Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bela51 napisał(a):
Ja tez zaglądam i wypatruje wiadomości jak Doguś się czuje? Czy przynajmniej, nie pogorszyło mu sie, jesli trudno liczyc na poprawe.

nie, narazie znowu ciut lepiej, wprawdzie wczoraj znwu lało ale Doguś miał już wiecej siły....chyba bardzo silna burza go tak zmotywowała...bo zwykle poleguje na posłanku bardzo blisko drzwi na wybieg, a wczoraj jak zaczęło lać i grzmieć nagle zerwał se i pokuśtykał w najdalszy kąt chaty....ale jak deszcz ustał to wrócił na swoja pozycje....

Doguś jakby statystyki prowadził, leży przy drzwiach i patrzy który psiak jak często biegnie siku.... ;)

to urocza psina, jak wdzięcznie nadstawia główke na każdy dotyk, a jak go czeszę to ma troche gilgotki ale nadstawia sie, każdy boczek osobno

Posted

Czy przypadkiem nie zalegam z opłatą za hotelowanie Doga? Przez te różne zawirowania i opóźnienia straciłam orientację co kiedy - może ustalmy wspólnie jakąś datę do której, lub w okolicach której mam puszczać przelewy...

Posted

Emigrantka napisał(a):
Czy moje pieniazki na Doga, Rudzika i Lapsa dotarly?

Bo sie gubie.. powaznie - na wszystkie psy poszly ale nia mam czasu sprawdzac czy dotarly.....

tak, doszły, 13 sierpnia - są w rozliczeniu

Dog ma na koncie za mało pieniędzy, żeby opłacić hotelik....

Posted

Przerzuć te z mojego bazarku od pozostałych chłopaków na Doga - co rozwiąże problem doraźnie oczywiście. Coś kiepsko sobie biedak radzi:(

Posted

mmd napisał(a):
Przerzuć te z mojego bazarku od pozostałych chłopaków na Doga - co rozwiąże problem doraźnie oczywiście. Coś kiepsko sobie biedak radzi:(

Dzięki. No kiepsko, alto, ludzie w rozjazdach, deklaracje się wykruszają...

Posted

Też tak myślę, że teraz nie wytrzaśniesz deklaracji, bo jeszcze do września, a może nawet końca września będzie tak nietęgo.
Teraz mam bazarek głównie z podarowanych rzeczy na konkretnego psiaka (i wiatr na nim hula), może za jakiś miesiąc uda mi się zrobić na Doga z owocnym efektem.

Posted

Doguś zakończył już dwie serie nivalinu...efekt jest taki sobie....
wprawdzie ostatnio przynajmniej daje rade znowu chodzić samodzielnie załatwiać sie, te incydenty z załatwieniem sie pod siebie narazie , odpukać nie powtórzyły się
....ale tak żeby pochodził dla przyjemności to nie, niestety.... :(

i bardzo dziwnie sie wylenia nasz chłopczyk, wszystkie pieski gubią zimowe włoski takimi kępkami....
a on gubi pojedyncze włoski i dzieje sie to nieustannie, ciągle wokól niego jest pełno włosków.... ale jest taki słodki i taki wdzięczny za każdy gest i dotyk, przesłodka psinka...

Posted

Uzupełniłam Dogowe rozliczenie, doszło kilka wpłat - dziękujemy.
Całość zysku z ciuchowego bazarku _Agi_ pozwoliłam sobie przeznaczyć na Doga - on najbardziej w tej chwili potrzebuje wsparcia finansowego i dzięki tej wpłacie byłam w stanie zapłacić za hotelik - Kikou - poszedł przelew.

Posted

Kikou pisze, ze Dogus gubi włosy. W przypadku mojej ONki ( ktora tez własnie linieje w taki nietypowy sposob, bardzo pomaga kuracja z oleju wiesiolka lekarskiego. Podaje jej 2 kapsułki dziennie, na zalecenie weta i włos bardzo sie poprawił.

Posted

Uzupełniłam Dogowe rozliczenie - dziękuję wszystkim za wpłaty i przepraszam za opieszałość w ich odnotowywaniu.
Niestety, u Doga coś utknęło i kiepsko się mają jego finanse.
Trzeba coś pomyśleć, bo przeciez nie może tak staruszek bez grosza przy duszy funkcjonować.
Należy mu się godna emerytura.

A co u niego słychac w ogóle? Jak się miewa?
Teraz pewnie dobrze, gorzej jak listopad przyjdzie ... wtedy reumatyzm najbardziej chyba dokucza... aż strach pomyśleć...
Całe szczęście, że jest nasz dziadeczek w dobrych rękach.

Posted

madcat1981 napisał(a):
W rozliczeniu nie ma mojej wpłaty z końca lipca, a ja mam ją w historii konta. Od końca sierpnia już nie wpłacałam, ale ta lipcowa to zawsze 10 zł do przodu :oops:

Dziękuję za uwagę - natychmiast sprawdzam konto i poprawiam.
EDIT: znalazłam - 27 lipca - dzięki za czujność!

Posted

mmd napisał(a):
Poprosiłam Amicę o przelanie mojej kasy dla Doga. Psiak, któremu wpłaciłam zwiał i nie znalazł się. Powinno być 60 złotych.

zgadza się, kasa zostanie przelana dla staruszka:)
Pozdrawiam dzielną psinkę!

Posted

kurcze tak sie czaje na Dogunie ale nie zrobiłam mu dotąd ładnego zdięcia...
biedulek tak koślawo drepta, a przeważnie leży sobie w kąciku....
ale jest taki wspaniały, taki zrównowazony i bystry, taki miły dla innych piesków i dla ludzi...
zachwyca mnie każdego dnia....

jeśli chodzi o nózki, oprócz canivitonu na stawy, ktory cały czas podajemy w zasadzie możnaby mu znowu podać serię nivalinu..
ale Nivalin od Ketuni już sie dawno skończył....