Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyplątal się dziś do nas na spacerze młody beagle.
Typowo domowy, grzeczny kanapowiec.
Gdyby ktoś szukal takiego psa, to proszę o sygnal.

W schronowym szpitaliku jest sunia po operacji guza.
Staram się o dom dla niej.

Nie wylewajcie znów na mnie swoich pretensji.
Zawiadomiłam weta o suni, leczenie zostało rozpoczęte zaraz po info na forum ( przez p. Kulika seniora ).
Operacja będzie w poniedziałek.

I mam prośbę.
Nie miejcie do mnie pretensji o to, co się dzieje w schronie. Ani o to, co działo się przed laty. Nie moja to wina i niczego nie jestem w stanie zmienić.
Staram się jak mogę pomagać zwierzakom i już niejednokrotnie mialam ochotę wyrejestrować się stąd- nie robię tego , bo zdaje się, że mogę się zwierzakom przydać.
Mam w sobie naprawdę wiele empatii.

Posted

Zunia nikt na Ciebie nie wylewa pretensji, oczywiste że to nie Twoja wina, ale tak jest w większości schronów i tak naprawdę ludzie tacy jak Ty są na wagę złota, to z Wami rozmawiają i dobrze że jesteście, mam nadzieję że nigdy nie traficie na "mur" tak jak większość z nas i nie piszę tylko o zamojskim schronie ;)
Z beaglem proponuję zgłosić się na forum e-beagle. Dziewczyny ekspresowo robią ogłoszenia na całą polskę, nasz beagiel przybłęda znalazł właścicieli po trzech dniach :)

Posted

tak beaglowi zrobic foty i na e-beagle, jak ładny i miły to dziewczyny znajdą mu dom szybciutko:-)
a kiedy ty go znalazłaś? moze w sklepach sie rozejrzec w lecznicach czy komus nie zginął...w ktorym miejscu go znalezliscie? zadbany jest?
mojej sąsiadce z Wyszyńskiego zginął beagle ale ponad miesiac temu wiec nie byłby juz zadbany raczej, 7letni pies z ledwo widocznym tatuazem w pachwinie

Posted

Znalazlam go dziś wieczorem na Plantach przy Powiatowym Banku Spółdzielczym.
Jest zadbany, nie był głodny ( a może był zestresowany i nie chciał jeść ), karmiony z ręki zjadł trochę karmy ( a może mu karma nie smakowała ).
Pies typowo kanapowy- teraz śpi na kanapie i chrapie.
W pachwinie tatuażu nie widzę, w uszach też nie ma.
Jutro sprawdzę, czy ma czipa.
W schronie nikt nie zgłosił.
Jutro porozwieszam ogłoszenia.
Na e-beagle już napisałam.

Posted

ehh moze uciekł, one uwielbiają łazić własnymi drogami szczegolnie jak cos wyczują, w końcu to mysliwce. Mam nadzieje ze steskniony domek sie szybko znajdzie
moze znalazlas go tuz po zaginięciu i domek zgłosi do schronu zaginiecie psa dopiero jutro...

Posted

Nie moglam go zostawić, bo mróz jest i śniegu dużo.
On jest młody.
mojemu synowi raczej ciasno będzie dziś w nocy- obydwa psy już zakotwiczyły w jego łóżku.

Posted

[quote name='baster i lusi']Proszę, zajrzyjcie! Znów psia smalcownia. Tym razem na Podkarpaciu. Co robić??? Przyda się każda rada...

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197530-Pomocy%21%21-Podkarpaci******-gin%C4%85-w-quot-smalcowni-quot-ca%C5%82a-wie%C5%9B-kupuje-smalec-psi"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1975...uje-smalec-psi[/COLOR][/URL]!!![/QUOTE]

wrzucilam na FB ,rece opadaja ...ludzie na wyscigi wpadaja na co raz bardziej kretynski pomysly:( ,zacmilo ich ??

Posted

macie moze pomysl jak pomoc tej malej ??? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197505-Maleńka-suczka-shih-tzu-szuka-DT!!!-nie-przeżyje-zimy#top[/URL]

Posted

a co myslicie by zalozyc zamojszczakom np taka strone ??? [URL]http://bezdomnepsy.pl/?p=985[/URL]
mozna by cos takiego latwiej logowac na FB...

Posted

Funia.
Ja jak tylko mogę, to interweniuję i nie ma sensu dziękować.
Nie jestem zmotoryzowana i trudno mi w taką pogodę do schronu dojść, ale postaram się , bo spanielce chcę karmę i jakieś witaminy podrzucić , przy okazji i sunia ( od ucha ) dostanie.
Czipa z mojego beagle'a ( jeśli ma ) też chciałabym odczytać.

Wet mówi, że krwiak suni wyglądał na takiego " dobowego ", prawdopodobnie uderzyła się w ucho ( albo została uderzona ).
Nie jest to zapalenie ucha, ten uraz jest prawie na wierzchu. Jeżeli dobrze zrozumiałam, to łatwo krwiaczysko usunąć.Dostaje lekarstwa i podobno nie odczuwa dużego bólu ( przekazuję jak usłyszałam ).

Posted

[quote name='Żunia']Przyplątal się dziś do nas na spacerze młody beagle.
Typowo domowy, grzeczny kanapowiec.
Gdyby ktoś szukal takiego psa, to proszę o sygnal.

W schronowym szpitaliku jest sunia po operacji guza.
Staram się o dom dla niej.

Nie wylewajcie znów na mnie swoich pretensji.
Zawiadomiłam weta o suni, leczenie zostało rozpoczęte zaraz po info na forum ( przez p. Kulika seniora ).
Operacja będzie w poniedziałek.

I mam prośbę.
Nie miejcie do mnie pretensji o to, co się dzieje w schronie. Ani o to, co działo się przed laty. Nie moja to wina i niczego nie jestem w stanie zmienić.
Staram się jak mogę pomagać zwierzakom i już niejednokrotnie mialam ochotę wyrejestrować się stąd- nie robię tego , bo zdaje się, że mogę się zwierzakom przydać.
Mam w sobie naprawdę wiele empatii.[/QUOTE]

Zuniu,czy szpitalik jest ogrzewany? jesli możesz zwróć uwage na temperaturę.

Posted

Znalazłam dla beagle'a domek tymczasowy.
Zamieszka ( od jutra, o ile właściciel się nie odnajdzie ), w DT u mojego kolegi, który jest dumnym właścicielem suni tej samej rasy.
Nikt bidy nie szuka.....

Na temperaturę zwrócę uwagę, o ile dziś będę w schronie.

Posted

Taki krwiak często powstaje, gdy w zabawie psy sie gryza po uszach. Łatwo też się gu usuwa, przez nacięcie i wyłyżeczkowanie ( w miejscowym znieczuleniu). To tak z punktu widzenia lekarsko-weterynaryjnego.
Ciekawa jestem wieści dzisiejszych ze schroniska.........
[B]
[/B]

m, jakie wieści ze schroniska...

Posted

Temperatura w szpitaliku i u szczeniaków 6 stopni.
Tam są grzejniki.
Spanielka ma już dom i w nim będzie dochodziła do siebie po operacji.
Nowi właściciele dowiozą ją na zdjęcie szwów, a póżniej na sterylkę.

Bigle nadal czeka na właściciela, powiadomiłam kogo się dało i ....cisza.
Szlag mnie trafia na ludzką bezmyślność i znieczulicę.

Posted

6 stpni to strasznie zimno :( Moze mozna podkręcic grzejniki?[quote name='Żunia']Temperatura w szpitaliku i u szczeniaków 6 stopni.
Tam są grzejniki.

Szlag mnie trafia na ludzką bezmyślność i znieczulicę.[/QUOTE]

Posted

[quote name='Żunia']Temperatura w szpitaliku i u szczeniaków 6 stopni.
Tam są grzejniki.

Szlag mnie trafia na ludzką bezmyślność i znieczulicę.[/QUOTE]

Stanowczo za niska temperatura.Powinna być przynajmniej 12-15 stopni.Taka zimnica nie sprzyja rekonwalestencji.

Posted

Dzisiejszy wyjazd do schronu nie obył się bez przygód.Zabrałyśmy z Tolą biała kudlata i szczeniaczka.Nie wydano nam czarnej suni z powodu braku chipu.Wyjeżdzając ze schronu nasz samochód się"zakopał".Wspólnie z P.Piotrem i pracownikem udało nam sie po godzinie wybrnąć z kłopotu.

Posted

Wrociłysmy z zadra ze schronu, mamy jedna suczke do leni i szczeniaka do beki.
Zakopałysmy się, nie mogłysmy wyjechac.
Drugiej suni nie wydali, bo brak czipa.
Pozniej napiszę wiecej.
Szczeniak bardzo chudy.:-(
W schronie zostało 5 szczeniaków, w tym 2 malutkie: sliczna suczka z pędzelkami na uszkach i puchaty czarny chłopczyk.:-(

Posted

[quote name='Żunia']Funia.
Ja jak tylko mogę, to interweniuję i nie ma sensu dziękować.
Nie jestem zmotoryzowana i trudno mi w taką pogodę do schronu dojść, ale postaram się , bo spanielce chcę karmę i jakieś witaminy podrzucić , przy okazji i sunia ( od ucha ) dostanie.
Czipa z mojego beagle'a ( jeśli ma ) też chciałabym odczytać.

Wet mówi, że krwiak suni wyglądał na takiego " dobowego ", prawdopodobnie uderzyła się w ucho ( albo została uderzona ).
Nie jest to zapalenie ucha, ten uraz jest prawie na wierzchu. Jeżeli dobrze zrozumiałam, to łatwo krwiaczysko usunąć.Dostaje lekarstwa i podobno nie odczuwa dużego bólu ( przekazuję jak usłyszałam ).[/QUOTE]

Tak mam w zwyczaju ,ze dziekuje .Ale jesli uwazasz ,ze to nie ma sensu to nie bedę .

Dobrze ,ze sunia pod opieka weterynaryjna .

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']Tola masz fotki tych szczylkow tych malutkich?[/QUOTE]
Niestety nie mam; tak jak pisałam zostało 5 szczeniaków: 2 pręgowane, trochę starsze sunie(jedna bardzo chuda,), malutka czarna podpalana sunia, ta sliczna malutka sunia z pędzelkami na uszkach i czarny puchaty chłopczyk z białym krawacikiem.
Jeden moze jechac do jogi, ale nie mamy transportu, nikt z Zamoscia nie chec jechac w taką pogodę, a TZ chory:-(

Szczeniak zabrany dzisiaj jest u mnie - malutka puchata kuleczka, bardzo chuda.
Jadła bardzo łapczywie, dlatego dostaje po troszeczkę malutkie ilosci.
Jak zjadla to wlasciwie cały czas spi; w drodze tez wtuliła sie w kocyk i spała, chyba pierwszy raz od długiego czasu w cieple...

Przed wyjazdem przygotowałam pudełko na maluszkę, no i od razu probowała się w nim usadowic Tolka:cool3:
[IMG]http://img600.imageshack.us/img600/3218/77678199.jpg[/IMG]

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/9632/21812909.jpg[/IMG]
Próbowała się odwrócic i ułozyc...
[IMG]http://img34.imageshack.us/img34/3637/75460631.jpg[/IMG]

A to maluszka (wciąż śpi)
[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/6702/p1070327.jpg[/IMG]