Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Engelina, córcia ma przesłodką minkę :loveu:

Aniu, nawet mnie nie strasz ;) Ja mam salon ponad 30m2, a już teraz jak rozkładam koc i zabawki, to jakiś mały się robi :D To co będzie jak młody będzie już siedział, raczkował itp. :crazyeye:

Theodorek na tę chwilę zjada ładnie ziemniaka, marchewkę, dynię, jakbłko, banana, a dziś doszły maliny :) Najbardziej lubi dynię i banana :) A "w poczekalni" czeka korzeń pietruszki ;)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']

Bartek zaczyna sam chodzić:) stawia pierwsze kroczki , na razie nieporadnie i jeszcze trochę się boi, ale jak ma dobry dzień to idzie. Kupiliśmy mu w Lidlu taki namiot z kulkami-jak w bawialniach- wow co za radocha!!! Gorzej ze sprzątaniem 250 piłek...no i nasz salon zaczyna zmniejszać się bardzo szybko;)[/QUOTE]

Noooo, też to mamy! Dzidkowie mieli genialny pomysł. Te piłki są już wszędzie. Marianna najbardziej lubi wyrzucać wszystkie na zewnątrz. Największą radość z porozrzucanych piłeczek mają koty, jak zaczną je ganiać jeden i drugi i jeszcze pies się do tego włączy... dom wariatów :)

magda, u nas podobny metraż, już i tak powiększony o kuchnię, łazienkę i przedpokój ;) Jak te dzieciaki szybko rosną.

Posted

[quote name='engelina_88']
magda, u nas podobny metraż, już i tak powiększony o kuchnię, łazienkę i przedpokój ;) Jak te dzieciaki szybko rosną.[/QUOTE]

Zanim Theodor pójdzie do szkoły, to zabawki będą w całym domu, garażu i jeszcze w ogrodzie :D

Posted

no łozeczko koniecznie do obnizenia engelina-mala slodka pufcia:)

jak juz dziecko zacznie chodzic z jednej strony jest łatwiej bo juz nie dzwigasz kilogramów ale z drugiej strony uuuu siwy dym:)))-moje misiątko jest tak samodzielne ze wszedzie chodzi samo teraz,pokonuje progi, chodzi samo np.do lodowki(!), wyciaga sobie danonka-otwiera wieczko po czym je rękami.Uczy sie jesc tez sama sztućcami-a przy tym jest taka zosia-samosia ze nie daj Boże chcemy jej poprawic widelec w rączce to tak sie obraza ze hej.Wszytsko musi sama.

jeszcze miesiac temu kolebala sie ledwo na dwoch nozkach a teraz codziennie wieczorem idzie taka gimnastyka ze skręcamy sie ze smiechu,jakies fikołki, przykleki, skoki- wczoraj stawala na jednej nodze poparta plecami o sofe a druga przyciagala do głowy-normalnie cwiczy do "mam talent".

ale 250 pileczek to ja bym nie chciala sprzatac;)

Posted

[IMG]http://files.tinypic.pl/i/00212/lyt1cqobihjw.jpg[/IMG]

Jest zamknięcie na rzep, czyli dziecko i tak wychodzi ;) Bartek nie wyrzuca tych piłek - czasem pojedyncze sobie wyjmie do zabawy. Mieli w Lidlu tez różowe namioty, ale może coś na allegro wyszukasz ciekawego też- widziałam taki kojec zamykany solidny, ale koszt ok 300zł chyba...

Posted

[quote name='agnieszka32']Namiot wygląda świetnie! Ale moja Marusia zwariowałaby na widok tych piłek, Zośka ma 3 takie i ledwo udaje mi się je uchronić przez zębami pit bulla :diabloti:[/QUOTE]
no wlasnie tez mam tak:), moja dobka tez namietnie poluje na pilki mlodej tudziez na jej gumowe piszczace zabawki i maskotki, ktore uwielbia rozszarpywac

Posted

Moja Marusia to też podwórkowy pies, ale na dywanie pozwalam jej leżeć (na narożnik ma zakaz wstępu).
Fajnie, że mogłaś zainstalować bramkę, ja nie mam jak, bo mam otwartą przestrzeń. Z sierścią mam mniejszy problem, ale ślady łap, które przed chwilą próbowały wykopać kreta ze świeżej ziemi, doprowadzają mnie do szaleństwa.

Dzodzo - przecież pluszaki to najlepsze psie zabawki są! Mój kundel dopiero co zeżarł misiowi oczy, a to ulubiony miś Zochy i nie pozwala go wyrzucić. Patrzy na misia i mówi "mniam mniam" :evil_lol:

Posted

a moje psy o dziwo nie kradną dziecku zabawek :) jak któraś zostanie wywalona z kojca(a zdarza się to ciągle) to leży sobie spokojnie. tak myślę że piłek jest tyle, że dzieciak w ostateczności może się kilkoma podzielić ;) zawsze można dokupić paczkę piłek (widziałam, są na allegro 20zł/100 sztuk.)
chyba mikołaj przyniesie nam taki namiot, będę zatrudniać kamila do sprzątania, przynajmniej trochę energii dzieciak na to zużyje ;) A TAK SOBIE MYŚLĘ ŻE JAK TO WEJŚCIE ZAMONTUJE DO WEJŚCIA NASZego kojca to lena nie będzie z niego uciekała :)

u nas też nwszędobylskie odciśnięte psie łapki, chociaż staramy sie wycierać je im przed wejściem do domu, jednak wnoszą strasznie dużo syfu w taką pogodę jak jest teraz.

Posted

Na temat psiej sierści mogłabym napisać całkiem niezłą książkę:diabloti:Ostatnio młodemu wyciągnęła całkiem solidny kłaczek z buziola,nie wspominając już o tonach sierści na ubraniach Olafa,jego zabawkach,pieluszkach czy w pampersach...

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver'][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00212/lyt1cqobihjw.jpg[/IMG]

Jest zamknięcie na rzep, czyli dziecko i tak wychodzi ;) Bartek nie wyrzuca tych piłek - czasem pojedyncze sobie wyjmie do zabawy. Mieli w Lidlu tez różowe namioty, ale może coś na allegro wyszukasz ciekawego też- widziałam taki kojec zamykany solidny, ale koszt ok 300zł chyba...[/QUOTE]

Kurcze, nie ma w naszym Lidlu tych namiotów, a tak chętnie kupiłabym dla Amelki...
Aniu, a może jeszcze jakimś cudem są u Was? Bo Lidl nie prowadzi chyba sprzedaży przez internet?

Posted

Byłam dziś i u nas też nie było już...swój w piątek kupiłam ...może jeszcze wyłożą, bo teraz nowy tydzień - zapytaj jakiejś sprzedawczyni w sklepie czy im zostały.
Są na pewno też takie baseny na piłki w Tesco hipermarketach - takie ala słonik i mozna piłki wrzucać do trąby - moja koleżanka kupiła , ale bez piłek - trzeba sobie dokupić osobno.

Posted

W Lidlu po 120 , więc z allegro się opłaca;) Namiot fajny, bo mieszczę się tam ja, Bartek i jeszcze misiu;)

A tak chodzimy:)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=a74J-7eST-0&feature=youtu.be[/url]

U nas przygotowania do roczku powoli- nie cierpię takich imprez rodzinnych ...

Ronja- ani się obejrzysz a Fifi będzie biegał;)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']W Lidlu po 120 , więc z allegro się opłaca;) Namiot fajny, bo mieszczę się tam ja, Bartek i jeszcze misiu;)

A tak chodzimy:)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=a74J-7eST-0&feature=youtu.be[/URL]

U nas przygotowania do roczku powoli- nie cierpię takich imprez rodzinnych ...

Ronja- ani się obejrzysz a Fifi będzie biegał;)[/QUOTE]

hehe, lunatyk mały :)
u nas też były wielkie brawa jak lenka zaczynała chodzić:evil_lol:

Posted

ładnie trzyma główkę:) a ile ma miesięcy?

Fifo:)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/526/py30.jpg/][IMG]http://img526.imageshack.us/img526/7982/py30.jpg[/IMG][/URL]