Porta Nigra Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Z Puką wszystko super. czuje się świetnie, rozrabia, apetyt dopisuje swietnie, bawi się zabawkami, gryzie je, więc nie boli jej chyba żuchwa. Jutro jedziemy do kontroli do weta. Domek chętny jest w Szczecinie, ale transportu na razie nie mamy. Quote
supergoga Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Gdyby sie dało jakos podwieźć suńkę do Poznania, to w nastepny weekend możemy zawieźć do Szczecina. Bo w ten TZ wyjeżdża. Quote
supergoga Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Wysłałam zdjęcia Puli Państwu, którzy mieli jutro zabrać Abiego, ale domek tymczasowy niestety wczoraj wydał psa i nas nie poinformował. Państwu bardzo smutno, dzieci płaczą, ogólnie przykra sprawa, bo psiaka przyznałam - ankieta fajna, dom w Poznaniu. Może Pula się sporoba - byłoby bliżej. Quote
Lilmo Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Być może będę mogła pomóc z transportem Pulci do Poznania, ale na aktualną chwilę nie mogę zagwarantować tego w 100%, bo to po raz kolejny jest uzależnione od mojej mamy, więc jutro ją podpytam. Quote
Porta Nigra Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 My do Poznania jedziemy w przyszłą sobotę, więc w razie czego z transportem nie byłoby problemu. Mam chętnych na nią od ręki, ale to mocno starsi Państwo i wydaje mi się, że Pulka dla nich za młoda, znajdę im jakąś starszą sunię. Państwo ze Szczecina są nadal chętni, tylko problem z transportem. Quote
supergoga Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Jeżeli nie w tą sobotę a w przyszłą i do tego czasu Pulcia nie wykończy WEas wszystkich, to może wtedy pójdzie do domku> Albo w Poznaniu - czekam na potwierdzenie, albo powieziemy ją do tego Szczecina. Quote
Porta Nigra Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ja do Poznania jadę w tą sobotę. Potem od 11 do 14 jesteśmy na manewrach morskich w Sopocie. Pulka nas absolutnie nie wykańcza bo to najgrzeczniejszy pies na świecie. Jeszcze takiego szczeniaka nie miałam. IDEAŁ :loveu: Dzisiaj nawet była z nami z okazji Dnia dziecka na festynie dla dzieci niesłyszących, wrzucę potem jakąś fotkę. Quote
supergoga Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 To niestety nie dam rady zawieźć do Szczecina - bo nie ma TZ-a i auta. W piątek wyjeżdża na Śląsk, wraca w niedzielę wieczorem. W tygodniu ciężko. Dałabym rade gdyby była szansa aby domek wyjechał nam na przeciw. Wtedy przenocowałabym Pulinke u nas. Do soboty trochę czas jest. Zobaczymy,. Quote
Porta Nigra Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Wczoraj byłyśmy z Pulką u weta. Waży już 7 kg. Żuchwa ładnie się goi, drut już zaczął zarastac dziąsłem. Widać zresztą, że małej nie boli bo zabrała się już za obgryzanie butów :eviltong:. Antybiotyk dostała już w tabletkach od czwartku, przez kolejne 10 dni. Potem powinien zobaczyć ją wet i zadecydować. Kontrola rtg za miesiąc. Teraz trzeba tylko pilnować żeby mała nic nie gryzła i nie zepsuła tego, co jest naprawione. A fotek z imprezy nie mam, bo nie wyszły, muszę czekać aż znajomi przywiozą mi na płytce swoje. Quote
Porta Nigra Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Od wczoraj mamy "cudowne ozdrowienie" :lol: Pulka próbuje zeżreć i pogryźć wszystko, co jej się nawinie pod paszczę. Szaleje przy tym jak głupia :loveu:, wszyscy w szoku. Wczoraj wyrwałam jej z paszczy kawałek jaszczurki, którą sobie przyniosła z ogrodu :crazyeye::eviltong:. U Portulanki też wszystko fajnie, dostałam dzisiaj maila od je nowej pani. Mała szleje, obgryza, co się da włącznie z członkami rodziny ;), znaczy się dziewczynki ząbki zaczęły swędzieć :loveu:. Nowy domek Portą zachwycony. Czekam na foty i wstawię. Quote
snuszak Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 ja też czekam na foty i to z utesknieniem, ciesze się że wszystko dobrze! Quote
Lilmo Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Proszę zajrzyjcie na ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f97/mloda-mala-z-dluzszym-wlosem-139431/ Może warto było by pokazać Pulę? I domek we Wrocławiu, więc nie było by problemu z transportem. Quote
Lilmo Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 A ja dziś już kilka razy widziałam psie manewry w Sopocie na tvn24 :loveu: Wspaniałe te Wasze psiaki! A ten biszkoptowy maluszek to już zupełne cudo!:loveu: Quote
Porta Nigra Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Dzięki! Maluszka dostaliśmy od Fundacji "Pomóżmy razem" do szkolenia do ratownicta wodnego. Właśnie wróciliśmy z Sopotu, dlatego się nie odzywałam. Pulka została w domu z moja przyjaciółką, córką i większością psiaków. Czuje się świetnie obgryza co się da ... Domku zdecydowanego na 100 % na malucha nadal nie mamy. Quote
snuszak Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 coś ta nasza Pula nie ma szcześcia :shake: co z domkiem w Szczecinie? Quote
Porta Nigra Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 snuszkak napisał(a):coś ta nasza Pula nie ma szcześcia :shake: co z domkiem w Szczecinie? E tam szczęścia nie ma :cool1: siedzi sobie u nas i dobrze jej :lol:. Zresztą pryznajemy się bez bicia, że szczególnie intensywnie domku nie szukamy :cool3: Do Szczecina nie mamy transportu, ale jutro jadę z Pulką w odwiedziny do super ludzi i jeśli tylko Pula polubi się z ich przeszło trzynastoletnią suką to zostanie. Domek super i sprawdzony, to wieloletni przyjaciele moich rodziców ;) Quote
snuszak Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 to trzymam mocno kciuki za Pulke :multi::multi: Quote
supergoga Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Czekam na wieści co z Pulą. Nie miałam nawet chwili czasu ostatnio - mam cały zestaw psiaków nowych - i opadają mi powoli ręce. Oby Pula wreszcie trafiła do domu. Czy możecie mi przypomnieć co z umową Porty - bo mnie totalna skleroza opętała i nie wiem czy miałam i zagubiłam w moich papierach fundacyjnych, czy nie mam jeszcze?:oops: Quote
Ninka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Nie mam dobrych wiesci... W Poznanskim schronie znow szczeniaki.. Ludzaco podobne do Waszych czarnych... Wiedzialam, ze je gdzies widzialam...:-( Quote
snuszak Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 :placz::placz: ludzie skad sie to bierze? Quote
Porta Nigra Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Papiery za Portę i Pulę przyślę razem, niestety zapomniałam Ci dać tych już wypełnionych jak u Ciebie byliśmy :oops:. Pulka wykąpana, podstrzyżona, zabezpieczona przeciwko pasożytom wewnętrznym i zewnętrznym i jedziemy dziś pokazać się w nowym domku. Wieczorkiem dam znać jak się udało. Quote
Ninka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dziewczyny zapraszam na bazarek dla Zumisia!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-dla-zumisia-sabci-maksia-140154/#post12472632 Quote
Porta Nigra Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Pulka jeszcze u nas, ale domek ma :loveu:. Od środy. Panie są nią zachwycone, 11 letni syn również. Umówiliśmy się na środę, bo muszą się trochę przygotować, między innymi zabezpieczyć balkon, żeby im Pulka między barierkami nie wyfrunęła. W tej chwili zajęci są też ratowaniem swojej suni staruszki i uznali, że lepiej będzie jak Bela poczuje się troszkę lepiej znim jej mała po głowie zacznie skakać. W tej chwili nie wstaje i dostaje zastrzyki dwa razy dziennie. W poniedziałek szczepię Pulkę i w środę zawiozę do przygotowanego już dla niej domku :lol:. Quote
Recommended Posts