Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ludwa']Myślisz, że od nocnika mi się TO zaczęło;)?
[/QUOTE]

muszę zapytać rodziców ;)
a TZ to chyba przywiązywali do nocnika i mu gazety czytali ;)

Posted

[quote name='agaga21']hahahaha! a ja myślałam, że to tylko faceci czytają w kibelku!
:D[/QUOTE]

ja to miałam być chłopcem, może to dlatego ?
ludwa a jak z Tobą? ;)

Posted

[quote name='agaga21']hahahaha! a ja myślałam, że to tylko faceci czytają w kibelku!
:D[/QUOTE]

Hi hi - ja mówię na łazienkę "czytelnia" - od zawsze mam tam zapas gazet, książek i krzyżówek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']Hi hi - ja mówię na łazienkę "czytelnia" - od zawsze mam tam zapas gazet, książek i krzyżówek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

ja mam tam tzn "prasę toaletową" :evil_lol:

Posted

Kurde...Pyziura wybral pozycje na plask- po tym widze ze numer 2 idzie.... .... jak on zmieni na siedzaco?

Dzieki za ostrzezenie- nie bede chwalic ;)- pal szesc zabobony ale czlowiek dla tych paru minut oddechu w ciagu dnia zeby dobic do wieczora w stanie zywym zrobi wszystko..WSZYSTKO.

[quote name='clockwork']siusianie zaczynają po drugim roku, ale kupkanie to widać kiedy szkodnik chce.... u nas też widzę że ciśnie, chcę sadzać a tu HISTERIA! żadne przekupstwo nie działa, a na siłę nie chcę żeby nie zrazić.....

przechwaliłam przy znajomej w maju to mam, jedzenie też pochwaliłam- już nie je, a w środę głośno powiedziałam że "całe szczęście że jeszcze w dzień sypia, bo bym oci.piała" i od środy nie ma bata- spanie jest BE!
mam zacząć wierzyć w jakieś zabobony??? :hmmmm:[/QUOTE]

Posted

[quote name='3 x']ja to miałam być chłopcem, może to dlatego ?
ludwa a jak z Tobą? ;)[/QUOTE]

Tatowi się chłopca chciało ale i "dziurawca" opijał szczęśliwy;)

[quote name='agnieszka32']Hi hi - ja mówię na łazienkę "czytelnia" - od zawsze mam tam zapas gazet, książek i krzyżówek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Znowu mam wsparcie;) Tylko ja gorsza jestem, bo dziewczyny w pracy tym zaraziłam i w biurowym kiblu mamy prasę:)

Posted

[quote name='clockwork']siusianie zaczynają po drugim roku, ale kupkanie to widać kiedy szkodnik chce.... u nas też widzę że ciśnie, chcę sadzać a tu HISTERIA! żadne przekupstwo nie działa, a na siłę nie chcę żeby nie zrazić.....[/QUOTE]
Z kupą to wiem, że widać, bo swoją też sadzam wtedy na nocnik ;) [B]Katcherine [/B]chce całkowicie zrezygnowac z pieluch. Mim zdaniem 15 mies dziecko może jeszcze nie być na to gotowe...

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Milutko się Was czyta:diabloti:...potraficie zasiać ziarnko przerażenia:-o
A czy jakieś miłe uroki macierzyństwa to są?:diabloti:[/QUOTE]
a nie widać z dyskusji? :)

Posted

Zapomnialyscie nadmienic czy Mamunia jest na to gotowa... nie mowiac o Tacie...
Przy okazji walczymy teraz z AZS...jak by bylo malo...

Po prostu nie mamy wyboru- ma takie otarcia od tych pieluch- bo juz biega samopas i caly czas w ruchu ze musze zaczac cos robic z nauka nocnikowania- tylko ze no wlasnie- poniewaz przegapilam dogodny moment szukam wiedzy u doswiadczonych Mam ;).

[quote name='Cudak']Z kupą to wiem, że widać, bo swoją też sadzam wtedy na nocnik ;) [B]Katcherine [/B]chce całkowicie zrezygnowac z pieluch. Mim zdaniem 15 mies dziecko może jeszcze nie być na to gotowe...[/QUOTE]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']hahahaha poprawiacie mi humor jak nic:)[/QUOTE]
to może Ci poprawię - wszystko warto przejść, by zobaczyć pierwszy uśmiech własnego dziecka (i każdy kolejny, tak samo łapie za serce - taki bezzębny, nie tylko uśmiechnięta buzia, ale i rozradowana cała twarz...), a potem usłyszeć, jak coś sobie zaczyna gadać (Małgosia od jakiegoś czasu przemawia - "grucha" do zwierzątek, które ma na łóżeczku i leżaczku-bujaczku, a dziś nawet z triumfem powiedziała "gu!" :)

Posted

[quote name='Katcherine']Zapomnialyscie nadmienic czy Mamunia jest na to gotowa... nie mowiac o Tacie...
Przy okazji walczymy teraz z AZS...jak by bylo malo...

Po prostu nie mamy wyboru- ma takie otarcia od tych pieluch- bo juz biega samopas i caly czas w ruchu ze musze zaczac cos robic z nauka nocnikowania- tylko ze no wlasnie- poniewaz przegapilam dogodny moment szukam wiedzy u doswiadczonych Mam ;).[/QUOTE]
nic nie doradzę (poza tym, że u znajomych się sprawdził najzwyklejszy nocnik, bez bajerów, które rozpraszały uwagę, i dźwięków, które powodowały lęk), ale mocno trzymam kciuki za powodzenie akcji...

Posted

I chyba tak zrobie- ciezej mu moze bedzie wstawac...choc on kuca juz i wstaje bez podpierania , wiec chyba plonne moje nadzieje...

[quote name='jukutek']nic nie doradzę (poza tym, że u znajomych się sprawdził najzwyklejszy nocnik, bez bajerów, które rozpraszały uwagę, i dźwięków, które powodowały lęk), ale mocno trzymam kciuki za powodzenie akcji...[/QUOTE]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Milutko się Was czyta:diabloti:...potraficie zasiać ziarnko przerażenia:-o
A czy jakieś miłe uroki macierzyństwa to są?:diabloti:[/QUOTE]

noo jaaakkk??? sam miód :loveu: moja mama powiedziała że najlepsze w jej macierzyństwie było jak się usamodzielniłam i poszłam se z domu :diabloti: :evil_lol::evil_lol:

Posted

Mnie powtarza do znudzenia :'' male dzieci maly klopot, Duze dzieci Duzy klopot...''- i nadal nie wiem czy to tak ogolnie czy to do mnie jest jakas aluzja... wole sie nie dopytywac !

[quote name='clockwork']noo jaaakkk??? sam miód :loveu: moja mama powiedziała że najlepsze w jej macierzyństwie było jak się usamodzielniłam i poszłam se z domu :diabloti: :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Posted

[quote name='Katcherine']Po prostu nie mamy wyboru- ma takie otarcia od tych pieluch- bo juz biega samopas i caly czas w ruchu ze musze zaczac cos robic z nauka nocnikowania- tylko ze no wlasnie- poniewaz przegapilam dogodny moment szukam wiedzy u doswiadczonych Mam ;).[/QUOTE]

Może jakieś pieluchy wielorazowe by się u Was sprawdziły? Lub "majtki treningowe": [url]http://allegro.pl/pieluszki-i-chusteczki-majteczki-treningowe-99405[/url] ?

Posted

OOOO Sprobujemy! Dzieki wielkie ...
Ja juz kombinowalam z normalnymi majtusiami ale jak sie domyslacie... zarowno synek jak i pies byli zszokowani ze cieknie...ja tez nawiasem mowiac... ze oni tylko przeciekaja i sie dziwia zamiast byc zdegustowani...

[quote name='Cudak']Może jakieś pieluchy wielorazowe by się u Was sprawdziły? Lub "majtki treningowe": [url]http://allegro.pl/pieluszki-i-chusteczki-majteczki-treningowe-99405[/url] ?[/QUOTE]

Posted

[quote name='agnieszka32']Zapomniałaś, że odpadnie mi najgorsze - dojenie siebie przez kilka razy dziennie :diabloti:, obolałe popękane sutki, nabrzmiałe piersi itd :eviltong::eviltong::eviltong: :evil_lol:[/QUOTE]

od razu mówię.. na popękane krwawiące sutki polecam smarowanie ich Bepanthenem... można bez wycierania go jakoś specjalnie podać dziecku pierś... a działa naprawde dobrze

[quote name='nefesza']Ja nawalu nigdy nie mialam, a siare... wytarlam w chusteczke higieniczna.... bo jak zaczelam sciagac, to nikt mi nie powiedzial, ze te pierwsze krople najwazniejsze i juz 1 ml moge przyniesc do podania Filipowi (w strzykawce). Jakos o siarze zapomnialam i "czekalam" az mi pokarm "siknie" z piersi i jakos nie zdawalam sobie sprawy, ze na to trzeba chwile poczekac.... doczytalam, jak juz bylo za pozno :([/QUOTE]

jezu a ja nie zapomne jak mnie w szpitalu komentowały pielęgniarki :) miałam tyle pokarmu, że powiedziały, że cały oddział bym wyżywiła :)
A potem jak już w domu karmiłam, to przez kilkanaście tygodni jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej sikało na odległość , w dal :diabloti:

[quote name='agaga21']ja uczyłam roczne dziecko. akurat były wakacje i łatwo było, bo mógł tylko w majteczkach chodzić w domu. frajdą było to, że sam mógł sobie siadać a jak udało sie mu zrobić choćby odrobinę do nocnika, [/QUOTE]

powiem Wam, że wszystkim radzę, zeby poświęcili dywan na naukę sikania... mój starszy syn zaczął sikać rozumie na nocnik jak miał 17 m-cy.. aż się lekarka dziwiła... No ale to trwało jakoś 2 tyg, puszczałam go tylko w majteczkach ( było lato), i jak zrobił siku to nie w sekundzie mu ściągałam majtusie, tylko po jakiejś minucie, w końcu samemu mu to zaczynało przeszkadzać i zaczął robić na nocnik ;)
Jak wiadomo w erze pampersów ciężko jest dziecko oduczyć tej wygodnej metody "opróżniania się " :D
Dobre są jeszcze takie majtusie z tzw suchą pieluchą do których wkłada się pieluchę tetrową a na wierzchu jest taki materiał, że nawet jak dziecko się zesika to nie czuje wilgoci.

[quote name='Katcherine']Mnie powtarza do znudzenia :'' male dzieci maly klopot, Duze dzieci Duzy klopot...''- i nadal nie wiem czy to tak ogolnie czy to do mnie jest jakas aluzja... wole sie nie dopytywac ![/QUOTE]

a ja słyszałam inne mądre zdanie :D
: jak dzieci są małe, to chciało by się je zjeść, kiedy dorosną, to się żałuje, że się tego nie zrobiło " :megagrin:

Posted

[QUOTE]
a ja słyszałam inne mądre zdanie [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG]
: jak dzieci są małe, to chciało by się je zjeść, kiedy dorosną, to się żałuje, że się tego nie zrobiło " [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/megagrin.gif[/IMG]
[/QUOTE]

Dobre:)
U mnie sikanie i kupy w galoty nie przeszkadzają młodemu w ogóle:) A że mamy podwórko, to próbowałam takiej kombinacji. Niestety jedyny efekt, to psy, które próbują się Młodemu do tyłka dobrać;)
Jest leniwy i kupa mu nie wadzi i koniec:) I mamy wizję dziecka, które będzie w pielusze do 18-stki pomykać:)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy któraś z Was używała/używa tzw łóżeczko turystyczne zamiast zwykłego drewnianego?[/QUOTE]

Ja kupilam turystyczne na dzialke. Niby ok, ale nie wyobrazam sobie go "zamiast", szczegolnie podwieszany poziom. W lozeczku jest chociaz stabilnie.