iwa77 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Jamnik trafił do nas jako znaleziony w dniu 20.04.2009 Jak się okazało nie jest to jego pierwszy pobyt w naszym schronisku. Już "gościł " u nas jakiś czas temu , ale został zaadoptowany. Teraz w kwietniu trafił ponownie , po numerze chipa odnaleziono właściciela, zawiadomiono go i ... ten do dnia dzisiejszego nie zgłosił się po psa! Jamnik ma 6 lat. W karcie ma adnotacje , że nie nadaje się do dzieci ( info od 1.właściciela , który go oddał ) i ,że jest psem bardzo nieufnym , zamkniętym w sobie , wycofanym i mrukowatym.W stosunku do innych psów jest bardzo uległy i taki "ciapowaty". W boksie był zdominowany , zahukany przez inne psy. Był pomiatany i przeganiany przez nie. Udawało mu się schodzic im z drogi,nie dochodziło do ataków. Ale ... Psy coraz wyrażniej wyczuwały jego słabość i strach i coraz częściej zaczepiały go. Parę dni temu zaatakowały go - na szczęście zauważono to w porę i tym samym uniknięto tragedii ... Jamnik został przeniesiony do osobnego boksu w szczeniakarni. W tej chwili jest w trakcie leczenie ( ropnie i pogryzienia ) Jego numer schroniskowy 647/09 Oto on : Quote
iwa77 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Tutaj ta krwawa rana widoczna na pupie to ropień , który był czyszczony u lekarza tuż przed spacerem. Quote
Isadora7 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Iwonko podeslij mi prosże jego zdjęcia w normalnym rozmiarze. Wieczorem biore ssię za allegra zrobie i jemu. Banerek tez zrobię. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 biedulinek :shake::shake::shake::shake: Quote
Bella1 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Śliczny z niego pies , ale szczęścia mu brak :shake: już drugi raz porzucony czy znajdzie człowieka który będzie go kochał do końca i już nigdy nie porzuci , takiego domu szukamy dla niego Quote
Kasia77 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Bella1 napisał(a):Śliczny z niego pies , ale szczęścia mu brak :shake: już drugi raz porzucony czy znajdzie człowieka który będzie go kochał do końca i już nigdy nie porzuci , takiego domu szukamy dla niego Obyś jak najszybciej śliczniutki jamnisiu znalazł taki dom i takiego człowieka... Quote
DG32 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Jamnik jest już wykastrowany? I namiar do ogłoszeń potrzebny. Quote
iwa77 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Co do kastracji - zapomniałam sprawdzić :oops: , uzupełnię tą informację po sprawdzeniu , bo nie chcę mieszać.:roll: Namiary do ogłoszeń : tel. 605 546 486 mail. [email protected] Quote
__Lara Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Czegoś tu nie rozumiem... właściciel jest znany, nie chce odebrać psa i tak to płazem mu uchodzi? :angryy: chyba po to są te chipy żeby właściciel ponosił odpowiedzialność???? :mad: Quote
GoskaGoska Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 to ja sobie zapisuje wátek i pozniej moze gdzies wrzucé ogloszenia Quote
iwa77 Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Mam już informację - jamnik nie jest wykastrowany. Kastracja może być robiona dopiero po wyleczeniu pogryzień i ropni (opinia lekarza schroniskowego ) Quote
Isadora7 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 iwa77 napisał(a):Mam już informację - jamnik nie jest wykastrowany. Kastracja może być robiona dopiero po wyleczeniu pogryzień i ropni (opinia lekarza schroniskowego ) Ja i tak w allegro daję informacje przy takich psiakach ze jest kastracja Quote
DG32 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Więc póki co ogłoszenia, jak coś zmienić to piszcie: alegratka gumtree kupiepsa kokosy dwukropek pajęczyna eoferty Quote
__Lara Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 __Lara napisał(a):Czegoś tu nie rozumiem... właściciel jest znany, nie chce odebrać psa i tak to płazem mu uchodzi? :angryy: chyba po to są te chipy żeby właściciel ponosił odpowiedzialność???? :mad: A ja cytuję samą siebie, bo mnie to frapuje... Quote
danka1234 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Jestem poza domem ale wieczorkiem wracam i tez zrobie jamnisiowi ogłoszenia. Quote
aldira Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Jaki piękny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Oby znalazł domek ! Quote
Recommended Posts