Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W środę zabraliśmy do p. Małgosi  Tulisię, tą starą wyniszczoną koteczkę, dla której i tutaj prosiłam o pomoc w postaci jakiegoś Dt. Kotka od czerwca przebywała w prowizorycznym pomieszczeniu u pani, która ją dokarmiają w czasie bezdomności, ale dłużej już tam nie mogła zostać, groził jej powrót na ulicę. Pomimo starań nie znalazłam żadnego innego miejsca, gdzie Tulisia spokojnie mogłaby być zaopiekowana po czekających ją zabiegach. (ma guzy na obu listwach mlecznych, nie jest wykastrowana, ma uraz biodra prawdopodobnie po wypadku). Po adopcji Jasia zdołałam uprosić p. Małgosię, żeby przyjęła staruszkę chociaż na jakiś czas, ale to nie jest dobre miejsce ze względu na ilość kotów na tak małej powierzchni, a Tulisia potrzebuje spokoju. Na pierwszych 2 zdjęciach Tulisia w chwili, kiedy się o niej dowiedzieliśmy i koteczka w środę podczas wizyty w lecznicy.

IMG-20230927-WA0032.jpg

IMG-20230927-WA0031.jpg

Posted

Chciałam serdecznie podziękować Aska7 za dwie paczki polarów i legowisk, jakie do nas przysłała. To bardzo miła niespodzianka. Legowiska dostały koty i są zachwycone. Liczba kotów niestety nie spada, bo kocie adopcję teraz to cud.  Na zdjęciu z legowosksm8 zamojska Lentilka.

IMG_20231001_151450.jpg

• Like 1
Posted

Byłam dzisiaj w schronisku, mam trochę zdjęć psów z boksów ogólnych. Jak zdążę to wstawię późnym wieczorem, jak nie to na pewno jutro.

Posted

Suczek zdjęć nie mam, bo akurat było sprzątanie i wszystkie uciekły do budynku. Wiem, że są dwie małe sunie w typie terierka, przyjazne. Udało mi się tylko zrobić zdjęci owczareczki z 1 boksu

IMG_20231003_125044.jpg

IMG-20231003-WA0011.jpg

IMG-20231003-WA0018.jpg

IMG-20231003-WA0005.jpg

Posted

Wygląda na to, że wolontariat prężnie działa. Wybieg wygląda wspaniale.

Mam miejsce  w hotelu dla małego pieska, do 10 kg, ale w zasadzie myślałam o suczce.