Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak ja Ci Wisełka zazdroszczę....:razz:
Ja miałam szorstka tylko w jednym egzemplarzu....

Juz po zabiegu? Założę sie że chłopak nie jest zachwycony...:shake:

Posted

Przepraszam że teraz dopiero piszę ale wczoraj wpadły do mnie kumpele a dziś miałam sporo robót domowych ;)

Z Gustawkiem wszystko bardzoooo dobrze :) Zabrałam go wczoraj od weta ok 17.00. Ledwo szedł do domu - ślimak :p. Część drogi go niosłam ale całej nie dałam rady, upał i waga Gucia....... wczoraj na czczo po zabiegu ważył [SIZE=3][B]11,5 kg[/B][/SIZE]!! Wet powiedział że wsio z nim OK :loveu: Ząbki wyczyszczone, jakieś wyrwane /nie wiem dokładnie bo operującego już nie było o tej porze/. Miało być 130 zł a że doszło do rwania zębów to zapłaciłam 170 :cool3: Jutro i we wtorek idziemy na antybiotyk jeszcze.
Gucio już wczoraj ok 20.00 był w pełni sił, bawił się z Docentem. Oczywiście dodam że Docek był tak opiekuńczy że aż łza mi się w oku zakręciła. Lizał go po pyszczku /starałam się żeby tego nie robił/ a potem jak go strofowałam to mu po welflonie /chyba.../ łapke lizał! NO mój Docenty to jednak pies na medal :oops:
W najbliższych dniach ma jeść miętkie jedzonko, więc dziś rano dostał serek biały a potem mięsko mielone z marcheweczką - nie muszę wspominać jak bardzo mu smakowało :lol:
Dziś obaj są z lekka padnięci przez pogodę, duszno w mieszkaniu niestety - o tej porze to już dużo lepiej :p

Posted

[quote name='togaa']Jak ja Ci Wisełka zazdroszczę....:razz:
Ja miałam szorstka tylko w jednym egzemplarzu....
[/quote]

Ojjjjjjjjj jest czego zazdrościć :evil_lol:

Posted

I jeszcze 2 fotki :D z wczoraj :)

Docent pielęgnuje swojego starszego "brata" ;)
[IMG]http://images48.fotosik.pl/157/770a537d8a161ec0.jpg[/IMG]

I tu też Docent Pielęgniarz :loveu: Na oczy Gutka proszę nie zerkać :evil_lol: tak złych po zabiegu nie miał :lol: /na fotce wygląda jak ślepy, albo jakby miał wydłubane oczka - ale innych fotek brak :roll:/

[IMG]http://images48.fotosik.pl/157/7e3a75b1415cc2famed.jpg[/IMG]

Posted

A tu filmik "Docent Niana" ;) Gucio nie protestował, podobnie jak wcześniej kiedy był niemrawy na działce i Docek o niego dbał :loveu:

[url=http://www.youtube.com/watch?v=8G4tEgT3lpQ]YouTube - P7031063[/url]

Posted

[quote name='teapot']Wisełko - bracia przewspaniali!
Wyglądają cudownie i ta komitywa! :loveu:
Dobrze, że Guciowi już nie "jeeeedzie" (tu należy dołożyć intonację ze Shreka) ;)[/quote]

Zainwestujmy w Tic Taci na przyszłość :grin:

Posted

Wisełko - bracia przewspaniali!
Wyglądają cudownie i ta komitywa! :loveu:
Dobrze, że Guciowi już nie "jeeeedzie" (tu należy dołożyć intonację ze Shreka) ;)

Posted

[quote name='Isadora7']Jakbym Rambiego i Ruda widziała.
[URL]http://images48.fotosik.pl/157/7e3a75b1415cc2famed.jpg[/URL][/quote]

Ty to ciągle w moich psach widzisz swoje :evil_lol: jakim cudem jak zupełnie inaczej wyglądają :eviltong: hihihihi.... wiem, wiem, jamnicze zachowania łączą naszych podopiecznych :p

Gucio już po antybiotyku :) Byliśmy dziś we 3ke :) Warknął sobie jak zwykle :diabloti:

W piątek jak wychodziły ode mnie koleżanki, to zamiast powiedzieć:

Cześć fajnie było etc...

To powiedziały:
Cześć, zostaw go /czyt. nie oddawaj Gucia/ :roflt:

Posted

[quote name='Wisełka']Ty to ciągle w moich psach widzisz swoje :evil_lol: jakim cudem jak zupełnie inaczej wyglądają :eviltong: hihihihi.... wiem, wiem, jamnicze zachowania łączą naszych podopiecznych :p

Gucio już po antybiotyku :) Byliśmy dziś we 3ke :) Warknął sobie jak zwykle :diabloti:

Cześć fajnie było etc...

To powiedziały:
Cześć, zostaw go /czyt. nie oddawaj Gucia/ :roflt:[/quote]

Wisz jasne że mają dużo wspólnego, a ta czułość i troskliwość o współbratymca to typowe. Oczywiście nie przeszkadza żeby sobie dały "popalić" np o jedno i to samo ziarenko.

Powiem, że ja za moimi w pracy tesknię. Dają mi dużo spokoju i wyciszenia wewnętrznego. Wiedziłąm, ze chcę dwa, ale nie rpzypuszczałam ze mi to da tyle relaksu.

Posted

[quote name='Wisełka']

Cześć fajnie było etc...

To powiedziały:
Cześć, zostaw go /czyt. nie oddawaj Gucia/ :roflt:[/quote]

Haha. Wszyscy są zgodni w tym temacie :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Korenia']Taki standardowy jamnior ;) Mianiatura to on nie jest;) Myślę, że koło 8kg na pewno, może ciut więcej/mniej ;)[/quote]

Przeglądałam sobie wcześniejsze posty...
8 kg?? :razz:
11,5 kg!!!!:grin:

Posted

Śledzę cały czas wątek i jestem zachwycona, zresztą od początku miałam dobre przeczucia. Filmik o Docku niani rozczulił mnie okrutnie, tak że piszę i pociągam nosem.:evil_lol:
Myślę Wisełko że Ty wiesz co dalej, jeszcze trochę walczysz ze sobą, ale już i Twoje koleżanki to wiedzą. A nagroda będzie sowita, myślenie pozytywne jest super lekiem na wszystkie obawy.
Czekamy na [COLOR=red]ten jeden[/COLOR] [COLOR=red]wspaniały post od Ciebie[/COLOR].:eviltong:
Pozdrowienia od Ferki, Harutka i oczywiście ode mnie. Trzymam.
:Dog_run::Dog_run:

Posted

Dziś Gustaw idzie na ostatni antybiotyk :lol: Moja mama go zaprowadzi więc rozliczenie od weta będę miała kiedy indziej, bo mama nie wie co tam ma być i już jej nie chce głowy zawracać; odbiorę sama jakoś w tygodniu :p

Mogę podsumować wydatki Gućkowe:

Rymadyl 5 x 5zł = 25 zł
Rymadyl 2 x 8zł = 16 zł
Wizyta 1a 0zł
Wizyta 2a /kardiolog/ - 30zł
Badanie krwi - 70 zł
Sanacja jamy ustnej - 170 zł
Atybiotyki po zabiegu - 2x 20zł = 40 zł

[B]w sumie 351 zł[/B]

Oczywiście nie wspominam już o jedzonku, chrupaskach, przysmaczkach czy fiprexie.

To dla mnie sporo :roll: Jeżeli ktoś mógłby jakoś pomóc byłabym wdzięczna :oops:. Bardzoooo kiepsko stoję finansowo. Mam nadzieję że we wrześniu z lekka stanę na nogi, chociaż utrzymanie 2 piesków przy mojej pensji takie wesołe nie jest. Ja ze swojej strony mogę obiecać że będę co jakiś czas wystawiała bazarki żeby utrzymać Gucia i pomagać później tym sposobem innym zwierzaczkom.

Oczywiście o wpłacie od yunona pamiętam:loveu:

Posted

[quote name='yunona']Czyli rozumiem, że Gutek zostaje ? :roll:
No jeśli tak to napisz wprost "wołami", :p cioteczki jamnicze napewno wesprą finansowo.:loveu:[/quote]

Nie naciskać :diabloti: ;)
Myślę że zostanie, ale dopuki nie mam 100% pewności nie napiszę nic.
Kocham go :loveu: Dobrze dogaduje się z Docentem, kumple jak nie wiem co :lol: Raźniej im razem w domu zostawać to wszystko na PLUS :p Jedynymi minusami są koszty utrzymania 2óch i ciężej znaleźć kogoś kto zaopiekuję się czasem dwójką niż jednym :roll:

Posted

Alez broń Boże, żadne naciskam, tak po prostu zrozumiałam :eviltong:. Cenię sobie Twój rozsądek i sposób w jaki próbujesz podjąć decyzję.
Całusy dla chłopaków:buzi: