Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jamnik trafił do nas jako znaleziony w dniu 20.04.2009
Jak się okazało nie jest to jego pierwszy pobyt w naszym schronisku.
Już "gościł " u nas jakiś czas temu , ale został zaadoptowany.
Teraz w kwietniu trafił ponownie , po numerze chipa odnaleziono właściciela, zawiadomiono go i ... ten do dnia dzisiejszego nie zgłosił się po psa!
Jamnik ma 6 lat.

W karcie ma adnotacje , że nie nadaje się do dzieci ( info od 1.właściciela , który go oddał ) i ,że jest psem bardzo nieufnym , zamkniętym w sobie , wycofanym i mrukowatym.W stosunku do innych psów jest bardzo uległy i taki "ciapowaty".
W boksie był zdominowany , zahukany przez inne psy. Był pomiatany i przeganiany przez nie. Udawało mu się schodzic im z drogi,nie dochodziło do ataków. Ale ... Psy coraz wyrażniej wyczuwały jego słabość i strach i coraz częściej zaczepiały go. Parę dni temu zaatakowały go - na szczęście zauważono to w porę i tym samym uniknięto tragedii ...
Jamnik został przeniesiony do osobnego boksu w szczeniakarni.
W tej chwili jest w trakcie leczenie ( ropnie i pogryzienia )

Jego numer schroniskowy 647/09

Oto on :

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny z niego pies , ale szczęścia mu brak :shake: już drugi raz porzucony
czy znajdzie człowieka który będzie go kochał do końca i już nigdy nie porzuci , takiego domu szukamy dla niego

Posted

Bella1 napisał(a):
Śliczny z niego pies , ale szczęścia mu brak :shake: już drugi raz porzucony
czy znajdzie człowieka który będzie go kochał do końca i już nigdy nie porzuci , takiego domu szukamy dla niego

Obyś jak najszybciej śliczniutki jamnisiu znalazł taki dom i takiego człowieka...

Posted

Czegoś tu nie rozumiem... właściciel jest znany, nie chce odebrać psa i tak to płazem mu uchodzi? :angryy: chyba po to są te chipy żeby właściciel ponosił odpowiedzialność???? :mad:

Posted

Mam już informację - jamnik nie jest wykastrowany.
Kastracja może być robiona dopiero po wyleczeniu pogryzień i ropni (opinia lekarza schroniskowego )

Posted

iwa77 napisał(a):
Mam już informację - jamnik nie jest wykastrowany.
Kastracja może być robiona dopiero po wyleczeniu pogryzień i ropni (opinia lekarza schroniskowego )

Ja i tak w allegro daję informacje przy takich psiakach ze jest kastracja

Posted

__Lara napisał(a):
Czegoś tu nie rozumiem... właściciel jest znany, nie chce odebrać psa i tak to płazem mu uchodzi? :angryy: chyba po to są te chipy żeby właściciel ponosił odpowiedzialność???? :mad:

A ja cytuję samą siebie, bo mnie to frapuje...