Mokka Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']Misia wyglada na kompletnie wykonczona! Jak zwykle mordka, no i to spojrzenie (na 1 zdjeciuu z blyskiem w oku)... [/quote] Jakim błyskiem? :o Moje koleżanki stwierdziły, że Misia ma tak wywrócone oczęta, jakby jedną nogą była już na tamtym świecie :wink: Tak właśnie wygląda pies po zajęciach z tropienia :P
aga_ostaszewska Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='Mokka']Jakim błyskiem? :o Moje koleżanki stwierdziły, że Misia ma tak wywrócone oczęta, jakby jedną nogą była już na tamtym świecie :wink: Tak właśnie wygląda pies po zajęciach z tropienia :P[/quote] Nie przyjrzalam sie dobrze... :oops: Ale i tak wyglada Misia slicznie-pies Pluto :wink: A jak sie miewa Leonek? Wyglada na radosnego i zadowolonego z zycia@
Wojtek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Flaire, a gdzie leży granica pomiędzy górną, a dolną częscią uda?
Mokka Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']A jak sie miewa Leonek? Wyglada na radosnego i zadowolonego z zycia@[/quote] Trzyma fason :wink: W poniedziałek mamy wizytę u kardiologa - zobaczymy, co powie. Bo Leon uważa, że jest :thumbs:
Flaire Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='Wojtek']Flaire, a gdzie leży granica pomiędzy górną, a dolną częscią uda?[/quote]To jest bardzo dobre pytanie, a odpowiedź łatwo pokazać na psie, a trudniej wytłumaczyć w słowach... :oops: Ta granica biegnie skośnie, jeśli pies stoi w tę stronę: pysk zad czyli pysk ma z lewej, a zad z prawej, to ta granica idzie \ tak, czyli jakby zgodnie z linią uda. Jeśli przyjrzysz się, jak rośnie ten włos na udzie i jeśli masz odrobinę szczęścia :wink: , to może uda Ci się zauważyć, że ten włos ma jakby przedziałek - czyli część włosa, ta z przodu, rośnie do przodu uda, a reszta - z tyłu - rośnie do tyłu. (Nie u wszystkich psów jest tę linię łatwo zauważyć). To jest właśnie z grubsza ta granica - włos rosnący do przodu zostawiasz, a ten rosnący do tyłu trymujesz. Może ktoś ma jakieś zdjęcie, które to dobrze ilustruje. Ja nie mam, ale jak poszukam, to może coś w miarę pomocnego znajdę, bądź też pstryknę nowe - Misia w tej chwili jest w takim stanie wytrymownia, że może będzie to widać.
Wojtek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 :o Generalnie coś już kumam, ale faktycznie przydałby się rysunek... Obiecuje, że o inne partie będę męczył dopiero przy następnym trymowaniu :D
foxydoxy Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='Flaire'][quote name='Wojtek']Flaire, a gdzie leży granica pomiędzy górną, a dolną częscią uda?[/quote] (..) czyli część włosa, ta z przodu, rośnie do przodu uda, a reszta - z tyłu - rośnie do tyłu. (Nie u wszystkich psów jest tę linię łatwo zauważyć). To jest właśnie z grubsza ta granica - włos rosnący do przodu zostawiasz, a ten rosnący do tyłu trymujesz. (...) [/quote] Aleście sobie pogadali... :D Wojtek pytał gdzie góra/dół, Flaire wyjaśniła gdzie przód/tył
Wojtek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='foxydoxy']Flaire wyjaśniła gdzie przód/tył[/quote] a raczej gdzie przód\tył :wink:
Flaire Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='foxydoxy']Aleście sobie pogadali... :D Wojtek pytał gdzie góra/dół, Flaire wyjaśniła gdzie przód/tył[/quote]No, mam nadzieję, że nie do końca tak źle... :wink: Taki podział na dwie niekompatybilne sprawy (przód/tył vs góra/dół) byłby rzeczywiście problemem, gdyby linia pomiędzy włosem dłuższym a krótszym była pozioma (równoległa do ziemi). Wtedy rzeczywiście Wojtek sobie, a ja sobie i moje wyjaśnienie byłoby całkowicie pozbawione sensu. Ale ta linia nie jest pozioma - biegnie na ukos, jakby po przekątnej prostokąta, w który możnaby wrysować udo. Jeśli pies stoi ze łbem w lewo, a z zadem w prawo, to dzieląc ten prostokąt wzdłuż tej przekątnej tak \ daje dwa trójkąty - można je nazwać dół i góra, ale również - może nawet bardziej dokładnie - przód i tył. Więc właśnie ja tak je nazwałam - tutaj "przedni" trójkąt, ten z lewej, jest "dolną" częścią, gdzie włos jest dłuższy, a "tylni" trójkąt jest częścią "górną", gdzie włoś jest krótszy. Postaram się wstawić zdjęcie w końcu, to może będzie jaśniej, bo chyba bez tego nie da rady... :wink:
Flaire Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='Wojtek'][quote name='foxydoxy']Flaire wyjaśniła gdzie przód/tył[/quote] a raczej gdzie przód\tył :wink:[/quote] Wojtek - SUPER! Po tym komentarzu widzę, że jednak moje wyjaśnienie dało się przynajmniej po części zrozumieć! :D
Wojtek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Spoczko Flaire, udało się skumać w 100%, teraz czekam na foty... :D
aga_ostaszewska Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 A oto moja suka... Dzis byl taki senny dzien w Wawie, ze Czika calusienki tak wlasnie spedzila [img]http://foto.onet.pl/upload/5/58/_485705_n.jpg[/img]
INA Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 aga - jakie to słodkie i niewinne stworzonko :P :D Flaire - a jednak poczekam na fotkę .... trochę to objasnienie skąplikowane ... :roll: tżeba się wczytać a ja :evilbat: ma jeszcze szefa za plecami który jest święcie przekonany że od rana cieżko pracuje... :oops: 8)
Wojtek Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Buszująca w trawie... [URL=http://www.imageshack.us][img]http://img200.echo.cx/img200/1645/05060514337nz.jpg[/img][/URL]
Eclairs Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Widziałam już różne dziwaczne kolorowe farby do psiej sierści, ale żeby erdela zafarbować na RÓŻOWO!!! :o Na to bym nie wpadła! :lol: Wojtek, co na to sąsiedzi? :wink:
Wojtek Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 ... cholerna farba. Na opakowaniu stało jak wół: zielona.. a co wyszło? :lol:
Ali26762 Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Hehehe - świetny fioletowy pies, może ja tak Deryla przerobię :D [b]aga[/b] - Czika w zwisie rewelacyjna! Przyznaj się, że to Ty ją tak zamordowałaś ;) :lol:
aga_ostaszewska Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Pozycja Cziki, to jej typowa pozycja wypoczynkowa... :lol: Gdy spi z rodzicami, to wlasnie w takiej pozycji. Jak spi ze mna, to zwija sie w maly embrionek :wink: Oj Wojtek Wojtek 8) alez Twoja sunia jest usmiechnieta! Chyba podczas fot swietnie sie bawila!?
Wojtek Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 [quote]Oj Wojtek Wojtek alez Twoja sunia jest usmiechnieta! Chyba podczas fot swietnie sie bawila!?[/quote] Aga, toż to prymitywne stworzenie funkcjonujące dzięki najprostrzym odruchom zawsze w lesie się dobrze bawi. Zauważam u niej objawy "doroślenia" Niedawno skończyła 2 lata i widać, że stara baba się z niej robi :wink: Charakter i ciało jej mężnieje, za koteckiem bardzo lubi sobie poganiać i w ogóle taka rutyniara się robi :D
Wojtek Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Mam tu znów różowe na zielonym. Tym razem hipnotyzuje kota przyczajonego w polu. [URL=http://www.imageshack.us][img]http://img214.echo.cx/img214/3953/09060519534dr.jpg[/img][/URL]
coztego Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='Wojtek']Tym razem hipnotyzuje kota przyczajonego w polu.[/quote] Jak jej się szyja wyciągnęła za tym kotem :lol: Z erdela zrobiła się żyrafka ;)
Wojtek Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Kotek siedział na środku ścierniska, wystawiony na amen, ale cwany zamienił się w kamień na 3 min., zdzierżył i to mu pomogło. Sucz odpuściła :lol:
eselu Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 A kotki nawet mojego maleńkiego Guapika się już boją :D Na jego widok u babci na ogródku wszystkie siedzą na drzewie, robią kocie grzbiety i ''psykają'' na Guapa, który ma z tego wielką radochę i biega pod drzewkiem nie wiedząc,dlaczego te koty się go boją :) Za niedługo wam wstawię jakieś fotasy :D
Mokka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Wczoraj w Pęcicach na zawodach agility [URL=http://www.imageshack.us][img]http://img227.echo.cx/img227/9457/tootsie4yt.jpg[/img][/URL] To jest Tootsie (nie mam pewności, czy to jej rodowodowe imię) Prima.
Recommended Posts