Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

7 listopada po ponad 7 tygodniach na maila przyszedł championat młodzieżowy Zdziry. A z poślizgiem spory dzisiaj dostaliśmy papier. Czyli oficjalnie możemy się pochwalić wszystkim. Zdzira smark-championka ;)
[attachment=6612:IMG_8287.JPG]

A tak Zdzirsko mnie leczy ;)
[attachment=6613:CAM00577.jpg]

[attachment=6614:CAM00579.jpg]

[attachment=6615:CAM00582.jpg]

[attachment=6616:CAM00588.jpg]

Zdjęcia jak widać z telefonu ;)

Zirka była psem nie lubiącym foteli, kanap, łóżek. Z wiekiem jej sie cos zrobiło i potrafi spać ze mną lub na mnie. Wskakuje na kolana, tuli się itd. Juz nie wspominając o tym, że mam ogon w domu calutki czas.

Posted

Zdzira rodowodowo to WALIA Zwierz w Dredach FCI. Ale w życiu bym na psa Walia nie zawołała ( Justyna wybacz :P ) . TZ w drodze do domu wymyślił Zira. A że chciałam aby uczestniczył w życiu małej miał choć odrobinke nadziei że o czymś decyduje to została Zirą. Z czasem stała się Zdzirą ;)

Dzisiaj Zdzirsko pomagało TZtowi uprzątać z poobcinanych gałęzi plac. Darła sie przy tym niemiłosiernie. Targała gałęzie, cudowała. 3 godziny pracy i dziecko padło w domu jak kawka :) Nadal odsypia. I niech mi kto powie że praca fizyczna i gadanie nie męczą :P

Posted

Dwa burki czasami razem śpią.
[attachment=6676:_MG_8395.JPG]

Cała Zdzirka :)
[attachment=6677:_MG_8413.JPG]

I to co Zdzirki kochaja najbardziej ;)
[attachment=6678:_MG_8430.JPG]

Nasza staruszka Zmorka. Posiwiała ostatnio
[attachment=6679:_MG_8450.JPG]

Typowe...
[attachment=6680:_MG_8517.JPG]

Kocham kocham kocham kocham!!
[attachment=6681:_MG_8555.JPG]

Cieszysz sie że to wszystko będzie potem w domu?
[attachment=6682:_MG_8590.JPG]

Stara niufka - 12 lat, 3 miesiace i tydzień
[attachment=6683:_MG_8598.JPG]

Obie w typowym wyglądzie ;)
[attachment=6684:_MG_8617.JPG]

Posted

Dogo znowu zachorowało. Nie da się dodać zdjęcia- nic się w sumie nie da....

O! Da się tylko na podglądzie nie widać :look3:

To nowa odsłona Zirki. Rzepy precz!

Posted

Tak. Ochronne przed rzepami, mchem który się wczepia i ciężko odczepić, i innymi paskudnikami które się potem wybiera godzinami z dredów ;) Może teraz biegać po chaszczach do woli bez mojego stresu ;)

Posted

Tak. Ochronne przed rzepami, mchem który się wczepia i ciężko odczepić, i innymi paskudnikami które się potem wybiera godzinami z dredów ;) Może teraz biegać po chaszczach do woli bez mojego stresu ;)

To Uszatka może już ją przegonić po jałowcach bez mojego stresu :megagrin:

Posted

Cudnych kłaków :)
Te kłaki są przefajne :) Tylko brakuje im szaleńca do zabaw. Niestety ale w tej chwili nie dam rady. TZ też sie zbiesił. Do świąt aut. Potem nie wiem co będzie i czy dożyję.

Moja mama ma termin na 20 stycznia do Kliniki Neurochirurgii w Katowicach. Jeżeli wyniki pozwolą to będzie miała operacje kręgosłupa.

Nawet nie wiecie jak się boję! A jak załatwiłam mamie bilet w jedną strone? Jestem przerażona! Ale degradacja nerwów tak szybko postępuje że mama zaczyna mieć problemy z rękami. Też traci w nich władze :( Tak że ta operacja to być albo nie być....
Kolejny ciężki czas przed nami.