Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Nie wiem jakim cudem tym moim 4 dzikusom znalazłam domy :mdleje: Ta Twoja przed ludźmi uciekała na sam widok, czy niedotykalska? Aleś wychowała :errrr:[/QUOTE]

ona uciekała - cała reszta była normalna a ona taki odmieniec... a potem to już zaczęło się, a może jej nie oddawajmy jak ona się tak boi :shock:

Posted (edited)

Sandra, to gratulację jajek :]

Ach, to widzę, ze Cię Dzikus wziął tak samo jak mnie Jadźka. Ona taka chora, tyle przeszła, może ja nowy dom zaniedba, może powinna zostać. A jak Homa uśpiłam, to już nie było żadnych przeciw.. no poza tym, że jakbym chciała gdzieś wyjechać, to nie mam z kim jej zostawiać :roll:

Żeby Sandrze nie śmiecić, zastanawiam się nad Boltową trzustką. On ma tak, ze je dużo, a chudy. No i dużo sra, pierwsze kupa na spacerze normalna, a potem jeszcze dorabia takie rozwolnione żółtawe :roll: Nic go nie boli, sierść/skóra/pazury w dobrej formie. Zestresowałam się :roll:

Edited by zerduszko
Posted

[quote name='zerduszko']Sandra, to gratulację jajek :]

[B]Dzieki :loveu:[/B]

Żeby Sandrze nie śmiecić, zastanawiam się nad Boltową trzustką. On ma tak, ze je dużo, a chudy. No i dużo sra, pierwsze kupa na spacerze normalna, a potem jeszcze dorabia takie rozwolnione żółtawe :roll: Nic go nie boli, sierść/skóra/pazury w dobrej formie. Zestresowałam się :roll:[/QUOTE]

Nie śmiecisz Durna :)

To Tazz tak samo dorabiał kupę... i tez go nie bolało, tylko te łapy i zyganko zółcią a ja tych objawów jego nie połączyłam ( tj wet nie ogarnął) i zaczał wirowac dopiero jak musiało go już napier dalac jak c h u j po prostu bo przeciez zdemolował mi przedpokój i drzwi wyzarł i wykładzine i listwy :watpliwy: A tak jak okaz zdrowia wyglądał... fakt faktem jak teraz myslę, to od pierwszych tych dziwnych objawów (leczonych objawowo) do tego najgorszego momentu w którym w koncu zmieniłam weta minął przynajmniej rok...

Może sie nie stresuj tylko zrób badanie na trzustke krwi :shake:

Ale równie dorbze moze byc tak, ze dorabiamy sobie teorię do tego co widzimy i nam pasuje...

Zrób badanie i bedziesz miała jasnosc :)

Posted

[quote name='zerduszko']A powiedz mi taka standardowa morfo i biochemia czy to jakiś specjalny test się robi? Zrobię jak piszesz, bo kastracja z takimi podejrzeniami brrr :/ Znów się odsunie, ale cóż.[/QUOTE]

Nie, nie to badanie na trzustkę to TLI jest i jest takie osobne. Morfologia do tego nie potrzebna (ale ja u Fixa od razu wczoraj zrobiłam bo jak juz i tak krew pobierają to niech i to od razu zrobią) pies na czczo musi być przynajmniej 8h. U mnie w lecznicy nie robią tego sami tylko wysyłają do Berlina do kliniki to TLI (morfologie robią na miejscu normalnie)

TLI jest na niewydolność trzustki a jest jeszcze jeden który określa jak jest zapalenie ale nie mogę sobie przypomniec jak on sie zwał... Musze znaleźć wyniki Tazzmana bo gdzieś wpierniczyłam :shake:

Ale zasadniczo i jedno i drugie nie musi być ze soba związane, bo Tazz miał zapalenie ale trzustke ma dobrą zasadniczo. nawet jak badania robione były to miał jakby nadczynnośc lekką ale enzymy trzustkowe(podawane w przypadku niewydolnosci) mu pomogły... ( i milion antybiotyków...)

Zrób Zerce i będziesz miała "spokój" i jasna sytuację...

Posted

No weź ;)

Zważyłam dziś psy i Lizka schudła, a Bolt przytył. Nie ma jednak sprawiedliwości na tym świecie. Lizka dalej kluseczka z wagą 9,1 kg, kościotrup 9,0 :roll: Kobity nie maja łatwo :placz:

Posted

[quote name='zerduszko']No weź ;)

Zważyłam dziś psy i Lizka schudła, a Bolt przytył. Nie ma jednak sprawiedliwości na tym świecie. Lizka dalej [U][B]kluseczka[/B][/U] z wagą 9,1 kg, kościotrup 9,0 :roll: Kobity nie maja łatwo :placz:[/QUOTE]

hmn... chyba inaczej definiujemy słowo kluseczka :p

Posted

[quote name='zerduszko']Nie widziałaś jakie dupsko ma ta moja filigranowa Lizka :evil_lol: Z zasuszonej chudziny zrobiła się taka okrąglutka :lol:[/QUOTE]

Ha,ha,ha mój Leoś ma dupkę jak mamut, taką okrągłą

Posted

[quote name='zerduszko']

Bolcik się wystraszył badania krwi. Oprócz tego, ze przybrał, to kupa zwarta brązowa :lol: Zabić to mało :p[/QUOTE]

MOze nie mów mu co chcesz robić :lol:

Posted (edited)

[quote name='ania0112']kochanego ciałka nigdy nie za wiele :lol: ty to powinnaś wiedzieć :evil_lol:[/QUOTE]
Foch! mega foch! Nie odzywam się!

Ja, moja droga, to jestem inkubator! Zrobiłam trochę miejsca w sobie na obcego, ale to nie ja mam za dużo ciałka :mad:

Jagoda się zlała do łóżeczka. Nigdy jej się to nie zdarzało :shake: Gram z kotem w piłkę. O co jej chodzi, mogłaby powiedzieć.

Edited by zerduszko
Posted

ahhh to nie ty? nie to sorry , ah ten dzieciaczek nie dobry, tyle ciałka nazbierał! :evil_lol:

ale znowu się zlała czy mowa dalej o tym pierwszym siku? moze jej folia śmierdziała to sobie poprawiła zapaszek :p

Posted

[quote name='zerduszko']
Ja, moja droga, to jestem inkubator! Zrobiłam trochę miejsca w sobie na obcego, ale to nie ja mam za dużo ciałka :mad:

Jagoda się zlała do łóżeczka. Nigdy jej się to nie zdarzało :shake: Gram z kotem w piłkę. O co jej chodzi, mogłaby powiedzieć.[/QUOTE]
To obcy sobie zrobił miejsce, ale jeszcze i tak nie skończył i teraz to dopiero miejsce zacznie sobie robić - duużo i szybciej :evil_lol:

Kot czuje zmiany. Długo już łóżeczko stoi? A może materac dziwnie pachnie i ją prowokuje do dziwacznych czynów?