Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mala_czarna']Kurde, do środy już niedługo, żołądek mi się ze strachu ściska :([/QUOTE]

Się nie denerwuj tak, om szybciej tym lepiej. Zobaczysz wyniki, przekonasz się, że nic groźnego i uspokoisz :)

Głaski dla Frociaka.

Posted

Ta, weź się kurcze i nie denerwuj! :razz:
Mam nadzieję, że szybko do siebie dojdzie, i że to gówno nie będzie złośliwe.
Już z kilkoma osobami rozmawiałam, i po operacji suczki w miarę szybko wracają do zdrowia, dobrze się czują i wszystko jest ok. Jak po sterylce Frocia była to wszystko się szybko zagoiło, no ale tutaj ten szew spory będzie. No nic, trzeba czekać i być dobrej myśli.

Posted

Dzisiaj jadę z wynikami morfologii i biochemii do weta przed operacją. W sumie nie jest źle, ale mocznik jest podwyższony (norma to 45, a Frocia ma 62), , no i AIAT ma 54, a norma to 50. Pozostałe wyniki są dobre.

Posted

Już jesteśmy. Boziu, jaka ona jest biedna strasznie :( Siedziałam z nią jeszcze ponad godzinę na kroplówce i 20 minut odczekaliśmy po podaniu morfiny. To jednak bardzo rozległa operacja, została usunięta listwa mleczna lewa wraz z węzłem chłonnym pachwinowym, oraz dwoma guzami w pakiecie. Jeden guz o charakterze torbieli, a drugi mocno ukrwiony, lity. Bardzo ją to boli, leży teraz i płacze, a ja mogę jej podać poltram dopiero po godzinie 24 :( Sama miałam kiedyś operację brzuszną, i wiem jaki to ból, ale jak boga kocham, że wolałabym że mnie to tak teraz napieprzało, bo mi serce pęka jak patrzę na Frocię. Nie zrobiła siusiu po kroplówce, a ja nie miałabym chyba sumienia ciągnąć ją dzisiaj na siusianie, najwyżej zrobi w domu. Jutro jedziemy kontrol. Niech ją przestanie boleć, proszę :(

Co jakiś czas jak ją mocno zaboli to wstaje nagle z posłania, próbuje się przełożyć na mniej bolącą stronę, i sobie pojękuje :(

Posted

Póki co nawet wody nie chce tknąć, ale dostała 500 ml kroplówki, więc jeszcze się nie martwię. Bardziej martwię się tym, że muszę zastrzyk zrobić, a wypadłam z wprawy wieki temu. Teraz Froteczka śpi.

Posted (edited)

Po nocy ok. Zrobiłam zastrzyk lekko przed 24, i po 7 rano. Jednak sobie przypomniałam jak robić. Nawet Frocia nie pisnęła, więc chyba nie jest źle. Rano byłyśmy na siusiu, zrobiła, ale nie szłam już nigdzie daleko tylko pod trzepak i do domu. Dzisiaj wyjmiemy wenflon, bo nam się pewnie nie przyda (mam nadzieję!!!). No nie chce pić tylko sama, dawałam jej ze strzykawki. Teraz sobie leży przykryta na posłanku, z głową na poduszce ;)

[IMG]http://images35.fotosik.pl/1874/bdb26e5a36dd18d9gen.jpg[/IMG]

Edited by mala_czarna
Posted

[quote name='rita60']Nasza śliczna szorstka mordeczka...dzielna dziewczynka....buziaki dla was.[/QUOTE]

Dziękujemy :)
Ja wiem, że każdy kto ma psa, kota, papugę, a nawet królika powie, że jego zwierzak jest najmądrzejszy, najgrzeczniejszy, najukochańszy, ale uwierzcie, że takiej jak Frocia to nigdzie nie znajdziecie!!

Posted

Dziękujemy za podtrzymywanie na duchu! :)
Dzisiaj na pewno lepiej się czuje, widzę po niej. Inaczej oddycha, jest kontaktowa, i na pewno mniej boli niż wczoraj.
Na histopatologię trzeba czekać dwa tygodnie, ale ja się trzymam tego, że guzy nie były złośliwe, i wszystko będzie w porządku. Nie biorę pod uwagę innej opcji.

Posted

[quote name='mala_czarna']Dziękujemy za podtrzymywanie na duchu! :)
Dzisiaj na pewno lepiej się czuje, widzę po niej. Inaczej oddycha, jest kontaktowa, i na pewno mniej boli niż wczoraj.
Na histopatologię trzeba czekać dwa tygodnie, ale ja się trzymam tego, że guzy nie były złośliwe, i wszystko będzie w porządku. Nie biorę pod uwagę innej opcji.[/QUOTE]

mala czarna przeciez inaczej byc nie może :)

btw nie ma to jak wiedziec co i gdzie na dogo :oops: