Rottie Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Spójrzcie na to(!): [URL]http://pies.pl/blog.php?id_p=5288[/URL] Można się załamać :shake: :angryy: Wybrane cytaty z tego bloga: [quote]Te psy sa okropne nawet wiecej niz okropne.I bede je obrazala ile bede chciala.Wiec prosze nie wmawiajcie mi ze te glupie, debilne owczarki szetlancie sa piekne[/quote] [quote]Ja mam sheltie i niedam ich obrazac! Jesteś durna,głupia,posrana! jesteś idiotką,medną i won z pies.pl[/quote] Quote
marider Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Sheltie to moj pierwszy powazny rasowy pies i tak naprawde mam go z przypadku ;) Chcialem miec psiaka wyjatkowego a ze owczarkow niemieckich jest w brod i ciut ciut wiec wybralem owczarka szetlandzkiego i tu napisze ze lepszej rasy nie moglem sobie wybrac. Jezdze z nim po wystawach z niemalymi sukcesami (m.in. nominacja na Crufts 2009 :p ), trenuje agility, biore udzial w zawodach PT, cwicze obedience oraz PTT, amatorsko frisbee, biega przy rowerze, po gorach i lakach lata az milo, nie stroni ani od zwierzat ani od ludzi, lubi jezdzic wszelkimi srodkami komunikacji. Jest bardzo posluszny i cierpliwy, czasem potrafi strzelic focha az lzy w oczach mu stoja, nie lubi krzyku i przymusu aczkolwiek zrobi co mu sie kaze. I na pewno zwraca uwage ludzi na ulicach czy gdziekolwiek sie pojawie :) A z ta sierscia to przesada, nie ma znowu z nia wiecej klopotu niz przy innych rasach, wystarczy wyczesac raz na miesiac dokladnie i luzik. Szczekanie mozna tez utemperowac ale w koncu to pasterz i odzywac sie musi :cool3: Szetland to wszechstronny pies dla ludzi aktywnych choc i w spokojnym domowym (a nawet blokowym) srodowisku bedzie czul sie dobrze byleby mial zapewnione troche wiecej ruchu na swiezym powietrzu oraz zabawe. To taki przytulak i stroz swojego Pana :lol: I jak tu nie kochac takiego psa? :loveu: [IMG]http://net.bialystok.pl/%7Emarider/Nobel/1.jpg[/IMG] Quote
agnethka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 mi się bardzo podobają sheltie :loveu: zwłaszcza mam słabość do marmurków :loveu: w chwili obecnej posiadam staffika, ale może kiedyś będzie mi dane prowadzać się na wystawach z małym sheltie - fajnie by było :loveu: Quote
matrix..... Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 ja nie mam owczarka szetlandzkiego ale parę dni temu miałem kontakt z tą rasą :) Koleżanka szukała od pewnego czasu szczeniaka i znalazła hodowlę Polinezja, która w tej chwili ma szczenięta i tam pojechaliśmy. Muszę powiedzieć, że szetlandy zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie, a była ich grupka mama z czterema szczeniaczkami i trzy sztuki młodzieży, dwie suczki i piesek roczne. Żadnego szczekania, serdeczne powitanie obcych ludzi, widziały nas po raz pierwszy, a z taką serdecznością nas witały jakbyśmy byli domownikami ... Tylko jedna suczka zachowywała dystans, całe stadko wpatrzone we właściciela, serdeczne, pełne energii psy, dobrze ułożone, posłuszne. Włos chyba nie aż tak bardzo kłopotliwy w pielęgnacji, jednym słowem efektowna, sympatyczna rasa ... Quote
Shel Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Uwielbiam Shelciaki ;) Jedna z dwóch moich ulubionych ras ;) Quote
Recommended Posts