Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.02.2024 o 23:35, Jaaga napisał:

Mówiłam Jarkowi, żeby mi wysłał dziś zdjęcia i info. Myślałam, że nie dostał, a byłam w związku i mogłam pokazać. 

Jutro wyślę zdjęcie koleżance, której siostra pytała mnie o jakąś nieduża suczke do adopcji. Tylko jej staruszka to też akurat buldożka, więc nie wiem czy będzie chciała druga. Pytała o kundelkę. 

Ta ze zdjęcia ma paskudną skórę. Prosi się o zeskrobiny, badanie mykologiczne i testy alergiczne. Potem leki, porządna dieta. Niestety czasem walka trwa całe życie psa i ludziom brakuje cierpliwości. Miałam sunię z AZS. Nowy opiekun musi mieć świadomość i liczyć się z kosztami.

Ona jest leczona u naszej wetki, TZ sprawdzał, ma kartę. Ma na imię Abi. Na FB nie na  żadnej grupy, organizacji, pomagającej bulldożkom, albo ja na potrafię znaleźć.😔

Posted

Przepraszam  za brak aktualnych wpłat na wątkach oraz opłaconych faktur - wszystko uzupełnię  w sobotni wieczór albo w niedzielę. Mieliśmy remont, dzisiaj koniec, ale zostało sprzątanie po remoncie i nam nadzieję, że nie potrwa długo.

Posted

Siostra koleżanki jednak nie chce już drugiego buldożka.

Myślę że najlepiej zgłosić właśnie organizacji, która ma swoje DT i doświadczenie, bo mała jest fajna, ale wymaga zaangażowania i odpowiedniego prowadzenia weterynaryjnego. Jak ludzie wydadzą ja byle komu z ogłoszenia na FB to trafi albo do pseudo albo będzie bez leków i diety, a kiedy ludzie będą mieć dość to znowu ją komuś wepchną.

Mogę poszukać grup mopsikowo/buldożkowych, żeby Tola dala tam ogłoszenie, ale wiadomo że trzeba napisać że będzie po sterylce. Tam rownież siedzą pseuduchy i cwaniaki. Zaraz będą fochy że fundacja szuka domu, ale wybrzydza no i tysiac wiadomości. Przy zwierzakach w typie rasy to niestety norma.

Posted

Pięknie dziękuję Figuni za wpłatę 200 zł na konto Zea kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

100 zł przeznaczam na Hejkę Wątek Hejki

100 zł  - przeznaczam na leczenie naszej białaczkowej koteczki Agnieszki  w DT w Zamościu

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Malutka Myszka ze schroniska, która będzie u nas w Dt miała dzisiaj kolejne badanie i niestety nadal jest giargia, będzie Kolejna seria leków:(

Sunia już bardzo przyzwyczaiła się do p. Edyty, będzie rozpacz przy rozstaniu 😞

Bardzo nam smutno z tego powodu:(.

Jest pierwsza faktura za leczenie - 250 zł.

FELA  fakt.jpg

Posted

Myszka u nas będzie miała na imię Felicja, dla przyjaciół Fela😉

Jak okaże się, że jest jednak młodziutka, to będziemy szukać nowego domu.

Takie są założenia.

received_930399611639458.jpeg

• Like 2
Posted

Jutro jedziemy na wizytę wet z buldożką Abi, zobaczymy, jaki jest stan, prosimy o kciuki.

Zgłosił się DT z Zamościa i dwa DS z Polski, ale zobaczymy co będzie, jak sunia przejdzie zabieg.

Rasowemu zawsze łatwiej...

Posted
Dnia 4.03.2024 o 21:36, elik napisał:

Wydaje mi się, że Myszka jest bardzo podobna do mojej ukochanej Masiuni [*]

spacer.png  Maa2uZosiDomaniewskiej.jpg.6d564f3e5bf83bc6a07b8d9745487901.jpg

Faktycznie, bardzo podobna❤️

• Like 1
Posted

Kolejne suczki, które potrzebują pomocy - dwie male istotki w typie szpica niemieckiego,  od zawsze w zimnym kojcu. Właściciel sprzedaje dom i chce się ich pozbyć. Z tego co wiem to jedna suczka jest wysterylizowana. Obie dziewczyny mają książeczki zdrowia.  

received_449076820786969.jpeg

received_1137281497269906.jpeg

received_430264466002651.jpeg

Posted

Jest na FB grupa szpice w potrzebie i hodowczyni szpiców działająca na FB tez w adopcjach. warto zgłosić tam suczki, żeby ich nie rozdzielać. To szyba szpice małe lub miniaturowe. One są drogie i chętnych na adopcję bedzie wielu.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 5.03.2024 o 11:08, elik napisał:

Czy wiadomo w jakim jest wieku ta sunia z czarnym grzbietem?

Czarna 2018, druga 2015 rok urodzenie 

Dnia 5.03.2024 o 11:25, Jaaga napisał:

Jest na FB grupa szpice w potrzebie i hodowczyni szpiców działająca na FB tez w adopcjach. warto zgłosić tam suczki, żeby ich nie rozdzielać. To szyba szpice małe lub miniaturowe. One są drogie i chętnych na adopcję bedzie wielu.

Dzięki, zgłosiłam je, ale tam tyle tych biedaków, że małe szanse na pomoc☹️

Posted

Dwie biedy, podobno matka z synkiem, niewyobrażalnie  przerażeni, dzisiaj trafili do boksu ogólnego.😥 Sunia jest mała, oboje na zdjęciu wyglądają na większych

IMG-20240305-WA0044.jpg

IMG-20240305-WA0043.jpg

IMG-20240305-WA0009.jpg

IMG-20240305-WA0008.jpg

IMG_20240305_133044.jpg

Posted

Czarna, malutka sunia, zwana w schronisku Pchełką, pokazywałam już ją poprzednim razem, taki trochę terrierek, trochę jamnik szorstkowłosy. Chciałam ją zabrać już tamtym razem do Murki, ale na razie nie na miejsca😔

IMG-20240305-WA0062.jpg

IMG-20240305-WA0059.jpg

IMG-20240305-WA0057.jpg

IMG-20240305-WA0056.jpg

IMG-20240305-WA0048.jpg