Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Nie siej zamętu, proszę. Suka NA PEWNO nie została uśpiona!

Kasia dobrze wiemy,że w tym schronie nawet zwykły kaszel kenelowy jest powodem uśpienia.Widziałam ile psów za TM z Waszej strony, nie wierze,że wszystkie ot tak po prostu padły

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Kasia dobrze wiemy,że w tym schronie nawet zwykły kaszel kenelowy jest powodem uśpienia.
I tu muszę Cię zdziwić. Na własne oczy widziałam, i to kilkakrotnie (a w schronie nie bywam często), psy z kaszlem kenelowym leczone. I potem wyleczone, zdrowe w boksach.

jusstyna85 napisał(a):
Widziałam ile psów za TM z Waszej strony, nie wierze,że wszystkie ot tak po prostu padły
Jest ich tam dokładnie 29. 29 psów odeszło za TM w ciągu 7,5 miesiąca. To daje ok. 4 psów miesięcznie. To dużo? Na ciągłe ok. 140 psów w schronisku. Moim zdaniem to nie jest dużo. Poza tym z tych 29 uśpiona została ok. połowa. Reszta została zagryziona albo padła :(.
Oczywiście do tych 29 psów trzeba dodać, te, które zostały uśpione zaraz po przywiezieniu do schroniska - zdecydowana większość z nich to psy po wypadkach, z bardzo poważnymi obrażeniami albo psy bardzo bardzo stare, które same odejdą po 2 dniach kwarantanny. Ale nawet i ta liczba uśpionych psów nie jest wielka (nie wiem jaka dokładnie, ale na pewno nie przekracza tamtej).
Owszem czasami weci usypiają psy, o których życie można było zawalczyć, też mnie to wkurza, ale takie sytuacje to na szczęście zdecydowana mniejszość.

Posted

maciaszek napisał(a):
I tu muszę Cię zdziwić. Na własne oczy widziałam, i to kilkakrotnie (a w schronie nie bywam często), psy z kaszlem kenelowym leczone. I potem wyleczone, zdrowe w boksach.

Jest ich tam dokładnie 29. 29 psów odeszło za TM w ciągu 7,5 miesiąca. To daje ok. 4 psów miesięcznie. To dużo? Na ciągłe ok. 140 psów w schronisku. Moim zdaniem to nie jest dużo. Poza tym z tych 29 uśpiona została ok. połowa. Reszta została zagryziona albo padła :(.
Oczywiście do tych 29 psów trzeba dodać, te, które zostały uśpione zaraz po przywiezieniu do schroniska - zdecydowana większość z nich to psy po wypadkach, z bardzo poważnymi obrażeniami albo psy bardzo bardzo stare, które same odejdą po 2 dniach kwarantanny. Ale nawet i ta liczba uśpionych psów nie jest wielka (nie wiem jaka dokładnie, ale na pewno nie przekracza tamtej).
Owszem czasami weci usypiają psy, o których życie można było zawalczyć, też mnie to wkurza, ale takie sytuacje to na szczęście zdecydowana mniejszość.

To prawda, że schron ma czasami wpadki, ale tak jak napisała maciaszek, stanowią mniejszość. Najczęściej odchodzą za TM psy, które sobie nie radzą w schronie, i właśnie takim bidom zakładamy wątki. Niestety czasami jest ich tyle, że nie da się opanować tyle wątków :(

• 2 weeks later...
Posted

Szkoda bardzo... Byłam przekonana, że oba psiaczki juz są w nowych domkach. Na wątku zrobiło się tak cicho. Miałam nadzieje, że to dlatego, że pomoc nie była już potrzebna. A jednak była i to bardzo...

Posted

maciaszek napisał(a):
Nie wiem dlaczego... I najprawdopodobniej się nie dowiem.

Justyna nie sieje zamętu - skoro nie wiesz i się nie dowiesz... to może ktoś jej jednak pomógł? :mad: