Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hey, mam do Was pytanie. Grzecznościowo za koleżankę. 10 września jej sunia (york), cesarskim cięciem urodziła 5 kluseczków. Sunia ma sierśc taka stalowo - szarą na grzebiecie, ryjek złotawy. Była kryta rudawym pieskiem (też york). I pytanie do Was czy jest możliwość ocenienia kolorów jakich będę miały psiaczki w późniejszym wieku? Jeżeli tak to jak to ocenić i w jakim wieku to będzie widać? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Posted

trzy opcje: 1. z grzbietem rudym (jak ojciec maluchów) 2. z grzbietem stalowym (jak matka) 3. albo mieszanka tych kolorów.. inne nie wyjdą..trzeba bedzie czekać aż się wybarwią

Posted

[quote name='Karolajna']Coco stalowo złota i trochę rudawa się zrobiła po ostatnim obstrzyżeniu. A Tosia to srebro nawet jaśniej, trochę złota i czarnego. Ogony obie mają czarne...[/quote]

A ile lat ma Twoja Tosia? Mama mojej małaj też się Tosia nazywała i też była bardzo jaśniutka:p

Co do kolorków to szczeniaki mam 2 rude i 1 czarny podpalany, czyli typowo jak york. Te jaśniutkie maluchy będą po mamusi jasno srebrne z jasnym złotym, a chłopak zapewne po tecie czarno-rudy,może trochę sreberka na główce...

Posted

[quote name='Cirilla888']A ile lat ma Twoja Tosia? Mama mojej małaj też się Tosia nazywała i też była bardzo jaśniutka:p[/quote]
Tosia ma 4 miesiące ;-)
Coco natomiast rok i 4 miesiące :p

Posted

[quote name='Karolajna']Tosia ma 4 miesiące ;-)
Coco natomiast rok i 4 miesiące :p[/quote]
A ja chce zatrzymać dziewczynke po Ince mam nadzieje że któraś będzie ciemna i pięknie zbudowana ,co tam mówić poprostu ideał:megagrin::loveu::diabloti:

• 4 weeks later...
Posted

Już nie pamiętam jak to było z Lolką, ale wydaje mi się, że w wieku 5 msc wybarwiała mi się już- może się mylę...
Ale Bond ma 5msc i tylko łepetynka zmienia kolor.
W metryce ma wpisane umaszczenie stalowo-złote.

Łapki miał jasne (jak wszystkie szczeniaki) a teraz ma łapeczki ciemne.

Jakiś podejrzany ten mój pies i jego wybarwianie:cool1:

Posted

[quote name='ladyyork']A ja chce zatrzymać dziewczynke po Ince mam nadzieje że któraś będzie ciemna i pięknie zbudowana ,co tam mówić poprostu ideał:megagrin::loveu::diabloti:[/QUOTE]
Coco i Tosia nie są spokrewnione.
Coco z hodowli, a Tosia od prywatnego hodowcy.

Posted

Mój Lucky należy do 2 grupy...jest naprawdę bardzo jasny :)
A według mnie te ubarwienia to tylko kwestia gustu,przecież jedni wolą czarne ,a inni srebrne....i te i te są śliczne :D

Posted

[quote name='alex16']Mam do Was pytanie ,macie jednego czy więcej yorczków?
Mój Lucky ma cztery lata i nie wiem czy kupić mu towarzysza/towarzyszkę?[/QUOTE]
jest kilka osób z 2 yorkami lub innymi psami-2 yoreczki:galeria Viki i carmen,ja mam shih tzu i w mau kupilam yorka

ale to rozmowa na inny temat/inne miejsce

Posted

[quote name='alex16']Mam do Was pytanie ,macie jednego czy więcej yorczków?
Mój Lucky ma cztery lata i nie wiem czy kupić mu towarzysza/towarzyszkę?[/QUOTE]

Megi zapomniała o mnie, że i ja mam 2 yorki- parkę:mad: :razz:
U mnie co prawda 2 tygodnie są razem, ale wielka miłość.
Jest sporo awantur, dużo śmiechu i zabawy:)
Jak Twoja psinka akceptuje inne towarzystwo to polecam kolejnego psiaka:loveu:

• 10 months later...
Posted

mój psiur ma już prawie 1,5 roku i się wybarwia i wybarwić nie może:mad: przy tylnych łapciach ma sreberko, gdzieś tak do połowy ciemno szary po bokach z ciemniejszym pasemkiem na kręgosłupie i im bliżej w stronę szyi tym jest ciemniejszy na tej drugiej połowie tylko nieśmiałe srebrne niteczki:roll:. No i wydaje mi się że ma za dużo złota nad przednimi łapkami już prawie do łopatek sięga:crazyeye:

• 1 month later...
Posted

W bloku mojej babci mieszka pewien swetaśny potworek którego można jeszcze podciągnąć pod yorka. W wieku 3 miesięcy był ostrzyżony na 3mm "bo kołtuny miał" zrobił się srebrno żółty bo złotem tego nie nazwę:shake:, włoski rosną mu niezbyt szybko (w końcu na brudnym psie włos nie rośnie:eviltong:) ale kiedy trochę podrosły znowu zrobił się czarny na grzbiecie pysio został żółty i niezbyt to ładnie wyglądało tym bardziej że pies nie myty i rzadko czesany:angryy:. Kiedy miał 6,5 miecha znowu poszedł pod maszynkę i tym razem zrobił się stalowy a teraz znowu jest czarny, zdecydować się nie może czy jak:lol:

Posted

Trochę to dziwne,że tak zmienia kolor...psy chyba nie mają takich właściwości...A co do brudnego włosa-na moim psie który latem nie był kąpany przez miesiąc włos urósł 1 cm czyli prawidłowo.Jest przecież wiele psów które nie są tak często kąpane(sznaucery,długowłose kundelki)a jednak chodza do fryzjera...
A w temacie-Franek na grzbiecie jest czarny,łapy złote,brzuch srebrny,głowa na górze srebrna a po bokach melanż.Wygląda hmmm...oryginalnie;)