930/[/url]

Posted

Tylko że piesek niesprawny nie da sobie rady, 4 piętro w kamienicy bez windy :-( Gdybym miała warunki Feluś by był u mnie...
Chyba że psiak ma sprawne łapki, a operacja dotyczy czegoś innego...
Malutki być nie musi, byle by był bardzo łagodny, mój psiak jest też po przejściach i nie mogę go narażać (ale jest bardzo delikatny i zrównoważony, żadnemu, nawet bardzo wystraszonemu psiakowi nie zrobi krzywdy).

Posted

[quote name='Delph']Tylko że piesek niesprawny nie da sobie rady, 4 piętro w kamienicy bez windy :-( [/quote]

Z wątku tej suczki wyczytałam tylko tyle, że przez okres miesiąca powinna przebywać w klatce :roll:
Nie wiem jakie to obrażenia, co psiuńka miała operowane. :-(

Posted

[quote name='Delph'] Koleżanka liczyła, że zrobi badania w ten weekend. Niestety nie udało się :shake: W najbliższym czasie będę miała informacje, czy uda się umówić na nadchodzący weekend... Na razie Feluś wrócił do Warszawy, ale jak wszystko się ułoży i uda się zapisać na badania to pod koniec tygodnia znowu pojedzie na Mazury. Najeździ się biedak w tę i z powrotem, ale nie ma wyjścia :shake:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f937/dom-tymczasowy-do-25-sierpnia-warszawa-142884/"]/[/URL][/quote]
najważniejsze, żeby to nie było bezcelowe a jeśli Feluś dobrze znosi podróż (tj nie ma jakiś sensacji i fobii) to trudno, jak mus, to mus