zadziorny Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 borsaf napisał(a):Mam jeszcze na pulpicie kilka fotek Regona, już pomniejszonych ale aż sie boje wkleić bo pewnie znowu cos wyjdzie nie tak. A, co tam, wkleje i ide spać, to gromy przeczytam jutro. Regon - siad, już umiem ... Nauka waruj ... Hop!, czyli latający Regonik ... borsaf "zjadłaś" otwierający nawias kwadratowy przed adresem drugiego zdjęcia (przed "URL" powinno być "[") :lol: Wejdź w edycję swojego postu i wstaw ten brakujący nawias :lol: :wink:
borsaf Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Mody nie bijcie, próbowałam nawet kliknąć na "zmien" i te literki zrobic delate ale nic nie wyszlo. Potem chcialam skasowac cały post ale nie znalazłam takiej funkcji i jest niestety z tym szerokim środkowym, Najlepsze, że pierwsze i trzecie robiłam tak samo, a literki tylko w drugim sie pokazały :o Gdzie tkwi błąd???
zadziorny Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 A swoją drogą foty są super :lol: :thumbs: Wklejaj następne :roll:
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 borsaf napisał(a):Gdzie tkwi błąd???Chyba ten, o którym wtedy pisałaś już poprawiłaś, bo go nie widzę. ALE........ Fotki za duże są - przeczytaj ten Regulamin i zmniejsz należycie.
borsaf Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Zadziorny WIELKIE dzięki. Głupi nawias i tyle narozrabiał. Swoja droga, to podpowiedz przy okazji jak cały post skasowac? Jeszcze mam foty pt. pyskówka i Co tam pancia dobrego pichci? Przepraszam, że tyle Regonika, ale tak sie ucieszyłam,że już dobrze wklejam, że musialam dodać.
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Gratuluję! Ja właśnie takie nawiasy itp. dosyć często po Tobie sprzątałam. :wink: Teraz jeszcze tylko rozmiar tej pierwszej serii opanuj i będzie git! :D
borsaf Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Chyba jednak powinnam iśc spać. Foty mam 500/375 ale moge je zmniejszac na 400/? bo on sam daje ta drugą miarę. Tych, co sa wklejone to już nie potrafię zmniejszyć, chyba, że podpowiecie, jak skasowac post.
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 W pierwszej serii są 500 na 666... :( Skasować postu Tobie się nie da - możesz tylko foty zmienić w nim na linki. Ja mogę go skasować, ale dlaczego? Ładne foty, a jako linki będą "regulaminowe". :D żeby zmniejszyć te już wklejone musisz zmniejszyć je na swoim kompie, potem "żabować" (żabić?) je jeszcze raz i wstawić nowe linki na miejsce starych. DOBRANOC! :D
zadziorny Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 borsaf chodzi o to, że te pierwsze foty mają wielkość 500 na 666 pikseli (a mogą mieć maksymalnie 500 na 500) :D Skasować postu nie możesz, ale zawsze możesz go przeredagować (z wywaleniem wszystkich wklejonych fot wlącznie i wstawić w to miejsce inne foty lub zostawić sam tekst albo nawet jedynie emotikona) :lol: Przy poprawianiu swojego postu podmieniłaś przy okazji drugie zdjęcie :( Zobacz różnicę między postem Twoim i moim, który jest cytatem Twojego :wink:
zadziorny Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Właśnie przed chwilą edytowałem swój post (ten, który jest cytatem postu borsaf) i zmniejszyłem pierwsze i trzecie zdjęcie do regulaminowego rozmiaru 500 pikseli :lol: Teraz jest już wszystko OK :lol: :roll: borsaf jeszcze co do wklejania zdjęć, to chyba wiem skąd się biorą Twoje kłopoty :wink: Najlepiej robić to w następujący sposób: kiedy wczytasz już fotę do żaby, najedź kursorem myszy nad pierwszy link pod zdjęciem i raz kliknij lewym klawiszem myszy (link podświetli się na niebiesko). Teraz naciśnij i przytrzymaj klawisz "Ctrl" i wciśnij klawisz "C". W oknie edycji postu na dogomanii przesuń kursor myszy do nowej linii i kliknij raz aż pojawi się kursor wprowadzania tekstu "|". Teraz znowu wciśnij i przytrzymaj klawisz "Ctrl" i wciśnij klawisz "V". Zwolnij "Ctrl" i wciśnij "Enter". Gotowe :lol: Efekt możesz sprawdzić poprzez wciśnięcie "Podgląd" :lol: :roll: :wink:
borsaf Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Zadziorny Już posprzatałam. Te większe foty, to przez moja nieuwagę wyszły. Mam do zmniejszania program InfranView i nie zauważyłam, że zdjęcia w "pionie" musze zmniejszać w drugiej kratce,on pozostała sam dodaje i sa 500/375. Tak dlugo trwało, bo za pierwszym razem mnie wylogowalo i post wcięło musiałam ponownie robić. Jeszcze raz wielkie dzieki za naukę. Po cichu, to skasuj swój cytat, bo tego Regona naprawde na tej stronie duuużo :x
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 borsaf, piękne dzięki i gratulacje! :D A co do zdjęć w cytatach, to rzeczywiście lepiej je usuwać, chyba że bez jakiegoś się naprawdę nie obędzie (czasami tak bywa).
zadziorny Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 A co tam :wink: Fajny piechol, to niech się nim ludziska nacieszą :lol: :roll: :wink: Duże brawa borsaf dla Ciebie za postępy w nauce i za pięknego piesa :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
zachraniarka Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 borsaf napisał(a):Zachraniarka wspaniale, że dałaś fotki Lordunia. Lord super. :D W przyszłym roku planujemy spotkanie młodych ( chłopaki i Saxa ), gdzies sie umówimy. Super by było takie spotkanie! A zdjęcia rewelacyjne, napatrzeć się nie mogę- wklejaj jak najwięcej. Najbardziej mi się podoba to "hop", widzę, że Regonik taki sam skoczek jak Ludwisio. Mój szaleniec to cały czas jak piłka podskakuje, a ja nawykła do ciężkich labów przechodzę wtedy palpitacje, bo się o jego stawy bojam. Jutro my się treningujemy może też się uda zrobić fotorelacje z ćwiczeń Lordunia. Zadziorny Ludwiczek od małego palowany do drzew na placu szkoleniowym, bo niestety jeszcze nie opanowałam pracy z dwoma psami równocześnie. Póki co ćwiczę z nimi na zmianę przy głośnych pretensjach ze strony tego odstawionego.. :roll:
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 OK. mnie też się zachciało zdjęcie wstawić... A więc: która to Misia, a która Api? :lol:
borsaf Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Zachraniarka Koniecznie zrób foty, jak ćwiczycie z Lorduniem to może i ja sie czegos nauczę i przeniose na swój ogródek. To hop to tylko na zdjęciach tak wygląda, on wcale nie jest taki skoczny. Zeby tylko na wołanie przychodzil to juz resztę mu odpuszczę, bo dla mnie wystarczy i PT z nim pewnie robic nie będę. W Gnieźnie nie ma,a do Poznania trudno samemu dojeżdżac. A na erdelkowie mial nawet film powstać, jak Cwiczycie krok po kroku :cry: Czekamy na foty z komentarzem niecierpliwie.
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 borsaf napisał(a):Zgadłam?Hmmm... No narazie jeszcze nie powiem... :wink: A tu?
SzOlka Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Ktos kiedy napisal, ze Misia nie moze na fotelik wskoczyc, ale na wyrko do Panci to moze :roflt: tez tak mi sie widzi jak borsaf
Flaire Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 SzOlka napisał(a):Ktos kiedy napisal, ze Misia nie moze na fotelik wskoczyc, ale na wyrko do Panci to moze :roflt:Dokładnie tak. :D Misia na fotele i kanapy nie ma wstępu, ale śpi ze mną w łóżku. :D :D :D
SzOlka Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 no tu to ch :hmmmm: yba prawa Misia jest a moze nie?????
SzOlka Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 No tak zapomnialam, ze takie jest pozytywne myslenie i nastawienie terrieowych wlascicieli, fotel feeeeeeeee :D ale lozeczko jak najbardziej :lol: ale teraz sie pogubilam w tych fotkach, Miska taka sama jak Api, no moze zle, Api taka sama jak Miska
zadziorny Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Stawiam na opcję borsaf, a na drugiej focie zamieniły się miejscami (cwaniary) :lol: :wink: i teraz Misia jest po prawej :roll:
borsaf Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Zgaduję: lewa Misia, prawa Api. Tylko zgadywanie zostaje tak psice podobne, hihihi jak matka i córka.
Recommended Posts