sleepingbyday Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 o matko, epopeja karmy się skończyła. finally :-) jak mojo? 3 x foty masz?? Quote
3 x Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 foty Mojo są u Mojo :) (banerek w podpisie) z pozostałych zwierzaków - to Siwą widzialam, malutka chudziutka i zanim aparat zrobił pstryk schowala się do budy Fred - mam chyba ze dwa zdjęcia tez nas olał Baca wogole do nas nei wyszedł - mam zdjęcie jego łap w budzie i nic więcej Dakota się leczy ?? widzialam za to szczekliwego Igora który w przeciwieństwie do innych którym miałam zrobic foty nei uciekał nigdzie tylko szcekal i szczekał na nas ;) Granda - była odizolowana w domu pora była zupełnie juz nie sprzyjająca bo było ok 20 a czekala nas droga powrotna zdjęcia freda wrzuce do niego ale są ze tak powiem, bez zadnej rewelacji Quote
sleepingbyday Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 no to faktycznie warunki mało sprzyjające ;-) Quote
Biafra Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='morisowa']Jak czuje się Dakota?[/QUOTE] Średnio. Wyniki badań nie wyszły tragiczne jak na nią, ale jest senna , mało aktywna i większość dnia przesypia. Siwa dla odmiany codziennie wydaje mi się mniejsza i bardziej koścista :shake: Jak się ta zima nie skończy i nie wyjdzie słońce to nie wiem co to będzie. Quote
karina1002 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Biafra'] Siwa dla odmiany codziennie wydaje mi się mniejsza i bardziej koścista :shake: Jak się ta zima nie skończy i nie wyjdzie słońce to nie wiem co to będzie.[/QUOTE] Jezu, to tak jak moja Pytia..... chudła, chudła, a potem wyszło, że chora i szybko odeszła :( Ble..... Quote
sleepingbyday Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 znam takiego rotka. chudy, chudy, a wyszło, ze guz na śledzionie. ech, strach pomysleć.... Quote
Biafra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zgłosił się Pan z ogłoszenia w Metrze, że Siwa go załamała i chce jej podarować wór Renala, który został po jego psie...który chudł, chudł i już go nie ma :-( Karma jest w Łodzi. Ktoś ma pomysł jak ją przetransportować :modla: Quote
Soema Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Biafra ile kg? Spytam znajomą, ale ona jedzie pociągiem niedługo z psem i nie wiem czy się zabierze.. Quote
Biafra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Soema']Biafra ile kg? Spytam znajomą, ale ona jedzie pociągiem niedługo z psem i nie wiem czy się zabierze..[/QUOTE] Duży wór, 14 kg. Nie zabierze się Quote
Soema Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Biafra']Duży wór, 14 kg. Nie zabierze się[/QUOTE] Kurczę, tak czy siak popytam. Może się coś znajdzie.. Quote
Asior Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Biafra.. ale przecież Tula mieszka w łodzi!!!!!! Quote
Biafra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Asior']Biafra.. ale przecież Tula mieszka w łodzi!!!!!![/QUOTE] Od kiedy ? :roll: Quote
tula Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 W Radomi Asior, w Radomiu:evil_lol: Ale zapytam siostry czy ktoś z jej znajomych nie bedzie jechał z Łodzi albo do Łodzi. Quote
sleepingbyday Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 myslałam, ze epopeja karmowa sie skończyła,a tu drugi rozdział, hehehe. biafra, ciśnie mnie ta siwa, jest możliwość zrobić jej usg? no chyba, ze wet uzna, ze nie ma sensu, bo chudość wynika z nerek i tyle. ale stresa mam na tym tle (vide ś.p. oskar) i uważam, ze jeśli się da i jest medyczna potrzeba, to musimy sie zmóżdżyć na to usg. Quote
karina1002 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Jako, że Camara ma bana na dłużej niż miesiąc :p, zostałam poproszona o prowadzenie wątku Siwej i Dakoty pod kątem rozliczeniowym. I chyba się trochę na początek zgubiłam :evil_lol:. Więc jak coś, to mnie poprawcie :diabloti: Z tego co zrozumiałam: - [B]miesięczny koszt utrzymania Siwej i Dakoty to rząd wielkości 850 zł. [/B] [B]Stałych deklaracji mamy niewiele:[/B] [B]- 50,00 od nn[/B] W okresie 11/2009 - 09.01.2010 wpłynęło 115,00 Od postu, w którym Biafra rozliczenie wstawiła, wpłynęły (bądź wpłyną - deklaracje, że wpłyną) pieniążki: - 250,00 od Finelly - 80,00 od Camary - 50,00 od Ewy z Ostatniej Szansy - 423,58 od sonikowej od Ogryzka - 50,00 od obraczus87 - kundelkowa skarbonka - 165,00 z bazarku - 13,28 :oops: nie zapisałam od kogo :oops: razem wychodzi mi 1.146,86 zł. Czyli jakby nie liczyć, to Biafra jest w plecy ok. 1400 zł za trzy miesiące. Ktoś napisał (nie zapisałam od kogo - muszę się cofnąć :oops:), że masz dług 643,28. [B]Biafra[/B], czy to chodzi o jakieś długi w lecznicach? [B]Plizzzz, napisz czy masz jakieś zobowiązania dot. Siwej i Dakoty?[/B] [B]I jak się mają wpłaty?[/B] Jeżeli kogoś pominęłam, pomyliłam, to przepraszam. Musiałam przelecieć ostatnich trochę stron, a dogo mi tak chodzi, że można się powiesić. Więc się cieszę, że się w ogóle zalogowałam :p [COLOR=DarkRed][B]Jakby nie patrzeć, Biafra potrzebuje stałych wpływów. [/B][/COLOR] Quote
karina1002 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='sleepingbyday']myslałam, ze epopeja karmowa sie skończyła,a tu drugi rozdział, hehehe. biafra, ciśnie mnie ta siwa, jest możliwość zrobić jej usg? [/QUOTE] No te usg to niegłupi pomysł. Wyjdzie jak to coś złego:( Quote
Bjuta Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='karina1002']Jako, że Camara ma bana na dłużej niż miesiąc :p, zostałam poproszona o prowadzenie wątku Siwej i Dakoty pod kątem rozliczeniowym. I chyba się trochę na początek zgubiłam :evil_lol:. Więc jak coś, to mnie poprawcie :diabloti: Z tego co zrozumiałam: - [B]miesięczny koszt utrzymania Siwej i Dakoty to rząd wielkości 850 zł. [/B] [B]Stałych deklaracji mamy niewiele:[/B] [B]- 50,00 od nn[/B] W okresie 11/2009 - 09.01.2010 wpłynęło 115,00 Od postu, w którym Biafra rozliczenie wstawiła, wpłynęły (bądź wpłyną - deklaracje, że wpłyną) pieniążki: - 250,00 od Finelly - 80,00 od Camary - 50,00 od Ewy z Ostatniej Szansy - 423,58 od sonikowej od Ogryzka - 50,00 od obraczus87 - kundelkowa skarbonka - 165,00 z bazarku - 13,28 :oops: nie zapisałam od kogo :oops: razem wychodzi mi 1.146,86 zł. Czyli jakby nie liczyć, to Biafra jest w plecy ok. 1400 zł za trzy miesiące. Ktoś napisał (nie zapisałam od kogo - muszę się cofnąć :oops:), że masz dług 643,28. [B]Biafra[/B], czy to chodzi o jakieś długi w lecznicach? [B]Plizzzz, napisz czy masz jakieś zobowiązania dot. Siwej i Dakoty?[/B] [B]I jak się mają wpłaty?[/B] Jeżeli kogoś pominęłam, pomyliłam, to przepraszam. Musiałam przelecieć ostatnich trochę stron, a dogo mi tak chodzi, że można się powiesić. Więc się cieszę, że się w ogóle zalogowałam :p [COLOR=DarkRed][B]Jakby nie patrzeć, Biafra potrzebuje stałych wpływów. [/B][/COLOR][/QUOTE] Te śmieszne 13, 28 to ode mnie - chciałam wyzerować grosze - jak widać się nie udało. Teraz wpłacę 6,86 - zostanie długu - bagatelka [B]- 1140.[/B] Cztery kaukazy (bo jeszcze Baca z Fredem) siedzące u Biafry na krzywy ryj, przerastają moją wyobraźnię. Nie wiem jak Biafra daje radę. Ja niestety już nie wyczaruję deklaracji. Quote
Biafra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='sleepingbyday']myslałam, ze epopeja karmowa sie skończyła,a tu drugi rozdział, hehehe. biafra, ciśnie mnie ta siwa, jest możliwość zrobić jej usg? no chyba, ze wet uzna, ze nie ma sensu, bo chudość wynika z nerek i tyle. ale stresa mam na tym tle (vide ś.p. oskar) i uważam, ze jeśli się da i jest medyczna potrzeba, to musimy sie zmóżdżyć na to usg.[/QUOTE] Pogadam z wetami, zrobię jej kolejne badania. Teraz miałam Dakotę na tapecie. Siwa ma 11-12 lat i jak na kaukaza to głęboka starość. Wchłania pokarm już nie za dobrze, dodatkowo karma nerkowa jest raczej mało energetyczna i tak koło się zamyka. Jak były mrozy Siwa cały czas mieszkała ze mną w domu, bo na łapach miała kule przymarzniętego śniegu, czy lodu :shake: Nie była w stanie się już ogrzać i pewnie krążenie też już ma nie za dobre. Quote
Biafra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 W drugim poście jest ostatnie rozliczenie Camary - z dnia 14 stycznia. Mam wrażenie, że coś Ci sie nie zgadza . Wieczorem policzę to wszystko spokojnie i sprawdzę. Quote
ostatniaszansa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dopóki jestem w stanie będę wpłacała na kaukazy z Boguszyc raz 100 raz 50 zł . I u nas zrobilo sie bardzo mortusowo z sucha karmą. Zbieramy gdzie się da . Koniec też z słynnymi kurzymi łapkami ( zmiana przepisów ) ale posiłkujemy się innymi odpadami poubojowymi. Szczęśliwie , poza jedna sunia ( niefortunna sterylka a potem usunięcie części jelita ) żadne psy nie wymagają specjalistycznej suchej karmy. Starsze, słabsze dostają makaron z gotowanym kurczakiem. Jeden worek tej specjalistycznej mogę zamówić w krakvecie z wysyłką do Biafry. Proszę o dokładną nazwę. Pozdrawiam . Prosimy o podrapanie za uchem Siwej, Dakoty, Freda i Bacy Ewa Quote
ostatniaszansa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dopóki jestem w stanie będę wpłacała na kaukazy z Boguszyc raz 100 raz 50 zł . I u nas zrobilo sie bardzo mortusowo z sucha karmą. Zbieramy gdzie się da . Koniec też z słynnymi kurzymi łapkami ( zmiana przepisów ) ale posiłkujemy się innymi odpadami poubojowymi. Szczęśliwie , poza jedna sunia ( niefortunna sterylka a potem usunięcie części jelita ) żadne psy nie wymagają specjalistycznej suchej karmy. Starsze, słabsze dostają makaron z gotowanym kurczakiem. Jeden worek tej specjalistycznej mogę zamówić w krakvecie z wysyłką do Biafry. Proszę o dokładną nazwę. Pozdrawiam . Prosimy o podrapanie za uchem Siwej, Dakoty, Freda i Bacy Ewa Quote
ostatniaszansa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Witam, w miare możliwosci , dopoki będe w stanie będę wplacac na kaukazy boguszyckie 100 - 50 zł miesięcznie. Zamówię z wysyłka jak mi podacie dokladna nazwę worek suchej specjalistycznej karmy w krakvecie. Bliżej do Biafry. I u nas mortusowo z sucha karmą żebrzemy, zbieramy gdzie sie da .Z tym, że my specjalistycznej nie potrzebujemy co najwyżej odchudzającą dla m.in Żwirka :). Skończyły sie słynne kurze łapki. Zakupujemy odpady poubojowe , to jest gotowane i mieszane z makaronem. Pozdrawiam. Prosimy o podrapanie za uchem boguszyckich kaukazów. Ewa Quote
Recommended Posts