Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś na 5 min wyskoczyłam pod halę mirowską - nabyłam 3 piękne kości cielęce, a potem już musiałam iść, aczkolwiek zapowiadało się na całkiem niezłe miejsce do zaopatrywania się w mięsko :)

Posted

[B]Guciek[/B] Bo tam są same pyszności :razz:. Dobre są jeszcze nóżki cielęce (dla rosnących maluchów i sportowców psich świetny dodatek ;)), ale to nie tu na początku tylko dalej trzeba szukać ;). Polecam też przełyki tylko nie zawsze są i trzeba dopytać w jakie dni przywożą. Kurze korpusy zawsze u pana na samym początku 'i lekko w lewo' kupowałam.

Jak tak piszę to kusi mnie żeby do barfa z młodą wrócić, tylko czy ona by jadła :roll:

Posted

A ja u tego gościa na samym początku i lekko w lewo nie lubię kupować korpusów. Owszem, ma fajne, dorodne korpusy, ale nie lubię tego gościa. Kiedyś poprosiłam, by przeciął na pół szyję indyczą - "ręka mnie boli, ledwo zdjęta z gipsu". No okej - przyszłam jakieś pół roku później, ta sama gadka. Nie łatwiej powiedzieć nie?
Innym razem wdał się ze mną w dyskusję, że psom się surowego mięsa nie podaje - i miał taką przy tym minę, jakby mu ktoś gówno pod nos podstawił. :|

POLECAM za to drób od gościa obok stoiska z tchawicami - trochę dalej i na prawo, trzeba trochę do środka wejść. Pan bardzo sympatyczny, nawet sam proponuje pomoc (choć już sama odkryłam, że przeciąć szyję z indyka to nie filozofia), mięcho naprawdę dobre.

Posted

To ja chyba trafiałam na jego dobry humor, bo kiedyś 'robił' mi korpusy jak mu zabrakło, zawsze miło zagadywał i nawet raz z psem kazał mi wejść żebym nie stała tak na zewnątrz i nie mówiła przez ladę ;). Mielone mrożone kurze resztki dla psa też u niego raz kupowałam, ale na jednego psa półtora kg to za dużo.. Szyje mielone indycze [B]ladybird[/B] u niego zamawiała, ale nie pamiętam czy się doczekała.

Ja sobie zawsze w tej budce na początku życzyłam przecięte korpusy indycze i nigdy nie było problemu ;) (w domu z TZem nie mieliśmy siły z nimi walczyć). Tam gdzie kupowałyśmy kości cielęce pani też nam rąbała na mniejsze. Ale to trzeba sobie samemu pochodzić i poznać ludzi, bo jak widać każdy ma swoje sympatie i antypatie ;).
A gdzie tam można kupić w miarę tanie ścinki wołowe albo cielęce? Chodzi mi o samo mięcho, bo czasem mnie łapie faza na gotowanie psom, a nie pamiętam gdzie kupowałam ładne i tanie :roll:. Poliki cielęce też kupowałam takie ładne, ale skleroza mnie dopadła i nie mogę sobie przypomnieć w której budce...

Posted

Muszę poszukać tych bardziej po lewo i bardziej po prawo:evil_lol: Ja kupowałam w małej budce, za pierwszą halą bodajże, po prawej stronie ;) pogoda wyjątkowo nie sprzyja zakupom pod chmurką:placz:

Posted

Ja kiedyś kupowałam ścinki wołowe chyba 3 zł/kg pod sam koniec Hali Mirowskiej, budka trochę schowana, bo przed nią są dwie takie wysunięte do przodu budki.

Posted

To rzeczywiście tanio, bo ostatnio kupowałam po 9zł/kg. Za tyle to ja mam 4 pojemniki mięsnych kości wołowych :roll:. W takim razie się wybiorę niedługo po mięso, bo kości jeszcze trochę mam.

Posted

[quote name='Journey']Panbazyl, jestem w takiej samej sytuacji - kilogram mięsa primexu kosztuje od 12 do 16 złotych... Ja potrzebuję średnio 8 kg dziennie. Można wiedzieć skąd Ty zamawiasz mięso? Szukam czegoś z dostawą do W-wy...[/QUOTE]

Tyle to kosztują chyba czyste mięso, ja kupuję mieszankę mięsno kostną primexu (nazywa się chyba supreme - są dwa rodzaje dla młodych i dorosłych psów) i kosztuje ona 3zł/kg w kostkach po 250 g, kupuję w Sentad SJ przed Ożarowem Maz. Pytałem się ich też o takie mieszanki mięsno warzywne ale powiedzieli, że nie sprowadzają bo nikt nie chciał kupować a cena była w okolicach 7-8zł/kg.

Posted

Ależ ja nie przeczę, że czyste mięso primex tyle kosztuje ale panbazyl pisał o mielonkach kostno mięsnych po 2zł/kg a takie same primex kosztują 3zł/kg więc jest trochę drożej ale nie aż tak, a mieszanka warzywno-mięsna kosztuje poniżej 10zł/kg. To tak dla jasności, bo mieszają się tu pojęcia mielonki z samym mięsem.
To takie coś :" http://wesolalapka.pl/sklep/Primex-Supereme-mieszkanka-wolowo-drobiowa.html"
Tylko że ja kupuję po 75gr/kostkę

• 2 weeks later...
Posted

Primex po 3 zł za kg? To raczej niemożliwe, nawet dystrybutor nie ma takiej ceny. Własnie jestem w trakcie zawierania umowy z firmą więc z ciekawosci zapytam. To był oryginalny Primex?
Bo oni mają certyfikat jakosci -większosc produkcji idzie do Danii, mięso jest z prywatnych kontraktów rolniczych, bez hormonów i antybiotyków, więc cena jest większa niż gdyby kupowali na giełdzie towarowej.
W każdym razie zapraszam od listopada, ceny na pewno będą konkurencyjne :) bo nie traktuje tego zarobkowo.

Posted

Czy orginalny Primex? Opakowanie identyczne jak to podane wcześniej w linku, podany jest adres i strona www primexu i na tej podstawie to mogę stwierdzic że orginalny, żadnych hologramów i certyfikatów autentyczności nie ma :) . Hurtownia ma w magazynie na dużej palecie pakowane w takie foliowe paczki po 5kg i za taką 5kg paczkę płaciłem 15zł. Sangoma a ile u Ciebie będzie kosztowac taka mieszanka ?

Posted

Po 3 zł to na pewno nie będzie. Może Ci z Ożarowa mają chody u producenta :razz:
Jestem w trakcie negocjacji, za kilka dni się wyjasni, a co do miejsca, to jeżdżę po całym miescie więc nie ma problemu żeby gdzies sie umówić. Mam też zajęcia z psami w 3 szkołach i będe wtedy przywozić zamówienia, można będzie odebrac po zajęciach.
Poza tymi kostkami chcę też sprowadzać mielone mięso (z koscmi) strusia, jesli znajda się chętni poza moimi prywatnymi psami :)

Posted

[quote name='sangoma']Po 3 zł to na pewno nie będzie. Może Ci z Ożarowa mają chody u producenta :razz:
Jestem w trakcie negocjacji, za kilka dni się wyjasni, a co do miejsca, to jeżdżę po całym miescie więc nie ma problemu żeby gdzies sie umówić. Mam też zajęcia z psami w 3 szkołach i będe wtedy przywozić zamówienia, można będzie odebrac po zajęciach.
Poza tymi kostkami chcę też sprowadzać mielone mięso (z koscmi) strusia, jesli znajda się chętni poza moimi prywatnymi psami :)[/QUOTE]
5 lat temu kupiliśmy firmę, która produkowała mieszanki mięsno-kostne dla psów (to były mieszanki podrobów wołowych i odpadów poubojowych ,z kośćmi drobiowymi). Razem z maszynami kupiliśmy też kilka kontraktów, które obligują nas jeszcze przez pewien czas do sprzedaży w określonych cenach.
I mimo tego, że koszt produkcji jest wyższy (nasz produkt zawiera mięso, a nie podroby i odpady poubojowe), jesteśmy jeszcze przez jakiś czas zobligowani do sprzedaży naszych produktów w umówionych cenach. Stad taka niska cena. Z tego powodu firmy te nie mają żadnych innych (już autorskich) produktów Primexu.
To tak celem wyjaśnienia :)
Pozdrawiam
Marzena - Primex

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='HelloKally']a wiecie gdzie w lublinie mogę kupić takie mięcho? w sensie że te kostki a la masło[/QUOTE]
szukaj na cotygodniowej gieldzie zoologicznej kolo Leklerka na Turystycznej. Giełda jest chyba w niedzielę (a moze w sobotę????) i tam znajdziesz już od 1.60 za kg mielonkę kostno-jakąś tam.