Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

też czekam na wiadomości - ciekawe jak Piracik będzie sobie radził po operacji.
Oby szybko znalazł ten dom - taki malutki kochany kudłaczek, nikt go nie chce ? :cool3:

Posted

Piracik już wraca ... operacja udała się, ma założone 2 gwoździe i śrubę, z tylniej łapki pobrano kawałek kości i przeszczepiono. Po 6 tygodniach trzeba zrobić rtg. Ma zapisane leki przeciwbólowe-tramal w czopkach, mezapine (nie wiem czy dobrze nazwałam) i antybiotyk codziennie. Piszczy trochę w drodze psinka....będzie mu trudno wychodzić pewnie na dwór. Zachęcam radomianki do odwiedzania Pirata w schronisku, na pewno będzie nas potrzebował. Dobrze, że już po....teraz ma zdrowieć i do domku, już zacznijmy szukać.... za tyle cierpień musi być szczęśliwy do końca życia.

Posted

Biedy Piracik, w schronisku będzie mu pewnie ciężko, ale chyba nie będzie po tak ciężkiej operacji mieszkał w boksie tylko w budynku dla pracowników? Napewno znalazłoby sie tam jakieś miejsce dla niego. Szkoda, że nie mam go jak odwiedzać, porobię Piracikowi ogłoszenia, Monday zrobisz mu allegro?

Posted

Monday napisał(a):
Acha-a jakieś fotki z "podróży" do Warszawy są?
A jak Piracik jeździ w samochodzie?
Nie ma problemów?

Nie ma fotek z podróży, bo Dorka była z osobą towarzyszącą, ja nie byłam, a ja zawsze robię jakieś zdjęcia. Pirat w samochodzie jest bardzo grzeczny, dobrze znosi jazdę, zresztą był na czczo zupełnie. Leży na tylnim siedzeniu bez problemu. Obecnie jest w pomieszczeniu w schronisku, w klatce, chyba musimy go wyprowadzić z tej klatki, bo on się nie załatwi. Na pewno go boli wszystko ale dostanie przeciwbólowe leki. Biedaczek...... Koszt operacji wyniósł 890 zł. Może jutro uda nam się odwiedzić Pirata.

Posted

Super:multi:wielkie dzięki dziewczyny.
Przepraszam, ale wczoraj całkowicie nie wyrobiłam sie, żeby porobić Piracikowi ogłoszenia, nadrobię to dzisiaj.

Posted

Pirat po operacji jest w pomieszczeniu, nie w boksie, dzisiaj troszkę wyszedł na dwór. Informacje mam od pracownika. Je normalnie, piszczy na widok człowieka, on uwielbia być z kimś. Dostaje p-wbólowy zastrzyk, w tym tygodniu zrobimy mu zdjęcia.
Selenga - dzięki za bazarki i wszystkim cioteczkom za udział w bazarkach. Zebrałyście połowę kosztów operacji:multi:

Posted

Cieszę się, że Piracik ma się już lepiej :) Czy dzięki operacji Pirat nie będzie miał żadnych problemów z chodzeniem ? Nie będzie kulał ? Jakie są rokowania ?
Dziś zaczeły wpływac pierwsze pieniądze za bazarki. Red, podaj mi proszę na PW nr konta, na które mam przelac kasę. Wolisz, żeby przesłac cała kwotę czy jakoś w ratach ? Dla mnie to bez róznicy :)

Posted

Monday i ja już zaczęłyśmy:cool3:, linki powklejane:lol:
Dobrze, że biedaczek tak sobie radzi mimo tak poważnej operacji, mam nadzieję, że ktoś go zauważy i pokocha.