Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

israel napisał(a):
Jasne, cieszę się, że się podoba ;)

TZ umarł ze smiechu hahaha

Saththa napisał(a):
ja zrobię.... przyjedziecie?:)

Oczywiscie. Do lata akurat się przegryzie to Cię nawiedzę :diabloti:

U nas jest tak:
1. Perła znowu postanowiła zmartwychwstać i z tego powodu zanikły jej olbrzymie węzły chłonne.... Nieustannie ratuję tego psa a potem mam go ochotę udusić bo tak mnie wnerwia :hmmmm:

2. Zmorka już nie biega kłusem. Tylko chodzi. No cóż. Nie przeskoczę natury :( Ale cieszmy sie że oprócz wieku nic jej nie dolega ( tfu tfu! )

3. Walia/Zira/Zdzira/Trol/Dementor/Nie!/Fe!/Zostaw? itd rośnie na wieśniare. Na spacerach szczeka na każdego ludzia i psa. Dopiero jak ludzi jest więcej to ją to przerasta i tylko się durna cieszy :roll: W odziale ZK nie zachowywała sie za to jak wieśniara tylko jak fajnie socjalizowany pies. Czyli kochała każdego kto wchodził :)

Posted

Najpierw Zira onieśmieliła Emkę i ta tak troszke dziwnie patrzyła na kudłata z dopalaczem w doopince. A jak już się przekonała ze to nie jest niedxwiedź groźny to... Zdzira dostała za swoje :evil_lol: Emka jest mniejsza, drobniejsza i na pewno wyrośnie na mniejszego niż Zira psa. Przez to jest tez sprytniejsza. I uparta :) A puli akurat uparte nie są ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
nie postarzaj Zmorki!!!!:mad: 12 będzie miała w sierpniu jak Luncia

Ma 12 lat. Tak jak ja mam pitu pitu :P tyl;e ile mam. Mamy już 2014 rok i nic to nie zmieni. Chociaż dobrze.

Posted

Saththa napisał(a):
ale się bawią skubane :)

http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/Zira/2299cz1l49_zps6a5567ef.jpg eMka nie wyrobiła czy się kimnąc postanowiła heheh :)

Nie wyrobiła i pysiem zaryła :evil_lol:

Yoana napisał(a):
Fajnie, że mogą się wyszaleć :lol: Emka ma swój wątek na dogo?

Nie. Emka ma wydarzenie na fb. Tutaj na dogo i tak domu nie znajdzie.
https://www.facebook.com/events/573148189425473/

Posted

Emka nie jest w typie żadnej rasy a takich kundelków tutaj jest na pęczki ostatnio :( Dzwonią o nią, ale albo niepoważni albo ...rezygnują. A smarkuli w to graj bo gdzie jej będzie lepiej niż w łóżku właścicieli hoteliku? Tylko kuna koszty gromadzi gówniara jedna.

Posted

Puli to typowy owczarek jeżeli chodzi o zapatrzenie się w człowieka, chęć współpracy z nim a przez to szybkość uczenia się. Są też cechy takie jak stróżowanie. Puli też bardzo trzyma sie człowieka.
Ale nie myl tej rasy z obecnymi ONkami bo puli to puli ;)

Posted

Takie małe to one znowu nie są ;) Puli trzeba zobaczyć na żywo ;) A dredy? Można zawsze obciąć na sportowo ;) Mniej zachodu niż przy sznupach po fryzjer, czesanie itd są bardzo be. A jak sie obcina samemu to nie jest ważne czy krzywo hahaha

Posted

No to na najblizszym zlocie poznasz nadal smarkacza niewyrosniętego, bo puli wygląda jak puli dopiero około 4 lat życia ;) No ale wielkosć mniej więcej już będzie.