snuszak Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Dziś w schronisku zastały mnie 4 szczeniorki. Szukam dla nich DT a najlepiej DS, bo w schronie jak to w schronie - nie wiadomo :shake: Trzy z nich to takie sznaucerki? Masywne łapki mają i ostre pazurki :diabloti: Nie wiadomo na razie jak trafiły do schroniska, bo szanowna Pani nie była zorientowana. Czwarty szczenior to z innej zupełnie parafii jest. Został przywieziony przez straż miejską. Garnie się do człowieka ale jest mniej pewny od trójki rodzeństwa. Jest drobniejszy, mimo to odpędza resztę od michy zdecydowanym atakiem ze szczypaniem. Mały terrorysta. Tak mi sie mieszały, że już nie wiedziałam, które miałam na rękach a które nie ale chłopaczki to są chyba. Proszę o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu DT. Quote
Lilmo Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Zapisuję wątek. Przecież to jakaś epidemia jest :placz: Zamiast domków pojawiają się szczeniaki, a tych pierwszych jak nie było tak nie ma. Tragedia. Mogę pomóc w ogłaszaniu, ale przydały by się jakieś imiona i pewność, że wszystkie psiaki to jednak chłopcy. I jeszcze jakieś zdjęcia tego trzeciego z czarnych szczeniorków. Załamać się po prostu można :shake: Quote
snuszak Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Wszystkiego się upewnie. Mam jeszcze jakies zdjecia to wrzuce, ale te czarne to w sumie wszystkie takie same. Quote
Gdusia Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Jakie one slodkie ... Teraz tyle tych szczeniakow trawia do schroniska :( Zamiast od malucha uczyc sie co to milosc i czuly dotyk teraz ucza sie samodzielnego zycia za kratkami :(:( Quote
supergoga Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Fajne maluchy. Te czarne tak na oko ze zdjęcia na wielkie mi nie zapowiadają się, ale nie widziałam w realu i tak z bliska, tylko z kojca, tak że trudno określić. Ale ogłaszać trzeba. Kasia nazwij je najlepiej na jedną wspólną literę, to się nam nie pomieszają dzieciaki. Quote
snuszak Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 mutanty to nie bede ale wersja super mini raczej tez nie :diabloti: nad imionami pomysle Quote
Porta Nigra Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Super maluszki, gdzie one są? W jakim mieście ??? Quote
Porta Nigra Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Sorki, już widzę, że Poznań, jakoś przeoczyłam :oops:. Quote
snuszak Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 przypominaja sie nasze dzieci, prosimy bardzo o tymczas one nie sa tam bezpieczne Quote
supergoga Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Karina weźmie maluchy. Tylko muszę jakoś to zorganizować a nie wiem jak i kiedy Quote
supergoga Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Mamy już maluchy na A, S - w Buku. Były psy na D - pittbule. Tyle liter zostało. Ja je już wstawiam na allegro. Może jakiś pójdzie zanim wyjadą. Ja mogłabym w weekend lub w piątek po południu. Ale jakas pomoc w załadowaniu w schronie potrzebna. Quote
supergoga Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 To urabiaj. Bo nie mam tymczasu - chcę je zabrać do hotelu. A nie ukrywam, że to są koszty. Więc im mniej ich pojedzie tym lepiej. Przed chwila dzwoniła do mnie w ich sprawie Pani z Niemiec - Polka. Jest chętna zabrać całą czwórkę, zaszczepić, zachipować, podpisac umowy adopcyjne i wziąć do siebie. Oraz poszukać domów i dawać znac jak się mają. Robiła dobre wrażenie, ale ja po Danii - nie wiem, co myśleć. mam adres meilowy i obiecałam się skontaktować. Tyle, że ja juz sama nie wiem co robić. Quote
Porta Nigra Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Czyli maluszki mają już tymczas? Bo już urabiałam TZ żeby pozwolił mi wziąć jednego czarnuszka do nas. Quote
Porta Nigra Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Więcej niż jednego nie dam rady na pewno, ale ten czarnuch z białym :loveu: zakochałam się w nim wczoraj i wciąż wracam na ten wątek. Prawdopodobnie miałabym też transport z Poznania w piątek lub sobotę rano. No to urabiam dalej i jutro dam znać ;) Quote
snuszak Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Porta to urabiaj, maluchy takie ladne ze TZ powinien sie zgodzic :diabloti: Co do imion myslalam i dostałam takiego trochę natchnienia Twoim nickiem Porta Nigra i postanowiłam maluchom dać nazwy gograficzne :crazyeye: Wieć będzie : Pamir Porto Pompej a ostatni szczeniak (ten z innej parafii) to bedzie Tonko Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Fajne imiona. Super. Jutro je zabieramy ze schroniska. Pojada do hotelu. Porta, jesli TZ da się urbić, to mopgę jednego zatrzymać w Poznaniu dla Ciebie. Najpierw pojadą dow eta, odrobaczymy je, odpchlimy i załozymy książeczki. I dalsza droga do hotelu. Kasiu - koło 17.30 możemy być u Ciebie pod domem? Przywiozłabym od razu karmę dla psów. Quote
snuszak Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 moze być 17.30 ktos w domu bedzie, bo ja pojde wczesniej do schroniska zeby wyprowadzic Nefiego na spacer Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Jutro wieczorem jestem umówiona w lecznicy wet z Państwem którzy zainteresowani sa jednym ze szczeniaków. Z Poznania domek. Może już jeden maluch pojedzie do domu od razu. Zobaczymy. Gdyby drugi miał tymczas - to tylko dwa pieski pojechałyby do hotelu. Quote
Porta Nigra Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 TZ to mniejszy problem, na razie problemem jest transport z Poznania. Jutro będę wiedziała o której będą jechały koleżanki przez Poznań do Wrocka, ale prawdopodobniej w nocy, bo na ósmą muszą być w centrum. I tu może być problem. Mogę dać znać rano, co z transportem??? O której jedziecie do schronu i muszę dać znać? Wysłałam zdjęcia szczeniaka do znajomej, która kilka miesięcy straciła sznaucera i mam nadzieję, że się zakocha, fajny domek z dwójką dzieci, może tymczas u mnie mógłby być krótki ;). Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ja jadę do schroniska po psiaki koło 17.00 dopiero. Mój tel na wszelki wypadek - 609 601 362. Bo nie zawsze jestem w necie. A czym jadą? PKP czy samochodem? W razie czego możemy szukac transportu do Wrocławia. To nie jest koniec świata. Na tej trasie czasami ktoś jeździ. Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 A wiesz juz może w który dzień? W sobotę czy niedzielę? Quote
Porta Nigra Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Jadą autem, ale w Poznaniu przewidują być ok. 5 rano. Quote
snuszak Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 ciesze sie ze jest zainteresowanie nasza czworka :p ale coz takie pikne ze nie moze byc inaczej :evil_lol: Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Obawiam się, że może, ale ważne żeby nie było. Bo sporo szczeniąt mamy na dziś. Quote
Recommended Posts