Porta Nigra Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 W sobotę o ósmej muszą być we Wro, więc jadą nad ranem. Jutro dam więcej znać, a w razie czego coś będziemy kombinować. Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ja mogę gdziec koło 5 rani je w Poznaniu na trasie im przekazać. trudno - najwyżej nie dospię. Co tam. Nie pierwszy raz. Quote
Porta Nigra Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 ok. dzięki! jutro zadzwonię jak tylko dowiem się więcej :multi:. Quote
Porta Nigra Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 jest szansa na domek dla tego malucha, czy w razie czego mog jego wziąć na tymczas? Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ok. Maluch ma na imię Porto. Mam nadzieję, że go rozpoznam. Czyli on do hotelu nie jedzie a ja czekam na wieści transportowe przed wyruszeniem do hotelu, czyli do ok. 18.00. Byłoby super gdyby się udało i 2 malce trafiły do domków. Wtedy do hotelu wyruszyłyby tylko 2 psiaki. Quote
supergoga Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 I nic nie wiem. Nie mam informacji, czy szczenior ma zostać w Poznaniu u nas i pojedzie do Wrocka czy ma jechać do hotelu. Wyjeżdżam po psiaki za 3 godziny. Quote
Porta Nigra Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Ma zostać. Mam zapewniony transport jeśli możesz go gdzieś podwieźć około 5 rano. Proponowane miejsce spotkania ul. Przybyszewskiego. Takie info mam od dziewczyn, które jadą. Mogę im podać numer tel. do Ciebie? Ja też zaraz zadzwonię to ustalimy szczegóły. Quote
supergoga Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Nie ma sprawy. Czyli ten z białym przodkiem, Porto, zostaje u mnie. Razem z nim pojedzie umowa adopcyjna. Jak znajdzie domek, wypiszesz umowe i wtedy 1 egz. odeślesz do mnie. Bo muszę w schronisku się rozliczyć z psiaków. I jeszcze takie nowum - od kwietnia pobieramy 20 zł tytułem opłaty adopcyjnej. Czyli jeśli znajdzie dom to kasujemy 20 zł - na nasze konto. Psiak będzie odrobaczony, odpchlony i z książeczką zdrowia. Za jakiś tydzień, półtora można go szczepić - jeśli będzie jeszcze u Ciebie, zaszczepisz na fakturę i oddamy kasę. jeśli pójdzie do domu - to już koszty ponosi domek. Myślę, że może tak być? Porta - jeszcze chciałam otworzyć wątek tego malucha cudnego w twoim podpisie, ale tam się otwiera strona Ratownictwa. I nie moge go poszukać. Mam słabość do takich maluchów. Moja suka też choruje na serce. A ja przez 8 lat ponad miała nowofundlanda, czyli wszystko co czarne i kudłate - jest też mi bliskie (choć nie tak, jak szetlandy!!!!:razz:). Quote
Porta Nigra Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Dla mnie ok. dopilnuję wszelkich formalności. Tu jest wątek mojej Zmorki z Dogomanii http://www.dogomania.pl/forum/f85/juz-w-domku-zmorka-mix-niufka-2-m-ce-juz-po-operacji-dziekujemy-za-pomoc-132319/ I z naszego forum • Zobacz temat - Maleńka Zmorka Czekam niecierpliwie na małą i nowe wieści o maluszkach. Quote
snuszak Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 a wiec super ciotka snuszkak przeszla szkolenie wstepne dotyczace mlodziezy psieji biologii :evil_lol: bo wczwesniej nie miala okazji - same starszaki wiec wynikla dosyc duza pomylka Nie Porto - tylko Porta Nie Tonko - tylko Tonka Nie Pompej - tylko Pasja Nie Pamir - tylko Pula zabijcie :oops: Quote
Porta Nigra Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 :evil_lol: no słyszałam, że zaszła mała pomyłka :lol:. Nic to mam nadzieję, że moja Czarna Porta będzie miała szczęście w nowym życiu z nowym imieniem :loveu:. Quote
Lilmo Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 :mdleje: Snuszkak jesteś niesamowita :roflt: No to mamy kolejny babiniec wśród szczeniorków :lol: Quote
snuszak Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 no ja wiem wiem zakrecona jestem :o dobrze ze chociaz do czterech dobrze policzylam ;p Quote
supergoga Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Nic to, było szkolenie, pośmialiśmy się. Grunt to humor. W każdym razie 3 psiaki: Pasja, Pula i Chbi-Tonka - bezpieczne w hoteliku. Niestety Pan który miał przyjechać do gabinetu wet. poznać psiaka nie dotarł. Maluchy są śmieszne. czarne sunie 3 x P - ważą w granicach 4 - 4,5 kg. Maja ok. 3 m-cy. Chibi-Tonka (dwojga imion) jest o 1 kg lżejsza, ma ok. 3,3 kg. Będzie takim cosik jak jamnikowatym psiakiem. Jest przesłodka i pełna uroku. Zgraja zaczepia ją makabrycznie4 - paskudne czarne diabły. Porta jest czarna, pozostałe dwie - dzicze. Nie będą raczej wielkie, ale i nie całkiem mini. Tak bezpiecznie średnie. Bardzo ładne. teraz Porta siedzi u nas - nie zjadła szczurów i one jej też nie - tak mi się zdaje bo ją przed chwilą słyszałam. Psiakom zakupiłam karmę dla szczeniąt Puriny i gryzaki. Porta właśnie wcina. Mój komputer chyba zamuera, ale jeśli się uda, to wkleję choć Portę. reszta jutro, bo o 4.00 pobudka. :-o:cool1: To cała czwórka jeszcze w schronisku. Stamtąd zostały zabrane... Porta i Pasja u weta A to już Porta u nas w domu. Cięzko im fotki robić, bo rychliwe są. Chyba że we śnie, tyle że wówczas nic nie widać.:loveu: Psiaki mają założone książeczki zdrowia, są odrobaczone i odpchlone. Mają też tabletki do powtórzenia na jutro i niedzielę. Przekażę razem z Portą. Reszta dostanie w hoteliku. No i panienki szukają domków. Quote
Porta Nigra Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Porta już u mnie :loveu: Jest śliczna, maleńka, mniejsza niż sądziłam po zdjęciach taki mix sznaucerka i shitz tzu. Później porobię jej i powstawiam fotki. Bardzo otwarta i przymilna, uwielbia dzieci, od razu upodobała sobie moją młodszą córkę. Fajnie się bawi, umie już aportować zabawkę :loveu: Zjadła miskę gotowanego kurczaka z ryżem i warzywami, ale wciąż chce jeszcze :evil_lol:. Teraz leży na kanapie i wygląda na zadowoloną. Z moimi psami bardzo fajnie jedynie energia spanielki, mojej mamy, którą mam na weekend trochę ją onieśmiela ( ale nic dziwnego bo to tajfun :eviltong:). Myślę, że takie słodkie maleństwo szybciutko znajdzie domek, najlepiej z dziećmi. Quote
supergoga Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Bardzo się cieszę, że szczęśliwie dotarła. Co do wielkości, musimy poczekać z oceną niestety. Bo toz nimi nic nie wa=iadomo. Nasz Madras jako szczeniak wyglądał zupełnie jak shih tzu - taka kulka płowa, z płaskim pysiem, maleńka. Wyrósł na psa do kolana, pysk długi, a on zupełnie nie przypomina niczego. Ot, zwykły kundelek z ADHD. Porta ma wiele uroku, w nocy koniecznie chciała wejść do Agi łóżka i z nią spać, ale my nie pozwalamy, a co. Niech nowe domki same ustalą, czy pies śpi w łóżku czy nie. Poza tym tapczan Agi jest dość wysoki i bała się, żeby suczyna nie spadła. Pozostała gromadka jest już od wczoraj w hoteliku. Są śmieszne bardzo i takie radosne. Pełna uroku jest mała Chibi-Tonka - jamolkowata panienka o błyszczącej jeszcze sierści. Cudo kochane i miziaste ogromnie. Czekamy na wieści Portowe. A ja zmieniam ogłoszenia na oddzielne - dla Porty chyba też bo lokalizacja inna. Dla jej sióstr też a dla Chibi-Tonki - też samodzielne. Porta - dzięki za domek tymczasowy dla sunieczki. Pełna socjalizacja z ludźmi, dziećmi, psami - to ważne. Ma większą szansę. Karina w hotelu też się stara aby malce miały kontakt z rzeczywistością. Myślę, że miały szczęście. Quote
Porta Nigra Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Myślę, że warto założyć małym osobne wątki. Kto ma zrobić Porcie ja czy Ty ??? U nas rzeczywiście będzie miała pełną socjalizację, dzieci, psy, koty ... Zresztą ja mam fioła na punkcie socjalizacji więc zadbam o to. Mała jest rewelacyjna!!! Ma super charakter. A co z niej wyrośnie trudno wyrokować, Zmorka którą miałam wcześniej miała być niufkiem, a teraz jak Belg wygląda :eviltong:. Najgorsze jest to, że mi się mój najstarszy najukochańszy niufek pochorował, a jest po operacji, właśnie wróciłam od weta. Nic nie wiadomo, poszła krew i mocz do badania i czekamy na wyniki, jest podejrzenie babeszji albo zatrucia :-(:shake: i zapalenia mięśnia sercowego. Jestem przerażona :shake:. Quote
supergoga Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 To ja bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki i przekazuje tyle dobrych fluidów ile można za niufcia - swego czasu moja ukochana wymarzoną rasę (po moje Sambie nieco mi przeszło :cool1:). Ale to wspaniałe zwierzaki, więc niech mu sie polepszy. Na razie szczyle mają Allegro - wszystkie 3 z zaznaczeniem, że jedna we Wrocławiu. Jak będę miała zdjęcia małej od Ciebie, zrobię jej zupełnie odrębne ogłoszenie. Jest też na stronie naszej fundacyjnej. Myślę o cafeanimal, ale muszę miec tam ładną foteczkę. Czyli ruszamy z akcjami. prosimy też wszystkich o pomoc ogłoszeniową i pamięć o malutkich. Quote
Porta Nigra Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Dzięki! Poproszę o linki do allegro i strony Fundacji, zrobię małej ogłoszenie na naszej stronie i powysyłam do znajomych, to zawsze nieźle działało :cool3: Quote
supergoga Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 http://www.allegro.pl/item629812718_piekne_szczenieta_kolejne_bezdomne_czekaja.html http://fdz-animalia.pl/index.php Quote
snuszak Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 najwaznejsze ze maja juz allegro - duzo ludzi zaglada i duzo ludzi psieki bierze, a teraz podnosimy nasze szczyle~! Quote
marta23t Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 ale słodkości-dopiero zobaczyłam:oops: ostatnio trochę ,,opóźniona ,, w dogo jestem:-( ten diabelski brak czasu...:shake: Quote
Lilmo Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Pomogę z ogłoszeniami, choć ostatnio zaczynam powątpiewać w przydatność mojej pomocy, ale zawsze warto próbować. Na dobry początek Chibi-Tonka. Ogłoszenia w serwisach: poznan.gumtree.pl poznan.oxl.pl epoznan.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl ogloszenia.interpress.pl ogloszenia.24polska.pl hodowcy.com.pl a tym samym: ( psy-ogloszenia.pl, kupszczeniaka.pl, zwierzeta-ogloszenia.pl ) Postaram się jeszcze tej nocy lub jutro ( a właściwie dziś ) zrobić także pozostałym dziewczynkom. Quote
Recommended Posts