Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tola dała mi znać, że w zooplusie jest 30% zniżki na puszki i suche Animonda dla psów i kotów. Jest poza zasiegiem, to wstawie tu info, bo już też zrobiłam zakupy.

Ola poprosiła mnie o wstawienie na dogo zdjeć i prośbę o zaopiekowanie miotu małych szczeniat od Mariny. To maluchy po 6 kg mamie i Marina ma je jeszcze ponoć u siebie w domu, nie w schronisku. Mogłyby jechać następnym, sierpniowym transportem do Polski kiedy bedą po szczepieniach i kwarantannie. Ola niestety nie ma mozliwości ogłaszać i sprawdzać przypadkowe DS, dlatego prosi o ich zaopiekowanie.

Tola zgodziła się wziąć pod opiekę dwie suczki, ja jeśli Malinka do czasu tego transportu znalazłaby DS, to wzięłabym najmniejszego. Niestety i tak jeszcze pozostają 4 :( Przy rodzeństwie najbardziej smutne jest to, gdy jedne dostaną szanse, a reszta nie i trafią do schroniskowych szczeniakowych klatek. Przykro decydować, które dostaną nowe życie, a które czeka niepewny los.

360063307_138602892590786_1272532701177989152_n.jpg

361049579_665688341654001_6924517657875407177_n.jpg

Posted
Dnia 15.07.2023 o 17:40, Jo37 napisał:

Ja wezmę jedną suczkę. Więcej nie dam rady.

❤️

Napiszę do Oli,  żeby zapytala Marinę,ile jest suczek w miocie, bo nawet nie wiemy. Poproszę też o zdjęcie mamusi. Może jakby ją pokazać na FB, to ktoś się znajdzie i jej się też uda.

Posted
Dnia 15.07.2023 o 19:49, Poker napisał:

22 lipca przyjeżdża Lili pod moją opiekę. Mogłabym jeszcze wziąć malucha, ale mam gdzie go umieścić. 

Te maluchy nie mogą przyjechać tym transportem, co Malinka do nas i sunie do Anety, bo są zaszczepione, ale bez kwarantanny. Dlatego mogą jechać następnym, za miesiąc.

Teraz byłoby miejsce w transporcie, ale do wyjazdu są gotowe tylko większe suczki. Tola chciała mniejszą, więc Marina Oli przesłała ten miot. A tu aż tyle ich. Szczeniaki mogą do nas przyjechać. Co prawda, miały być dwa, ale żal zostawić resztę. 

Posted

Są dwie suczki, reszta chłopaczki. Mam dostać filmik, to prześle Toli, żeby tu wstawiła. Już rozmawiałam z Jo37, że jeśli nie ma więcej suczek, to może wziać pieska.

Posted
Dnia 15.07.2023 o 20:29, Jaaga napisał:

Te maluchy nie mogą przyjechać tym transportem, co Malinka do nas i sunie do Anety, bo są zaszczepione, ale bez kwarantanny. Dlatego mogą jechać następnym, za miesiąc.

Teraz byłoby miejsce w transporcie, ale do wyjazdu są gotowe tylko większe suczki. Tola chciała mniejszą, więc Marina Oli przesłała ten miot. A tu aż tyle ich. Szczeniaki mogą do nas przyjechać. Co prawda, miały być dwa, ale żal zostawić resztę. 

Jaaga, jeżeli mogłabyś wziąć " mojego" malucha, to zdecyduję się. 

Mam nadzieję, że Lili szybko znajdzie ds. Chociaż różnie bywa.

Posted
Dnia 15.07.2023 o 21:54, Poker napisał:

Jaaga, jeżeli mogłabyś wziąć " mojego" malucha, to zdecyduję się. 

Mam nadzieję, że Lili szybko znajdzie ds. Chociaż różnie bywa.

Oczywiście, wysłałam już filmik Toli. 

Posted

Bardzo się różnią wielkością. Czy największy piesio to może mamusia?

Jaaga, weźmiesz "mojego" do siebie ? Jeżeli nie, to nie mogę się nim zaopiekować.

Posted
Dnia 16.07.2023 o 10:31, Poker napisał:

Bardzo się różnią wielkością. Czy największy piesio to może mamusia?

Jaaga, weźmiesz "mojego" do siebie ? Jeżeli nie, to nie mogę się nim zaopiekować.

Pisałam powyżej, że oczywiście wezmę. Szczeniaczki to kundelki,  pewnie tata byl wiekszy, więc i rozmiary różne. 

Zapytam, które to suczki.

Jeszcze dwa  chłopaczki zostały bez szansy na wyjazd 😞

Może popytajcie znajomych, krewnych, czy ktoś nie przyjąby  maluszka na DT czy DS. Ja już będę miała na siebie dwa- większą Malinkę i bąbelka z tych.

• Like 1
Posted
Dnia 16.07.2023 o 11:27, Poker napisał:

Ja tę będę miała dwójkę pod opieką.

Ile kosztuje pobyt szczeniorka u Ciebie?

10 zl/doba jeśli bez jedzenia,  12 zł z jedzeniem. Mam nadzieję, że dzieciaki szybko znajdą domy. Małym łatwiej. 

Dnia 16.07.2023 o 09:05, Tola napisał:

Dla całej gromadki ZEA zakupi pierwsza porcje karmy.

Tolu, koleżanka hodowczyni poleciła mi Bosch mini Junior.  Jest w zooplusie, ale w promocji są tylko dwupaku . Jednak cena regularna 151,80 za 15 kg jest i tak korzystna. 

Dotąd szczeniaki hotelowe odchowywalam na Baltice, ale 15 kg kosztuje teraz w klubie 288,15 zł (w promocji ), cena regularna 339 zł. 

Lepiej więc chyba spróbować tańsza karmę niższej jakości, żeby  wiecej mlaluchow skorzystało. I tak pewnie szybko znajdą domy, a wtedy można polecać lepszą. 

Tania sprawdzi, które to dziewczynki ale koło środy, czwartku, bo dopiero wyjechała z Polski.

Posted

Wstawiłam na fb filmik szczeniaków z mamusią po ich znalezieniu., to widać jej rozmiar. 

Nadal dwa pieski z tej siódemki muszą zostać w ukraińskim schronisku 😞  Proszę zaglądających tu, popytajcie znajomych, poudostepniajcie mój post na fb, może coś się jeszcze znajdzie i dla nich. Nie potrafię  niestety wstawić na dogo swojego postu po zmianach, jakie były na fb.

Posted

Wczoraj do swojego nowego domu w Tychach pojechała Mięta, przedostatni z kotów zabranych z warsztatu samochodowego. Mam informację, że mała już biega, bawi się, przytula. 🥰

Bez domu pozostaje tylko Szałwia, ta cała czarna koteczka.received_7169221286438581.jpeg

received_1501032513763388.jpeg

Posted
Dnia 17.07.2023 o 09:35, Jaaga napisał:

Wstawiłam na fb filmik szczeniaków z mamusią po ich znalezieniu., to widać jej rozmiar. 

Nadal dwa pieski z tej siódemki muszą zostać w ukraińskim schronisku 😞  Proszę zaglądających tu, popytajcie znajomych, poudostepniajcie mój post na fb, może coś się jeszcze znajdzie i dla nich. Nie potrafię  niestety wstawić na dogo swojego postu po zmianach, jakie były na fb.

Dnia 17.07.2023 o 14:29, Poker napisał:

Nie jestem na FB, nie zobaczę mamusi.

Nie potrafię wstawić danego filmu, nie daje się zapisać https://www.facebook.com/shelterFriendDnepr/videos/3567161400196247/

Posted

Ja o koty miałam tylko wiadomość z olx od młodego Ukraińca, który wraz z nastoletnim rodzeństwem szuka kota, bo chcą tu zostać. Nie zna języka na tyle, żeby zadzwonić.

I to wszystko. 

Posted

Mam zdjęcia  suczek od Toli i naszego Parówczaka. Reszta to chłopcy, więc proszę Jo37 i Poker o wybranie maluchów, które biora pod opieke i które przyjadą do Polski.

361273444_274880148470500_788435225211691521_n.jpg

361087595_567418138917146_8156350057562513480_n.jpg