Pysia Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 israel napisał(a):Jasne, cieszę się, że się podoba ;) TZ umarł ze smiechu hahaha Saththa napisał(a):ja zrobię.... przyjedziecie?:) Oczywiscie. Do lata akurat się przegryzie to Cię nawiedzę :diabloti: U nas jest tak: 1. Perła znowu postanowiła zmartwychwstać i z tego powodu zanikły jej olbrzymie węzły chłonne.... Nieustannie ratuję tego psa a potem mam go ochotę udusić bo tak mnie wnerwia :hmmmm: 2. Zmorka już nie biega kłusem. Tylko chodzi. No cóż. Nie przeskoczę natury :( Ale cieszmy sie że oprócz wieku nic jej nie dolega ( tfu tfu! ) 3. Walia/Zira/Zdzira/Trol/Dementor/Nie!/Fe!/Zostaw? itd rośnie na wieśniare. Na spacerach szczeka na każdego ludzia i psa. Dopiero jak ludzi jest więcej to ją to przerasta i tylko się durna cieszy :roll: W odziale ZK nie zachowywała sie za to jak wieśniara tylko jak fajnie socjalizowany pies. Czyli kochała każdego kto wchodził :) Quote
wilczy zew Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Pomiziaj Zmorkę :-) 3.Madry pies,nie zrobił obciachu tam gdzie jego pańcie znaja z imienia i nazwiska :cool3: Quote
Pysia Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Zmorka ma 12 lat Nasza kochana starowinka :loveu: Emka ( szuka domu) zagryza mi Zdzire ;) Quote
Yoana Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Zirka nie daj się zagryźć ! Do boju :evil_lol: Quote
Margi Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Babuleńka cudna :loveu:. Maluchy szaleją i na pewno Zdzira nie pozostaje dłużna.:lol: Quote
malawaszka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 nie postarzaj Zmorki!!!!:mad: 12 będzie miała w sierpniu jak Luncia Quote
Pysia Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Najpierw Zira onieśmieliła Emkę i ta tak troszke dziwnie patrzyła na kudłata z dopalaczem w doopince. A jak już się przekonała ze to nie jest niedxwiedź groźny to... Zdzira dostała za swoje :evil_lol: Emka jest mniejsza, drobniejsza i na pewno wyrośnie na mniejszego niż Zira psa. Przez to jest tez sprytniejsza. I uparta :) A puli akurat uparte nie są ;) Quote
Pysia Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 malawaszka napisał(a):nie postarzaj Zmorki!!!!:mad: 12 będzie miała w sierpniu jak Luncia Ma 12 lat. Tak jak ja mam pitu pitu :P tyl;e ile mam. Mamy już 2014 rok i nic to nie zmieni. Chociaż dobrze. Quote
Saththa Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 ale się bawią skubane :) http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/Zira/2299cz1l49_zps6a5567ef.jpg eMka nie wyrobiła czy się kimnąc postanowiła heheh :) Quote
Yoana Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Fajnie, że mogą się wyszaleć :lol: Emka ma swój wątek na dogo? Quote
Pysia Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Saththa napisał(a):ale się bawią skubane :) http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/Zira/2299cz1l49_zps6a5567ef.jpg eMka nie wyrobiła czy się kimnąc postanowiła heheh :) Nie wyrobiła i pysiem zaryła :evil_lol: Yoana napisał(a):Fajnie, że mogą się wyszaleć :lol: Emka ma swój wątek na dogo? Nie. Emka ma wydarzenie na fb. Tutaj na dogo i tak domu nie znajdzie. https://www.facebook.com/events/573148189425473/ Quote
Yoana Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Ależ ona już urosła , teraz przypomina już psa :evil_lol: Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. Quote
ania0112 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 ja to się dziwię, ze szczeniaczek taki niewielki dalej nie ma domku... ludzie są coraz gorsi...Szczeniule boskie:loveu: Quote
Pysia Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Emka nie jest w typie żadnej rasy a takich kundelków tutaj jest na pęczki ostatnio :( Dzwonią o nią, ale albo niepoważni albo ...rezygnują. A smarkuli w to graj bo gdzie jej będzie lepiej niż w łóżku właścicieli hoteliku? Tylko kuna koszty gromadzi gówniara jedna. Quote
wilczy zew Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Czy ja dobrze rozumiem,że puli to typowy owczarek? Foty :loveu: Quote
Pysia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Puli to typowy owczarek jeżeli chodzi o zapatrzenie się w człowieka, chęć współpracy z nim a przez to szybkość uczenia się. Są też cechy takie jak stróżowanie. Puli też bardzo trzyma sie człowieka. Ale nie myl tej rasy z obecnymi ONkami bo puli to puli ;) Quote
wilczy zew Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Obecne ONki to porażka! Pytałam o typowego,bo są nie typowe-kaukaz,CAO. Quote
Pysia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 No co Ty :) Puli to owczarek ale pastuch a nie do obrony czy pilnowania ;) To typowy owczarek pastuch współpracujacy z człowiekiem :) Quote
wilczy zew Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Tego się chciałam dowiedzieć. To fajne psy ale dla mnie troche za małe i tedredy. U kogos to pekam ze smiechu :-) Quote
Pysia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Takie małe to one znowu nie są ;) Puli trzeba zobaczyć na żywo ;) A dredy? Można zawsze obciąć na sportowo ;) Mniej zachodu niż przy sznupach po fryzjer, czesanie itd są bardzo be. A jak sie obcina samemu to nie jest ważne czy krzywo hahaha Quote
wilczy zew Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Mam nadzieję poznać puli na naszym zlocie. Nigdy żadnego ne wiziałam na żywo. Quote
Pysia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Mój rozpieszczeniec nie jest dobrym przykładem hahahaha Quote
wilczy zew Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Nie chodzi mi o zachowanie ale wielkość i ogólny wygląd,ruch. Quote
Pysia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 No to na najblizszym zlocie poznasz nadal smarkacza niewyrosniętego, bo puli wygląda jak puli dopiero około 4 lat życia ;) No ale wielkosć mniej więcej już będzie. Quote
Recommended Posts