MaDi Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231103-Horror-w-podzamojskiej-wsi!!!-Szczeniaki-%C5%BCywcem-zjadane-przez-%C5%9Bwie%C5%BCbowca-dr%C4%85%C5%BC%C4%85cego!!!?p=19563781#post19563781"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231103-Horror-w-podzamojskiej-wsi!!!-Szczeniaki-%C5%BCywcem-zjadane-przez-%C5%9Bwie%C5%BCbowca-dr%C4%85%C5%BC%C4%85cego!!!?p=19563781#post19563781[/URL] Quote
funia Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Facet sobie nie radzi to jedno ....ale psy są nakarmione .Nie są głodne . Od wetki wiem ,ze szuka pomocy .Staramy się tu na miejscu jakos pomóc .Opracowujemy plan .Jutro maja zostać zdiagnozowane maluchy w najgorszym stanie .Nie bronie go ,ale wiem ze kocha te psy . Podejrzewam.ze ta choroba załapana została od lisów ....Teraz lisy są strasznie zaświerzbione . Ps .Nie damy rady finansowo ,prosimy więc o pomoc gdzie się da. Choroba jest bardzo zarażliwa więc tym bardziej jest to wszystko trudne , Quote
malawaszka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 funia błagam nie pisz o miłości do psów w takiej sytuacji!!! jak długo przyglądał się jak one łysieją i chorują??!! liczył, że samo przejdzie i da się je opchnąć i jeszcze zarobić??!! Quote
funia Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 malawaszko ja wiem o czy Ty wiesz i wiemy wszyscy ... ...on płacze i szuka pomocy ....Uwierz mi ,.ze wyQrwiałam się dzisiaj od rana na tą chorą miłosc .... Quote
Havanka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='funia']malawaszko ja wiem o czy Ty wiesz i wiemy wszyscy ... ...on płacze i szuka pomocy ....Uwierz mi ,.ze wyQrwiałam się dzisiaj od rana na tą chorą miłosc ....[/QUOTE] Płacze, bo mu kasa przepadnie? Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać. Quote
zadra Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='MaDi']To jakaś masakra! Była tam juz policja? Przecież to typowe pseudo czyli od stycznia łamanie prawa.Na czym stanęła interwencja?Ps są tam dalej?[/QUOTE] Już wszystko Ci powiedziałam w rozmowie telefonicznej. Jutro zaczynamy diagnozowanie i leczenie szczeniaków.Reszta psów jest już spryskiwana preparatem od świerzbowca.Leczone musza być wszystkie zwierzeta bez względu na objawy. [B]Szukamy fundacji i osób chętnych do pomocy w rozwiązywaniu problemu. [/B] Quote
onek Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 zadra :) czy może coś wiadomo o stanie zdrowia płaszczyka doga? Na zdjęciach niepokojąco wyglądają jego tylne łapki:roll:, ale to tylko zdjęcia.... Quote
handzia Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='zadra']Już wszystko Ci powiedziałam w rozmowie telefonicznej. Jutro zaczynamy diagnozowanie i leczenie szczeniaków.Reszta psów jest już spryskiwana preparatem od świerzbowca.Leczone musza być wszystkie zwierzeta bez względu na objawy. [B]Szukamy fundacji i osób chętnych do pomocy w rozwiązywaniu problemu. [/B][/QUOTE] Na fb wrze, dziewczyny od sznupków chcą pomóc, więc czekamy do jutra, co wet powie. Quote
zadra Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='onek']zadra :) czy może coś wiadomo o stanie zdrowia płaszczyka doga? Na zdjęciach niepokojąco wyglądają jego tylne łapki:roll:, ale to tylko zdjęcia....[/QUOTE] Psiak nie wyglada najlepiej jest chudy ,ale nie stwierdzono u niego choroby.Tylne nogi pewnie wyszły niepokojaco na zdjęciu. Quote
zadra Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='malawaszka']funia błagam nie pisz o miłości do psów w takiej sytuacji!!! jak długo przyglądał się jak one łysieją i chorują??!! liczył, że samo przejdzie i da się je opchnąć i jeszcze zarobić??!![/QUOTE] On nie zabezpieczał suk przed ciążą z powodu.... przekonań religijnych. Quote
tu_ania_tu Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 mamy dla doga miejsce w hoteliku u furciaczka, ale właśnie sprawdziłam to aż 450 km!!! Czy ktoś z Was będzie mógł pomóc w transporcie za zwrot kosztów jeśli trzeba? Chociaż do Lublina, potem może jakoś do Wa-wy się coś zorganizuje, no i potem dalej w górę. Kurcze jak to daleko! Quote
tu_ania_tu Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='zadra']On nie zabezpieczał suk przed ciążą z powodu.... przekonań religijnych.[/QUOTE] ciekawe ma przekonania skoro dopuszcza do pozamałżeńskich współżyć ;) Quote
onek Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='zadra']Psiak nie wyglada najlepiej jest chudy ,ale nie stwierdzono u niego choroby.Tylne nogi pewnie wyszły niepokojaco na zdjęciu.[/QUOTE] Czy to płaszczowe cudo ma imię ? Quote
zadra Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='beka']Tola, co z onką? już po zabiegu?[/QUOTE] Tak juz po zabiegu. Quote
Tola Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Dostałam maila; [COLOR=#0000cd]Witam,[/COLOR] [COLOR=#0000cd] [/COLOR] [COLOR=#0000cd]zaginał mi pies Misiek w okolicy Tomaszowa Lubelskiego. Może trafił do Państwa?[/COLOR] [COLOR=#0000cd] [/COLOR] [COLOR=#0000cd]Wysoki około 50 cm, jasnobrazowy, z białym pyskiem i kreską między oczami, cztery białe skarpetki i końcówka ogona. [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg42/scaled.php?server=42&filename=42430153.jpg&res=landing[/IMG][/COLOR] Quote
funia Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [B]Proszę o pomoc dla dwóch Dalmatów pies 11 lat( z rodowodem ) i sunia( nie sterylizowana)[/B] 9 lat .Najprawdopodobniej trafia na dnaich do schroniska .Człowiek wyjeżdza i dzwonił do mnie aby je zostawić w hotelu ,nie mam miejsca .ALe staram się mu pomóc .....Jak na razie nic nie znalazłam . [URL]http://bezdomnepsy.pl/2718/2718/[/URL] Znlazłam to w necie jak szukałam tej hodowli . Własciciel mówił mi o tej historii. Są tam foty .zajrzyjcie moze jakos da sie im pomóc . Quote
magenka1 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 mam prośbę szukam kogoś sprawdzenie tymczasu dla naszego pieska w Szczytnie, miejscowość Żułów od Zamościa patrzyłam 27 km bardzo prosze o pomoc Quote
zadra Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='magenka1']mam prośbę szukam kogoś sprawdzenie tymczasu dla naszego pieska w Szczytnie, miejscowość Żułów od Zamościa patrzyłam 27 km bardzo prosze o pomoc[/QUOTE] Przykro mi ale nie dam rady. Quote
MaDi Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='funia'][B]Proszę o pomoc dla dwóch Dalmatów pies 11 lat( z rodowodem ) i sunia( nie sterylizowana)[/B] 9 lat .Najprawdopodobniej trafia na dnaich do schroniska .Człowiek wyjeżdza i dzwonił do mnie aby je zostawić w hotelu ,nie mam miejsca .ALe staram się mu pomóc .....Jak na razie nic nie znalazłam . [URL]http://bezdomnepsy.pl/2718/2718/[/URL] Znlazłam to w necie jak szukałam tej hodowli . Własciciel mówił mi o tej historii. Są tam foty .zajrzyjcie moze jakos da sie im pomóc .[/QUOTE] Jeśli dobrze pamiętam w organizacji Pogotowie dla Zwierząt są miłośnicy dalmatów. Quote
magenka1 Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='magenka1']mam prośbę szukam kogoś sprawdzenie tymczasu dla naszego pieska w Szczytnie, miejscowość Żułów od Zamościa patrzyłam 27 km bardzo prosze o pomoc[/QUOTE] może jednak ktoś się znajdzie? Quote
funia Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='magenka1']może jednak ktoś się znajdzie?[/QUOTE] Pojadę z Handzią .Pomożemy Ci . Wysyłam Pw . Quote
handzia Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='magenka1']może jednak ktoś się znajdzie?[/QUOTE] Oczywiście, przecież to jest szansa dla jakiegoś psiaka :) Quote
Havanka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Tola nie ma łączności z internetem. Awaria w rejonie.:shake: Quote
handzia Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='Havanka']Tola nie ma łączności z internetem. Awaria w rejonie.:shake:[/QUOTE] Ja też nie miałam dzisiaj, kurcze, skręcało mnie normalnie, człowiek jak bez ręki, bez tego kompa ;) Quote
Recommended Posts