Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
42 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Hektor i Hubercik mają śliczne umaszczenia...

Ojoj, Funcik ma przodozgryz czy tak tylko wyszedł? :D

Od początku ma przodozgryz;)

Posted

Drako już bezpieczny, przebywa pod opieką p. Joasi - sąsiadki  byłej właścicielki, mamy zrzeczenie się psa (bez odrobiny żalu z ich strony, bez żadnej refleksji, żadnego zapytania:(.

Dzisiaj bylismy  w lecznicy - Drako został zaszczepiony p/wciekliźnie, a jak wszystko ułozy sie po naszej myśli to 23.10 jedzie do swojej pańci do Warszawy:).

Drako dzisiaj w lecznicy

IMGP5692.JPG

IMGP5694.JPG

IMGP5695.JPG

IMGP5701.JPG

IMGP5702.JPG

Posted

Miałam 2 zapytania z Krakowa o biało rudego Klemensa, w ogłoszeniu na Kraków  - Toffika. W jednym z domów będę organizowała wizytę - zobaczymy....

Chciałam Wam jeszcze pokazać naszą białaczkową koteczkę Agę, zabraną z zamojskiego schroniska - koteczka jest w dt razem z kocurkiem też z białaczką. Nie szukamy domu, koteczka już zostanie u p. Małgosi na dożywocie, ale chciałam ją pokazać tutaj na zamojskim wątku. Aga była w złym stanie,  teraz wygląda bardzo ładnie, ma apetyt, p. Małgosia bardzo o nią dba.

WP_20181016_17_32_25_Pro.jpg

WP_20181016_17_32_33_Pro.jpg

WP_20181016_17_32_43_Pro.jpg

WP_20181016_17_32_47_Pro.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Może Toffikowi się uda tym razem. Trzymam za to kciuki ! Tolu, czy dałoby radę zrobić kilka zdjeć Mirabelce? Wiem, ze trudno o dobre zdjęcia, bo jest cała czarna, ale bez lepszych zdjęć marne szanse.

Z nadmiaru obowiązków, jakie ostatnio wzięłam na siebie, trudno o trochę wolnego czasu. Może dziś uda mi sie zrobić ogłoszenie dla Hektora i Huberta.

Zrobiłam OLX na Kraków dla Hektora i Huberta ( Filemon i Bonifacy):

https://www.olx.pl/oferta/5-miesieczne-dwa-kotki-do-adopcji-CID103-IDx8oh6.html

Posted

Pojechałam dzisiaj do schroniska, myślałam, że uda się pomóc jakiemuś kudłaczowi, który miał trafi pod opiekę Anuli i Bogusik i że od razu i ja zabiorę do szafirki jakiego malucha...

Kudłaczy nie ma, nowe psy nadal pozamykane, chyba jeszcze po zabiegach, w boksach większość to średnie i duże psy - stara  bieda:(

Posted

Nie uda mi się zabrać żadnego malucha, bo wyjazd do hoteliku do szafirki dla jednego psa jest zbyt kosztowny:(

A tyle jest tych krótkowłosych, jak one przetrwają zimę, tyle z nich oczekuje pomocy:(

Jednak najbardziej w schronie boli starość,  jest najbardziej przytłaczająca, bo już bez nadziei:(

Oneczka jest w ogromnej potrzebie:(