Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ruda ma ogłoszenia na:
pajeczyna.pl
4lapy.pl
pineska.pl
kokosy.pl

Na razie tyle, bo robie hurtem i dla innych:cool3:.

Jakby ktos dzwonil z 4lap to bedzie chcial rozmawiac z Olena to niech osoba ktora podala tel wie ze chodzi o Rudą:eviltong:.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Rudasia, śliczna i grzeczna sunia szuka domku

Evcia:loveu: - Tobie Rudzia też dziękuje za kaskę!

Olenka! Kochana jesteś z tymi ogłoszeniami.... Może coś drgnie...
Jutro pojadę na Paluch i spróbuję powiesić "papierowe" ogłoszenie w recepcji.
Gagata tak zrobiła ze swoją Pepegą. Acha - i przyszło mi do głowy, że zadzwonię do Celestynowa. To kierunek "na Falenicę"...

Posted

Olena84 napisał(a):
Ruda ma ogłoszenia na:
pajeczyna.pl
4lapy.pl
pineska.pl
kokosy.pl

Na razie tyle, bo robie hurtem i dla innych:cool3:.

Jakby ktos dzwonil z 4lap to bedzie chcial rozmawiac z Olena to niech osoba ktora podala tel wie ze chodzi o Rudą:eviltong:.

Byłam dziś Na Paluchu. Powiesiłam ogłoszenie na tablicy (obok ogłoszenia Pepegi :-().
Sprawdziliśmy w dzienniku zgłoszeń... Nikt jej sie szukał i nikt po nią nie pytał. Chyba nikt nie chce jej znaleźć...

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Byłam dziś Na Paluchu. Powiesiłam ogłoszenie na tablicy (obok ogłoszenia Pepegi :-().
Sprawdziliśmy w dzienniku zgłoszeń... Nikt jej sie szukał i nikt po nią nie pytał. Chyba nikt nie chce jej znaleźć...

To smutna informacja :-(.

Ja dzisiaj przejeżdżając ulicą Ząbkowską przy Targowej widziałam kobietę prowadzącą na smyczy bardzo podobnego pieska lub sunię. Tak sobie pomyślałam, że może Rudzia gdzieś z tamtych okolic jednak pochodzi. Może w tamtych okolicach powiesic ogłoszenia.

Jeśli nadal myślisz, że ona z tamtego kierunku to trzeba zawiadomić jeszcze Psiego Anioła, to jeszcze bliżej ;)

Posted

Abrusia, jak nie zawiadomiłaś Psiego Anioła, to moze ściągnij na wątek kogoś z wolontariuszy od nich. Wiem, że ktoś taki jest na forum. Jesli się nie mylę to ma nick kostek (?).

A sunia ma jakieś ogloszenia w internecie?

Posted

Jest jeszcze taki portal zgubione/znalezione psy.....warto tam zaglądac..
Jak to jest,że jedni psy wyrzucają /gubia i sie nimi nie interesuja, a drudzy bezskutecznie szukaja....:-( Ten swiat jest porąbany...

Posted

gagata napisał(a):
Jest jeszcze taki portal zgubione/znalezione psy.....warto tam zaglądac..
Jak to jest,że jedni psy wyrzucają /gubia i sie nimi nie interesuja, a drudzy bezskutecznie szukaja....:-( Ten swiat jest porąbany...

Od dzisiaj to wiesz, że jest porąbany ;).

Z drugiej strony takie poszukiwanie nie jest proste, szczególnie przez ludzi starszych, którzy nie wiedzą o istnieniu takich portali internetowych.

Posted

[quote name='gagata']Jest jeszcze taki portal zgubione/znalezione psy.....warto tam zaglądac..

Gagata - dzięki. Zajrzę tam z pewnością...
Masz rację: świat jest porąbany...., a ja jestem na tyle naiwna, że wierzę, że każdy psiak się zgubił/uciekł :-( . ,,,

Evcia -Psi Anioł został już powiadomiony, mają zdjęcia Rudzi, i namiary telefoniczne na wszystkie "zainteresowane" osoby...

Czy ktoś może zrobić wyróżnione Allegro? Pokryję koszty.

Posted

1w0na napisał(a):
Ile ona ma w kłębie? Zdjęcia nie chcą mi się otworzyć, a w miniaturkach nie wiele widze ;-)

Hmmmm,,,, nie wiem :roll:.
Nie jest duża. Głową sięga do kolana i jest bardzo zgrabna. W sensie: proporcjonalna. Taka filigranowa.

Posted

gagata napisał(a):
Abra, a ta pani, co to miala zadzwonić po 20.05, po powrocie z dzialki , to dzwoniła ?

Tak Gagatko, dzwoniła.
Wysłałam jej zdjęcia (w piątek). Niestety na razie się nie odezwała.
Dzwoniłam do niej sama, ale na razie jest "poza zasięgiem"...
Czekamy cierpliwie.

Będę z nią w sobotę ok.13-16.00 na evencie przy Dolince Służewieckiej.

Wszystkich serdecznie zapraszam!

Posted

gagata napisał(a):
Abra, a ta pani, co to miala zadzwonić po 20.05, po powrocie z dzialki , to dzwoniła ?

Jak się okazuje - Rudzia jest dla tej Pani zbyt mała. Szuka szuczki ok.20 kg. Rudej i raczej długo- niż krótkowłosej.

Byłyśmy dzisiaj ze SBD na Służewcu. Pogoda niestety nam nie sprzyjała - deszcz być może zniechęcił potencjalnych chętnych do uczestnictwa w kiermaszu.

Chociaż ... Rudzia zainteresowała swoim umaszczeniem, radością życia, żywiołowością i uśmiechniętym pycholkiem pewną osobę :razz:...
Może się odezwie?
Miałyśmy okazję obserwowania Bejcy( to imię wymyślone przez Sleep):lol: - w ponadprzeciętnych, niestandardowych i ekstremalnych warunkach. Mam na myśli gromadę ludzi, dzieci, inne psy (różnych gabarytów), mikrofony, głośniki itp.
Jesteśmy zdania, że jest naprawdę wspaniałym, przesympatycznym psiakiem, idealnym dla ludzi lubiących takie "żywe sreberka".

Niestety - maj się skończył, a domku na razie nie widać...
Psina jest ze wszech miar adopcyjna - potrzebuje tylko ogłoszeń...

Posted

zabujałam sie w rudce, a nie wiedziałam, ze ma wątek - ona jest (tzn bejca, nie rudzia :evil_lol:) przeuroczą suńka. mówię wam, skubana ma to coś i dobrze o tym wie, bo jak robi miny pt (jestem urocza, no nie :cool3:), to człowiek pada na kolana z myslą "rządź, królowo".
przy tym jest baaardzo przytulaśna, bardzo skupiona na cżłowieku - ten, kto ją zaadoptuje, będzie miał super towarzysza, bo bejcunia jest naprawdę świetnym psem. fakt, że stawia się do psów, ale to jest do przepracowania.

najbardzije kłóciła się z zuzką, foksiczką szukającą domu, a waletującą u marlenki razem z dziką kropką:
tu jest kropka, baaardzo bojąca, robiąca pod siebie w nowych sytuacjach, np u weta:-(:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pyza-ma-dom-kropka-czeka-na-sterylke-prosba-o-pomoc-w-socjalizacji-132374/

a tu jest zadowolona z siebie zuzka, mieszkająca do tej pory na krowim łańcuchu na działce faceta, który uważa, że odwiedzanie i karmienie psa raz a tydzień wystarczy :angryy::
http://www.dogomania.pl/forum/f28/warka-pomocy-sunia-foksterier-w-potrzebie-dt-na-cito-138267/

a mimo to zuizka na smyczy idelanie, w domu idealnie: cud, nie pies.