Reksiu21 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Ale on sliczny! Podobny do mojego Rubinka, tylko pyszczek dluzszy. Wiedzialam ze Rubinek to mix jamnika dlugowlosego.:eviltong: Quote
DG32 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Dodałam jamniśia jeszcze tu: olx cafeanimal przygarnijzwierzaka aleokazja szerlok adin Quote
iwa77 Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Dziękuję za pomoc - jesteście niezawodne :loveu: Quote
danka1234 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 ogłoszenia dla jamnisia; interpress adopcja psa giełda ogłoszeń petsy ofertownia nasi pupile szukaj zwierzaka Quote
Isadora7 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Wyróżnione allegro jamnisia: 6-letni długowłosy jamnik szuka domu! (638917228) - Aukcje internetowe Allegro Quote
yunona Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Podziwiam Was cioteczki za szybkie działania, tyle tych nieszczęść jamniczych ,a są to same fajne pieski . Wiem coś o tym, bo sama mam dwa jamolki z odzysku i nie oddałabym ich za skarby świata, pilnuję ich jak oka w głowie. I nie mogę zrozumieć byłych właścicieli, jak mogą zostawić na łasce losu. Czy nie można by zrobić coś z takim właścicielem ? :mad: Stawiam pytanie tak jak Lara. Co te psiaki mają za los no i gdyby nie Wy..... nie chcę nawet głośno myśleć. Hopaj śliczności po wspaniały domek!!!!! Quote
Isadora7 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='yunona']Podziwiam Was cioteczki za szybkie działania, tyle tych nieszczęść jamniczych ,a są to same fajne pieski . Wiem coś o tym, bo sama mam dwa jamolki z odzysku i nie oddałabym ich za skarby świata, pilnuję ich jak oka w głowie. I nie mogę zrozumieć byłych właścicieli, jak mogą zostawić na łasce losu. Czy nie można by zrobić coś z takim właścicielem ? :mad: Stawiam pytanie tak jak Lara. Co te psiaki mają za los no i gdyby nie Wy..... nie chcę nawet głośno myśleć. Hopaj śliczności po wspaniały domek!!!!! Tak naprawdę, realnie to w tym kraju niewiele można zrobić. Zawsze będzie jakiś mur. Niestety w dużej mierze ten zbudowany z mentalności naszego społeczeństwa. Najlepiej by było jakby każdy z tych co chce rozejrzał się w najbliższym otoczeniu. Często bowiem mamy Rady Wujka Prady, które umiemy komuś sprzedać, nie widząc, że koło siebie są do wykorzystania. To tak ogólnie o 90% naszych rodaków. Nie osobowo. Być może są miejsca gdzie na 100% to się udaje, warto aby się podzielić doświadczeniami. Ja wiem jedno, ze wolontariuszki z Wrocka robią co mogą, niestety nieraz wyżej klawiatury się nie skoczy. Ale to nie znaczy, że nie było starań. Trzeba pamiętać, że bywają sytuacje, gdy trzeba wybrać mniejsze zło. Po to, aby pomóć jak najwięcej i jak najszybciej. Iwonko powiedz mi co z tym ogonkiem? Muszę to zaznaczyć w aukcji. Czy jest kawłek, no generalnie jak to wygląda? Quote
iwa77 Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Iwonko powiedz mi co z tym ogonkiem? Muszę to zaznaczyć w aukcji. Czy jest kawłek, no generalnie jak to wygląda? Ogonek jest malutki , taki kikutek tylko. (ok.10 - 15 cm max.) Wygląda to tak jakby mu go ktoś kiedyś w przeszłości obciął... Quote
Isadora7 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jamniś ma szanse na domek w Kanadzie. U Polki która od zawsze ma jamolki. Domek jest ok, Pani ma zawsze jamnika-przyjaciela. Jeżeli ktoś wie jak to wygląda od strony prawnej to prosze o informacje. Ja tez oczywscie i Pani szukamy informacji. Jamnis jest zagrożony, potrzebuje spokoju, warunków domowych do wykurowania ran. Szukamy tymczasu. Gdyby sie udało z Kanadą Pani będzie za kilka tygodni na trochę dni w Polsce. Ponadto jamniś już ma obserwatorów na allegro. Quote
aldira Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Bardzo się cieszę , że jamniś ma szanse na domek ! Trzymam kciuki aby się udało:Dog_run::bigcool: Quote
__Lara Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Isadora7 napisał(a):Jamniś ma szanse na domek w Kanadzie. U Polki która od zawsze ma jamolki. Domek jest ok, Pani ma zawsze jamnika-przyjaciela. Jeżeli ktoś wie jak to wygląda od strony prawnej to prosze o informacje. Ja tez oczywscie i Pani szukamy informacji. Jamnis jest zagrożony, potrzebuje spokoju, warunków domowych do wykurowania ran. Szukamy tymczasu. Gdyby sie udało z Kanadą Pani będzie za kilka tygodni na trochę dni w Polsce. Ponadto jamniś już ma obserwatorów na allegro. No to super!!! Tylko teraz trzeba by się dowiedzieć co i jak z przewozem psa. A może napisać maila do ambasady Kanady? może oni napiszą jakie są warunki wwozu psa na teren ich państwa? Quote
iwa77 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Dzwoniła do mnie Pani Urszula z Kanady - jesteśmy w trakcie ustalania jak wyglądają procedury wwozowe psa z Europy do Kanady. Jedno co już wiemy ( pani Ula rozmawiała z naczelnym lekarzem wet na daną prowincję Kanady)to ponoć nie ma obowiązku kwarantanny w Kanadzie ,wystarczy paszport , aktualne (nie starsze niz 30 dni ) szczepienie p/wściekliznie i czip. Zobaczymy jeszcze wszystko posprawdzamy ...:razz: Jakby ktos miał wiedzę w tym temacie Kanady prosze się nią podzielic ! Quote
danka1234 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 To nasz jamniś po kanadyjsku musi sie już uczyć szczekać:lol: Quote
__Lara Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Podobne :) to będzie miał fajne towarzystwo :loveu: Quote
Isadora7 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Zobaczcie czy nie jest podobny do tego czarnego? Quote
danka1234 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 A czyj jest ten czarny jamniś? dla mnie długowłose jamnisie są wszystkie takie same,za nic nie umiem rozróżnić.:lol: Quote
Isadora7 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 danka1234 napisał(a):A czyj jest ten czarny jamniś? dla mnie długowłose jamnisie są wszystkie takie same,za nic nie umiem rozróżnić.:lol: Ten czarny to ten co odszedł, a ten brązowy starszy pan jest. To z Kanady. Quote
danka1234 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 aaa,to nasz jamnis mieszkałby z tym brązowym. Quote
Isadora7 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 danka1234 napisał(a):co tam u naszego robaczka? Nie chcę mówić aby nie zapeszyć.:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Isadora7 napisał(a):Nie chcę mówić aby nie zapeszyć.:loveu::loveu::loveu::loveu: Mamy się już cieszyć? ;) Quote
iwa77 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Wszystko wskazuje na to , ze już niedługo jamniś będzie szczęśiwy ... telefon mam rozgrzany do czerwoności od ustalania wszystkiego:cool1: Quote
iwa77 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 __Lara napisał(a):Mamy się już cieszyć? ;) Nigdy przed faktem , zawsze lepiej po ...:razz: Quote
Recommended Posts