carolinascotties Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 o jejku - Księżniczko piękna!!!! SUPER!!!! wspaniale zdjecia - kto ma taki talent? :) zdjecia piekne sa, wiec teraz prosimy o aktualny tekst do ogloszen... :) i w poniedzialek dzialamy :) aaa - a wlasnie kto zrobi allegro? komu mam wplacic pieniadze? Quote
natalia_aa Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tekst jest, nie wiem, czy on jest stary i nieaktualny... opisuje historię Janach, a na końcu jest krótka wzmianka o niej samej... w sumie nic od tamtego czasu się nie zmieniło. Ale, jak chcecie mogę napisać. Allegro mogę ja zrobić, tylko może jutro, najdalej w poniedziałek. PS: Co do zdjęć mamy 3 fotografów, Kora - robiąca zdjęcia dla schroniska, Nafi - która z doskoku robi, jak ją poproszę, ale z reguły amstaffom, i Maciek - kierowca, który też zrobi, jak mi pilnie zalezy na jakimś psie, a jest akurat w pracy :] Quote
carolinascotties Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 ja mialam na mysli post zerduszko w temacie nowego tekstu :) zerduszko napisał(a):Tekst już nowy jest :multi: ale nie wiem czy z nim już było allegro wyróżnione, bo to nie ja robię. co do Allegro - przelew zrobie w poniedzialek - moge prosic o PW z nr konta i tytulem przelewu? :) Fotografom - brawa!!! naprawde wyjatkowe zdjecia :loveu: Quote
natalia_aa Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ino, ja nie wiem, jakie to koszta. Umówmy się, że ja ureguluję swoją zaległość na allegro i wtedy dokładnie podam kwotę. Quote
feliksik Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 tekst napisa,ła nam majqa - wstaw proszę ten: [FONT=Arial]Zaślubiona płomieniom. Tragedia suni - Janach. Janach - imię przedziwne, zaskakujące, tajemnicze. Równie niezwykła jest i historia jego posiadaczki. Z jednej strony napawa optymizmem, buduje wiarę w to, że i udziałem zwierząt stają się cuda, z drugiej[/FONT] [FONT=Arial]zaś poraża smutkiem, pokazując jak kruche jest poczucie bycia[/FONT][FONT=Arial] bezpiecznym, jak ulotne bywa szczęście. O Janach stało się głośno[/FONT][FONT=Arial] z chwilą, gdy trafiła do gdyńskiego schroniska wprost z szaleństwa[/FONT][FONT=Arial] żywiołu ognia. Pożar pochłonął dom, w którym mieszkała, odciskając[/FONT][FONT=Arial] straszliwe piętno na jej psychice. Tragedia, do jakiej doszło [/FONT][FONT=Arial]pozbawiła Janach wszystkiego, w tym i pana. O koszmarze poparzeń[/FONT][FONT=Arial] biedactwa długo by pisać, żadne słowa jednakże nie oddadzą [/FONT][FONT=Arial]rzeczywistego widoku ciała okaleczonego pocałunkami płomieni. Takiego[/FONT][FONT=Arial] obrazu nie da się zapomnieć, on...aż boli. Jakże wiele cierpienia[/FONT][FONT=Arial] spadło na tę jedną, bezbronną, niewinną istotę!!! Janach na nic się nie [/FONT][FONT=Arial]skarży. Szatę blizn przyjęła z pokorą. Niezagojone wciąż rany[/FONT][FONT=Arial] tkwią natomiast w jej serduszku. Zdawać by się mogło, że sunieczka [/FONT][FONT=Arial]wyszła z opresji obronną łapką. Oczywiście, w jakimś sensie tak [/FONT][FONT=Arial]właśnie się stało. Cóż jednak z tego, że przeżyła, jeśli nie ma dla[/FONT][FONT=Arial] kogo żyć!!! Czy kogoś cieszy właśnie jej widok? Kto wstaje codziennie [/FONT][FONT=Arial]uskrzydlony myślą, że Janach istnieje? Trudno jest wykrztusić [/FONT][FONT=Arial]z pozoru proste odpowiedzi: NIE i NIKT. Prawda? Wszystkich porusza opowieść[/FONT][FONT=Arial] o Janach ale nikt nie jest nią na tyle mocno wzruszony, by chcieć [/FONT][FONT=Arial]odmienić los tego skrzywdzonego stworzenia, pomóc mu, o ile to wykonalne,[/FONT][FONT=Arial] zapomnieć o doświadczonych potwornościach, nadać kolorytu jego przyszłości, a egzystencji[/FONT][FONT=Arial] sensu. Czy kolejny dom, a w nim nowy pan, który pokocha Janach całym[/FONT][FONT=Arial] sobą to zbyt wygórowane oczekiwania? Ta urocza, spokojna, delikatna, krucha, [/FONT][FONT=Arial]łagodna, zdumiewająco cierpliwa ale nadal zalękniona 4 latka nie ma[/FONT][FONT=Arial] niczego poza strzępami nadziei. Wpatrzona w człowieka, całą sobą[/FONT][FONT=Arial] zdradzająca pokładaną w nim ufność, spragniona jego[/FONT][FONT=Arial] czułej obecności, nie zdaje sobie sprawy, że przepaść przypadków[/FONT][FONT=Arial] i zrządzeń losu brutalnie oddziela marzenia od rzeczywistości.[/FONT][FONT=Arial] Może się więc stać i tak, że Janach nigdy nie opuści swego[/FONT][FONT=Arial] więzienia, bo...nie pojawi się nikt chętny, by pomóc jej pokonać[/FONT][FONT=Arial] strach przed światem zewnętrznym. Czyżby nie było ni jednego człowieka[/FONT][FONT=Arial] gotowego podjąć się tego odpowiedzialnego ale i satysfakcjonującego[/FONT][FONT=Arial] wyzwania? Może więc Pani/ Pan zechciałby ........??? [/FONT][FONT=Arial]To takie nieludzkie, że Janach wciąż stoi przed drzwiami, a te[/FONT][FONT=Arial] nawet nie zaskrzypią zawiasami wrażliwości, współczucia i miłości.[/FONT][FONT=Arial] Błagamy, pomóżcie - naciśnijcie ich klamkę!!![/FONT] [FONT=Arial]Janach jest zdrową (odrobaczoną, zaszczepioną i wysterylizowaną) sunieczką,[/FONT][FONT=Arial] którą z powodzeniem można polecić do każdego domu. Nie będzie bowiem[/FONT][FONT=Arial] wchodziła w konflikt z innymi psiakami, suczkami, kotkami, a i nie [/FONT][FONT=Arial]stanowi najmniejszego zagrożenia dla dzieci. Odrobina zaangażowania,[/FONT][FONT=Arial] cierpliwości, konsekwencji, wyrozumiałości dla jej lęków i...czas są w stanie uczynić z Janach[/FONT][FONT=Arial] rewelacyjną, wierną psią damę. [/FONT] [FONT=Arial]Osoby zainteresowane adopcją Janach proszone są o kontakt pod numerem [/FONT][FONT=Arial]058 622 25 52[/FONT][FONT=Arial] lub drogą mailową, pisząc na adres [email protected] [/FONT] Quote
carolinascotties Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 piekny ten tekst... poruszajacy...az dziwne, ze sunia wciaz czeka... Quote
feliksik Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 właśnie, dlatego musimy starać siędla niej, bo juz zbyt dużo tych nieszczęśc dla niej Quote
carolinascotties Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 co do Allegro - czy uda sei przed weekendem zalatwic - od piatku do niedzieli nie bedzie mnie na dogo - a chce wplacic pieniadze...chyba, ze moge to zrobic w poniedzialek? Quote
zerduszko Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Nie mam stałego dostępu do komputera, więc nie mogę jej odnowić ogłoszeń. Kto pomoże?? Quote
carolinascotties Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 ja wyjezdzam dzisiaj - wracam w niedziele w nocy - czy allegro nadal aktualne? ja pamietam o swojej deklaracji i zaplace za wyroznione - :) Quote
obraczus87 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 carolinascotties napisał(a):ja wyjezdzam dzisiaj - wracam w niedziele w nocy - czy allegro nadal aktualne? ja pamietam o swojej deklaracji i zaplace za wyroznione - :) Zapytajcie sie tych Cioteczek o których mówiłam, czy zrobią Niuni allegro ;) Quote
carolinascotties Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 natalia_aa napisał(a):Tekst jest, nie wiem, czy on jest stary i nieaktualny... opisuje historię Janach, a na końcu jest krótka wzmianka o niej samej... w sumie nic od tamtego czasu się nie zmieniło. Ale, jak chcecie mogę napisać. Allegro mogę ja zrobić, tylko może jutro, najdalej w poniedziałek. PS: Co do zdjęć mamy 3 fotografów, Kora - robiąca zdjęcia dla schroniska, Nafi - która z doskoku robi, jak ją poproszę, ale z reguły amstaffom, i Maciek - kierowca, który też zrobi, jak mi pilnie zalezy na jakimś psie, a jest akurat w pracy :] Natalia ma zrobic allegro - za ktore ja zwroce pieniadze. taka byla umowa :) poczekamy az Natalia odwiedzi watek... Quote
Igiełka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Śliczna sunia tylko nikt nie chce dać Jej szansy na dom. Jak długo Janach już czeka? Quote
carolinascotties Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 jesli sugerowac sie data zalozenia watku - to blisko rok... :( Quote
kathrby Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Igiełka']Śliczna sunia tylko nikt nie chce dać Jej szansy na dom. Jak długo Janach już czeka? Gdzie sunia obecnie przebywa? Proszę o streszczenie stanu zdrowia, zarówno fizycznego jak i psychicznego - jadę teraz do znajomych "na wiochy" więc mogę popytać i posprawdzać przy okazji rodziny, które byłyby chętne :) Proszę tylko o podesłanie zdjęć na mail: [email protected] ponieważ nie wiem czy tam internet będzie działał sprawnie. Jadę w sprawie poszukiwania domów dla psów z interwencji będzińskiej oraz trzech z ogłoszeń z dogomanii, więc może przy okazji popytam o Janach :) Proszę opiekunkę Janach o kontakt na mojego maila! Pozdrawiam Quote
zerduszko Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='kathrby']Gdzie sunia obecnie przebywa? W schronisku w Gdyni. Tu dostęopne info o suni http://www.e-zwierzak.pl/panel/twoje/0,0,0/0/7787/ http://www.dogomania.pl/threads/137512-Janach-sunia-poparzona-czeka-w-schronisku-potrzebny-pilnie-chociaA-DT?p=13665260&viewfull=1#post13665260 Nowe zdjęcia http://www.dogomania.pl/threads/137512-Janach-sunia-poparzona-czeka-w-schronisku-potrzebny-pilnie-chociaA-DT?p=14326170&viewfull=1#post14326170 Quote
kathrby Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='zerduszko']W schronisku w Gdyni. Tu dostęopne info o suni http://www.e-zwierzak.pl/panel/twoje/0,0,0/0/7787/ http://www.dogomania.pl/threads/137512-Janach-sunia-poparzona-czeka-w-schronisku-potrzebny-pilnie-chociaA-DT?p=13665260&viewfull=1#post13665260 Nowe zdjęcia http://www.dogomania.pl/threads/137512-Janach-sunia-poparzona-czeka-w-schronisku-potrzebny-pilnie-chociaA-DT?p=14326170&viewfull=1#post14326170 Dzięki :) Liczyłam, że trochę bliżej, ale zobaczę co da się zrobić. Quote
carolinascotties Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='kathrby']Dzięki :) Liczyłam, że trochę bliżej, ale zobaczę co da się zrobić.[/QUOTE] kathrby - nie wiem, o co chodzi...ale widze, ze masz jakis plan :):) Jesli trzeba byloby dopomoc w transpotrcie - ja sie doloze... Quote
Igiełka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Janach ma szanse- super to trzymamy kciuki. :lol::lol: Quote
Recommended Posts