Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moze to nie jest przypadek ...ten watek jest podczytywany....
Dzieki serdeczne Goldenku za dobre checi !!!!!! sama widzisz jak trudno jest tu psiakom pomoc :(

Posted

Zamykam dyskusję na ten temat.
Nikt nie manipuluje faktami - bo i po co?
Zalezy nam na ratowaniu psów - i tyle.
Piesek został wykastrowany i chwała wetowi za to.
Ale nie mozna pisac, ze schronisko nie wydaje niewykastrowanych psów i sugerowac, ze piszę nieprawdę...
Nam niestety nie przydarzył się taki pies, którego nie chciano by nam wydac bez sterylizacji czy kastracji, a bardzo bysmy tego chciały.
Oczywiście dziękujemy Zuni i wszystkim z forum goldenów za zainteresowanie się psem i pomoc w jego zabraniu ze schronu.
Na forum goldenów mozna przeczytac historię zabrania piesia.

Posted

Dodam tylko, że Żunia poprosiła w schronie książkę kastarcji. Pokazano Jej bez problemów. W ostatnim czasie wykonano około 30 zabiegów. Pewnie to kropla w morzu potrzeb. I nie zarzucałam Ci Tolu mówienia nieprawdy. Napisałam tylko o faktach, które zaskoczyły samą Żunię mając ode mnie wcześniej informacje stąd, że ciężka jest współpraca ze schronem. A na nasze forum zapraszamy serdecznie, bo robimy przymiarki do wyciągnięcia jeszcze huszczaków i kaukaza... oczywiście we współpracy z dziewczynami od tych ras. Wątku niestety dogo nie daje mi wstawić :(

Posted

[quote name='_Goldenek2']Dodam tylko, że Żunia poprosiła w schronie książkę kastarcji. Pokazano Jej bez problemów. W ostatnim czasie wykonano około 30 zabiegów. Pewnie to kropla w morzu potrzeb. I nie zarzucałam Ci Tolu mówienia nieprawdy. Napisałam tylko o faktach, które zaskoczyły samą Żunię mając ode mnie wcześniej informacje stąd, że ciężka jest współpraca ze schronem. A na nasze forum zapraszamy serdecznie, bo robimy przymiarki do wyciągnięcia jeszcze huszczaków i kaukaza... oczywiście we współpracy z dziewczynami od tych ras. Wątku niestety dogo nie daje mi wstawić :([/QUOTE]

Cięzka jest współpraca nie ze schronem, tylko z kierującym schronem.
A przy okazji zabierania kolejnej suki trzeba zapytac o mozliwosc sterylizacji.

Posted

Nie było moim zamiarem sianie zamętu na tym forum.
Tak dziwnie się złożyło, że współpracę z pracownikami schronu układa nam się zupełnie inaczej, ale to nie ode mnie zależy.
Podkreślam jeszcze raz: wet nie jest moim prywatnym znajomym ( w zasadzie, to jakbym się uparła w młodości, to moim synem ( wiekowo ) mógłby być ).
Zawsze podobał mi się jego profesjonalizm i właściwe podejście do zwierząt, może dlatego bez zastanowienia zadzwoniłam do niego z prośbą o informacje na temat Wskazanego przez Was psiaka.
Uzyskałam je bez trudu.... a resztę już znacie.
Uzupełnię: to wet zaproponował mi, żebym pomogła w wyciągnięciu kaukaza i haszczaków informując , że kaukaz w chwili przybycia do schronu zastał wykastrowany, a jeżeli będzie DT ( DS ) dla haszczaków, to przed wydaniem też mogą być poddane zabiegom.
Tyle wiem w chwili obecnej i tyle napisałam.
Wyszło mi na to, że zostałam zaatakowana za to, że chciałam pomóc psiakowi i napisałam to, czego nie powinnam była napisać( zamojski schron kastruje psiaki i pomaga w ich wyciągnięciu z tego niezbyt ciekawego przybytku ).
To jest fakt i nie rozumiem oburzenia i frustracji niektórych osób.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Czy chodzi o to, że wetem Jej osobistego goldena Lorika jest weterynarz, który sterylizuje psiaki ze schroniska? To przypadek. Żunia odpowiedziała na mój apel, że w schronisku jest goldeno=spanielopodobny pies potrzebujący pomocy. Tylko tyle. Naprawdę.... nie ma sensu manipulować faktami. Ona chciała zabrać psiaka natychmiast. To Jej nie chciano go wydać bez kastracji.[/QUOTE]
Chciałam wyjasnic,że nigdy przenigdy nie zdarzyła się sytuacja ani mnie,ani nikomu z moich znajomych wykupienia psa lub suki po sterylizacji.Również niegdy nie był postawiony taki wymóg ze strony pracowników schroniska.Sęk w tym,że od dwóch lat
staram się wpłynąć na wprowadzenie obowiązku sterylizacji i kastracji dla wszystkich psiaków wykupowanych z zamojskiego schroniska.Przyznam się,że jestem mile zaskoczona zaistniała sytuacją.

Posted

[quote name='Tola']Zamykam dyskusję na ten temat.
Nikt nie manipuluje faktami - bo i po co?
Zalezy nam na ratowaniu psów - i tyle.
Piesek został wykastrowany i chwała wetowi za to.
Ale nie mozna pisac, ze schronisko nie wydaje niewykastrowanych psów i sugerowac, ze piszę nieprawdę...
Nam niestety nie przydarzył się taki pies, którego nie chciano by nam wydac bez sterylizacji czy kastracji, a bardzo bysmy tego chciały.
Oczywiście dziękujemy Zuni i wszystkim z forum goldenów za zainteresowanie się psem i pomoc w jego zabraniu ze schronu.
Na forum goldenów mozna przeczytac historię zabrania piesia.[/QUOTE]

Podpisuje sie po wypowiedzia Toli.Dodam tylko,że bardzo mi przykro z powodu tej dyskusji i tak malej wiary niektórych w nasze slowa.Slowa tych,którzy od długiego czasu wybieraja psy z zamojskiego schroniska i mają dużą wiedze na temat jego funkcjonowania.

Posted

[quote name='zadra']Dodam tylko,że bardzo mi przykro z powodu tej dyskusji i tak malej wiary niektórych w nasze slowa.Slowa tych,którzy od długiego czasu wybieraja psy z zamojskiego schroniska i mają dużą wiedze na temat jego funkcjonowania.[/QUOTE]

dokładnie...jest po prostu przykro bo my nie chodzimy tam od wczoraj i nie użeramy się z zarządzającymi schroniskiem od wczoraj a wyszło na to że my przeinaczamy fakty bo w schronisku sterylizacje/kastracje się odbywają, nie ma problemu z wydawaniem psów do DT, z zarezerwowaniem psa i odebraniem go po zabiegu, z obejrzeniem dokumentacji...no po prostu wszystko jest ok a my sobie coś wymyslamy...o niedobre my...

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']dokładnie...jest po prostu przykro bo my nie chodzimy tam od wczoraj i nie użeramy się z zarządzającymi schroniskiem od wczoraj a wyszło na to że my przeinaczamy fakty bo w schronisku sterylizacje/kastracje się odbywają, nie ma problemu z wydawaniem psów do DT, z zarezerwowaniem psa i odebraniem go po zabiegu, z obejrzeniem dokumentacji...no po prostu wszystko jest ok a my sobie coś wymyslamy...o niedobre my...[/QUOTE]

albo wychodzi na to, że Was się tam traktuje "wyjatkowo" :shake: bo za dużo chcecie wiedzieć i za dużo widzicie...

Posted

Również miałam tymczaskę, daawno już, ale również o sterylce nie było mowy. Nie jest podpisywana również umowa, w której mowa o konieczności kastracji - ze mną nie była.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Słuchajcie... a może każda z nas ma rację.... Może idzie nowe? :). Mam przynajmniej taką nadzieję. Przecież wtedy i naszym ukochanym psom los się odmieni. I tego się trzymajmy :)[/QUOTE]
Moim zdaniem to nie nowe tylko hipokryzja.Dwa oblicza-jedno dla wybranch drugie dla mas.A mnie nie chodzi,żeby ktoś traktował lepiej czy gorzej,tylko o to żeby zasady były jednakowe dla wszystkich.Tylko tak można działać dla dobta zwierzat-czysto i przejrzyście.

Posted

a moze wlasnie o to chodzilo by nas tu sklocic ????

na drodze do pomocy zwierzakom zawsze staja jakies ludzkie rozgrywki (np.traktowanie przez pracownikow ludzi w odmienny sposob) z tego co tu widac wszyscy mamy wspolny cel -psy !
pilnujmy sie tego i nie dajmy miedzy soba namieszac !!!!!

Posted

Zunia jest w schronisku fajnie traktowana ,wiec moze gdyby polaczyc sily ;) to uda sie wyciagnac wiecej zwierzt juz wykastrowanych i wysterylizowanych :)
Zuniu chcialabys pomoc ??? :)

Posted

dokładnie, nie idzie nowe, tylko ci co są w łaskach to się im nieba przychyla i pieska wykastruje i powie, że inne też. Po to, żeby potem mógł taki Pan Ł powiedzieć, a my to współpracujemy, tylko ten Emir wredny i się czepia. Hipokryzja ot tyle. Pokazcie mi, że zwykły człowiek z ulicy idzie i mu sukę wysterylizowaną dają, a jak nie to mówią ze wydadzą po zabiegu. Wtedy uwierzę, bo jak na razie to tylko widze działanko pod publiczkę.
Ja zabrałam Ajszę, Tosię, Coco-zaciążona w schronie, Fionę i Alme, wszystkie dorosłe i przebywające w schronie długo od kilku miesiecy do kilku lat i nikt mi sterylki nie proponował, nie dał umowy gdzie by mnie zobligował do tego. A wrecz pan Ł twierdził, ze suk się nie powinno sterylizowac bo fiksują.

Jak wprowadzą taka polityke dla ogółu to ja im pierwsza podziękuję, ale na razie to jawna kpina

Posted

Byłam dziś w schronie.
Dostałam informację, że 2 sunie husky też mogą zostać wysterylizowane przed wydaniem.
Kaukaz jest przecudny.
Na inne tematy jutro popiszę, bo muszę sobie wyrobić zdanie.

Posted

A ja zapraszam na wątek kolejnej suni z zamojskiego schroniska kupionej parę dni temu.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/195403-PESTKA-Swiat-zna-z-za-krat-schroniska.Dajmy-jej-kolejną-szansę.?p=15630375[/URL]
Sunia jest niewysterylizowana, przebywala w schronie ok 2 lat

Posted

Przypomnę sie z haszczakami. Proszę o wszelkie info i zdjęcia, zaraz rusza portal adopcyjny stworzony z myślą właśnie o nich.Jeśli będzie coś miały, proszę o kontakt na PW,bo w natłoku wątków często mi coś umyka

Posted

Na pw wyslałam.
Tylko tyle wiem , ale po 14 będę w schronie u mojego malutkiego, to przy okazji i inne psiaki obejrzę kolejny raz.
Wczoraj załamywałam ręce nad Łajtkiem, ale przecież nie można go teraz ostrzyc- zmarznie przy minusowych temperaturach.

Posted

[quote name='Żunia']Na pw wyslałam.
Tylko tyle wiem , ale po 14 będę w schronie u mojego malutkiego, to przy okazji i inne psiaki obejrzę kolejny raz.
Wczoraj załamywałam ręce nad Łajtkiem, ale przecież nie można go teraz ostrzyc- zmarznie przy minusowych temperaturach.[/QUOTE]
Tam jest jeszcze taki maluszek długowłosy, jakis nowy, bardzo skołtuniony; zrobilam mu dzisiaj zdjecia, wstawię potem; miniaturka wsrod tych duzych psów.
Zdjęcia psów husky sa pare stron wczesniej; sa 3 psy - w tym 2 braci.
Dzisiaj widzialam tez sunie w 1 boksie - raczej w typie husky.