zulugula Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Mogłabym ją przetransportować do wawy za te 2 miesiace. Musimy mieć jednak pewnośc, że czeka na nią na 100% domek. Jurosia, zastanów sie dobrze. Quote
jusstyna85 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 zulugula napisał(a):Mogłabym ją przetransportować do wawy za te 2 miesiace. Musimy mieć jednak pewnośc, że czeka na nią na 100% domek. Jurosia, zastanów sie dobrze. Obawiam się, że ona nie dotrzyma do tego czasu Ja myśle,że ona doszłaby szybko do siebie,byłaby idealna dla starszej osoby,myśle że domek znalazłby sie Quote
jurosia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Tzn. ja też myślałam o tym żeby jak najprędzej poszła ze schronu do dt ( na co będę się dokładać), bo 2 miesiące to zbyt długo, a potem jeśli nie będzie przez ten czas propozycji adopcji to w drugiej kolejności my przepraszam jeśli :oops: zagmatwałam swoje wcześniejsze wywody, ale dopiero raczkuję ty między Wami ;) Quote
bico Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 jeśli znajdzie się dla suń DT, to dla obu coś jednorazowo dorzucę, oby tylko te DT się znalazły:-( jak jeszcze można im pomóc? są jakieś inne pomysły? Quote
Ninka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Chce wziac jakiegos psiaka na moj pierwszy w zyciu tymczas. Niestety nie bedzie to ta sunia ;( Moj TZ jest niechetnie nastawiony do instytucji DT i na poczatek musze wziac jakiegos pieska, ktoremu bedzie mozna szybko pomoc, zeby go przekonac, ze to nie jest tak, ze rodzinka nam sie powiekszy o kolejnego psiaka-bardzo sie tego obawia. Moze pozbieramy na hotel? Do pierwszego juz niedlugo-na pewno sie doloze! Quote
jurosia Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 W takim razie ja deklaruję 100 zł miesięcznie na hotel dla suni Quote
Jaaga Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Wreszcie zainteresowanie naszymi płoszkami. Napiszę tu, bo może akurat :razz:. Oprócz psów mam na DT dwie kózki ozdobne. Gdyby ktoś z Was słyszał o DS dla nich (w którym ich nie zjedzą i nie będą rozmnażać), to wtedy ja wzięłabym sukę na DT. Niestety, na dzień dzisiejszy, nie mam jak jej zabrać, bo kozy są agresywne w stosunku do psów, a w kojcu w ciągu dnia przebywa tymczasowicz Gucio. Gdyby nie kozy, to miałabym wolną zagródkę z budą. Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Jaaga wzięłaby na DT sunie nr 1 za koszty karmy i weta,jeśli Jurosia podtrzymałaby swoją decyzje, że jeśli po 2 mies sunia nie znalazłaby domu,to wzięłaby ją do siebie. Quote
jurosia Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 podtrzymuję !!! (tylko będę potrzebowała pomocy z transportem do mnie w razie czego) Quote
bico Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 czyli jest perspektywa na DT dla obu suczek? bo już nie nadążam:oops: Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 bico napisał(a):czyli jest perspektywa na DT dla obu suczek? bo już nie nadążam:oops: No raczej nie...Jaaga wzięłaby sunie nr 1,a jeśli po 2 mies nie znalazłaby domu,to przejęłaby ją Jurosia. Ja jestem pewna,ze ona jednak znajdzie dom,u Jaagi jest rotacja,psy szybko znajdują domu,tylko że ona ma pecha na chore psy.Co weźmie psa,to bardziej chory.Ona ma teraz 2 psy na DT, z czego jedna sunia jest baaaaardzo chora i nieadopcyjna,a 2. psiaczek ma coś z nogą Quote
Jaaga Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Jeśli wzięłabym sunię na DT, to mogę dopiero w przyszłym tyg., bo jutro wyjeżdżam. Może ktoś jeszcze się zgłosi. JOMA, jeżeli tu bywasz, to daj znać, czy nadal aktualna jest Twoja oferta dowozu suni na sterylkę :cool3: ? To podstawa szybkiej adopcji. Piesek nadal bez szans :shake:. Quote
__Lara Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Jaaga napisał(a):Jeśli wzięłabym sunię na DT, to mogę dopiero w przyszłym tyg., bo jutro wyjeżdżam. Może ktoś jeszcze się zgłosi. JOMA, jeżeli tu bywasz, to daj znać, czy nadal aktualna jest Twoja oferta dowozu suni na sterylkę :cool3: ? To podstawa szybkiej adopcji. Piesek nadal bez szans :shake:. Coś się ruszyło :multi::lol: i są już jakieś deklaracje :lol: cioteczka bico nas też odwiedziła :loveu: Justyno, jeśli mogę prosić to podsumuj deklaracje jakie już tu padły żeby się nie zgubiło :) Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 __Lara napisał(a):Coś się ruszyło :multi::lol: i są już jakieś deklaracje :lol: cioteczka bico nas też odwiedziła :loveu: Justyno, jeśli mogę prosić to podsumuj deklaracje jakie już tu padły żeby się nie zgubiło :) No to mamy 100 zł mies,czy coś przeoczyłam? Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 __Lara napisał(a):A nie czasem 200zł? :) czy ja coś przedobrzyłam? :eviltong: Jurosia-100 zł... Quote
__Lara Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 jusstyna85 napisał(a):No to mamy 100 zł mies,czy coś przeoczyłam? A nie czasem 200zł? :) czy ja coś przedobrzyłam? :eviltong: Quote
bico Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 też już się doliczyć nie mogę, ale liczę, że "przedobrzenie", to prawda, a nie pomyłka:evil_lol: Quote
Jaaga Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Miałam dziś wyjechać, ale jednak jestem ;). Jeżeli suka ma do mnie trafić, to naprawdę potrzebuję Waszej pomocy. Nie mam możliwości zawieźć jej na sterylkę, więc ktoś musi to zrobić. Z tego, co się dowiedziałam, ta suka jest wielkości mojej Sary, czyli średnio/większa. Mam problematyczne psy i nie dam rady sama wszystkiemu podołać. Justyna pisze, że u mnie jest rotacja. To prawda, ale daję płatne lub wyróżnione ogłoszenia, dzięki którym łatwiej o domy. Nie mam czasu robić ogłoszeń, mogę sama zrobić tylko allegro, resztę musiałby ktoś zrobić. Ja doliczyłam się 100 zł deklaracji. Suczka może zostać bezpłatnie wysterylizowana. Pozostaje więc szczepienie wirusówką, odrobaczenie, zabezpieczenie przed kleszczami (Sara złapała tu babeszjozę), karma i ew. koszty weta, gdyby było coś nie tak. Nie mam już możliwości tego opłacić. No, i najważniejsze - suczka musi być zdrowa, zeby nie zaraziła niczym moich psów. Gucio jest świeżo zaszczepiony, po kastracji i dla niego kontakt z chorym psem mógłby być tragiczny. Quote
jurosia Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Jaaga a ile u Ciebie wynosi cena za dobę tymczasu dla takiej suni ? ok. już się doczytałam że karma + wet :oops: tak mi zaaaaaaaaaaaaależy żeby Ona się już nie bała :placz: Quote
__Lara Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 jusstyna85 napisał(a):potrzebne wsparcie Tylko ile jeszcze? Jest już 100zł - Jaaga, ile jeszcze jest mniej więcej potrzebnych pieniążków na karmę i weta? tak średnio na to patrząc, ile Ci na tymczasy schodzi. Quote
JOMA Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 JAAGA - potwierdzam pomoc przy transporcie suni na sterylkę Quote
Jaaga Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 JOMA, to może zrobimy tak, że gdybyś mogła, to wzięłabyś sunię prosto ze schronu na sterylkę i po zabiegu trafiłaby do mnie. Jeśli tak dałoby się, to byłoby super. Myślę, że 100 zł wyniesie utrzymanie suni na miesiąc, bo skoro jest wielkości Sary, to jest nawet spora. Tylko na początek trzeba ją jeszcze zaszczepić, odrobaczyć i kupić skuteczną obrożę przeciwko kleszczom. Do tego dojdą koszty płatnych ogłoszeń. Allegro wyróżnione to koszt ok 13,50 zł na 2 tyg., a ogłoszenie w DZ 28 zł. To są najskuteczniejsze ogłoszenia, z których wydaję najwięcej zwierzaków w szybkim tempie. Quote
jurosia Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Po negocjacjach z mężem ;) mam taką opcję dla suni; opłacamy karmę, weta, sczepienia, robaki, frontline, a po 2 miesiącach przyjmujemy ją do siebie już po sterylce. Jedna z cioteczek zulugula pisała wcześniej że mogłaby ją do nas dostarczyć. Tylko błagamy:modla::modla::modla: pomóżmy biednej wystraszonej Łatce:placz: Quote
Jaaga Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Jurosia, dzięki :multi:. Poczekajmy na JOMĘ, czy dałaby radę prosto ze schronu wziąć sunię na zabieg. Od razu w lecznicy mogłaby też kupić obrożę i tabl. na robale. Potem zaszczepiłabym ją u mnie. Quote
Recommended Posts