Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='E-S']To akurat dziwi mnie mniej niż okoliczność oswobodzenia się z szelek i zaciskowej obroży .... drzwi nie były zamknięte kluczem na zamek, furtka, jak to na wsi - tylko na hak ... :(
Cieszy się na łące, kumpel załamany ... polazł tam do niej z psią kiełbasą ... porażka ... :(
Ja nie wiem, czy ona się nadaje na wieś skoro do tego stopnia zasmakowała w wolności i tak jej się tam podoba buszowanie po wszystkich stodołach i kurnikach ...[/QUOTE]
A to przebiegla lisica....Wydaje mi sie,ze w miescie to ona raczej by sie nie odnalazla...

Posted

[quote name='haliza']Ja myślę, że może jak zrozumie ,że ma dom i miskę i może pobiegać to odpuści te kury i nie będzie uciekać ;)[/QUOTE]
Najbardziej atrakcyjna jest ta kupa gnoju na łące ....

Posted

Po konsultacji z E-S, osoba, ktora dala suce wielkie szczescie :) (wyobrazam sobie jak Saba pachnie :D) wywnioskowalysmy,iz:

Kolega, ktory z mega wielka desperacja ja odlawia chce ja zaadoptowac. Taka wytrwalosc. gratuluje!

Musimy koledze pomoc. Nie ma nas na miejscu, ale jestesmy tutaj.

Saba w momencie wylapania moze trafic do beki do hotelu. Bedzie tam siedziala, beda placone pieniadze, a po co? Lepiej uratowac kolejnego On, skoro Saba ma juz wlasciciela.

Proponuje, zeby kolega zbudowal kojec dla Saby i w nim ja oswajal (tak jak mialaby w hotelu) z naszym merytorycznym wsparciem.

Pomozmy mu, facet na serio chce pomoc psu!
Co potrzebujemy? MATERIALOW i pomyslow na budowe SUPER kojca!

Kojec powinien miec:

podmorowke
dach
wybieg
bude

Warunki sa, tereny tez, zlota raczka czeka.
Potrzebujemy materialow czyli: siatki badz metalowych krat, desek (na podloze), buda, materialy do podmorowki, dach.

Czy macie pomysly skad to wziac? Firmy produkujace ogrodzenia? Zlomowiska? Pieniadze na budowe kojca tez sa potrzebne...

Razem mozemy wiecej ;)

Posted

[quote name='Madallena']Po konsultacji z E-S, osoba, ktora dala suce wielkie szczescie :) (wyobrazam sobie jak Saba pachnie :D) wywnioskowalysmy,iz:

Kolega, ktory z mega wielka desperacja ja odlawia chce ja zaadoptowac. Taka wytrwalosc. gratuluje!

Musimy koledze pomoc. Nie ma nas na miejscu, ale jestesmy tutaj.

Saba w momencie wylapania moze trafic do beki do hotelu. Bedzie tam siedziala, beda placone pieniadze, a po co? Lepiej uratowac kolejnego On, skoro Saba ma juz wlasciciela.

Proponuje, zeby kolega zbudowal kojec dla Saby i w nim ja oswajal (tak jak mialaby w hotelu) z naszym merytorycznym wsparciem.

Pomozmy mu, facet na serio chce pomoc psu!
Co potrzebujemy? MATERIALOW i pomyslow na budowe SUPER kojca!

Kojec powinien miec:

podmorowke
dach
wybieg
bude

Warunki sa, tereny tez, zlota raczka czeka.
Potrzebujemy materialow czyli: siatki badz metalowych krat, desek (na podloze), buda, materialy do podmorowki, dach.

Czy macie pomysly skad to wziac? Firmy produkujace ogrodzenia? Zlomowiska? Pieniadze na budowe kojca tez sa potrzebne...

Razem mozemy wiecej ;)[/QUOTE]
Pomysl dobry,ale gorzej z pieniedzmi...

Posted

Swojskie klimaty są (super zapachy);) tylko miejsca bezpiecznego brak - myślę, że siła w grupie :smile:
Trzeba się dowiedzieć co trzeba, a co może już jest...

Posted

Obawiam sie że jak zasmakowała w tych kurach (nie mówie o miesie tylko adrenalinie, gonitwie) to łatwo nie bedzie. Zwłaszcza że kury podbokiem.

Ja budowałąm kojec z gotowych elementów zaraz pokaże , cos takiego
[URL]http://www.allegro.pl/item1022829377_ogrodzenia_panelowe_5mm_2_5x1_73_oc_og_ral6005.html[/URL]

Posted

A ja po sms od E - S juz sie tak cieszylam, ze sucz bezpieczna:crazyeye:
A to łobuzica:mad:
Pomysl budowy kojca dobry; na pewno wspomożemy finansowo, bo zawsze lepiej jak materiał bedzie kupiony na miejscu, niz wieziony z Zamoscia.
W srode podam kwotę.
Kto jeszcze moze pomóc?

Posted

[quote name='*Gajowa*']A czy ta ONka jest ?

Tola kiedy będziesz w schronie ?[/QUOTE]
Ta sunia to Dama; ma ok 4 lat - takie informacje dostalam w schronie, bo juz o nia pytalam.
Ale to tylko prawdopodobnie. ..
W schronie będę moze w niedzielę...
Tu na zdjeciach jest z tyłu, na pierwszym planie uciekinierka
[IMG]http://img405.imageshack.us/img405/8716/p1050507h.jpg[/IMG]

[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5858/p1050506.jpg[/IMG]

Posted

Ja dam bude. Wielka na ogromnego bernardyna.
Trzeba bedzie ja tylko przewiezc z ok Warszawy i to nie samochodem kombi :( Zmiescila sie do Mercedesa Sprintera :) no, albo przyczepke trzeba bedzie skolowac.

beka, swietny link! teraz ktos z matmy potrzebny, zeby obliczyc ile tego trzeba :D

w hotelu w Konstancinie kojec sklada sie z dwoch "pomieszczen", jak to nazywam z sypialni (gdzie jest buda) i wybiegu. Sypialnie mozna poszeryc dla niej na czas socjalizacji no i obowiazkowo zadaszyc. Wybieg albo mozna dobudowac pozniej albo od razu, ale zadaszenie nie bedzie potrzebne.

Beka, te siatki stoja na podmorowce?

Posted

Tak sobie pomyslalam o bazarku.
jedna strona kojca moze byc drewniana (albo chociaz kawalek) a na niej wyspawane/wyrzezbione/cokolwiek nicki osob z dogomanii , ktore wplaca na budowe kojca dla Saby. I to sprzedawac. cegielke na kojec...wymyslic wymiary, np. 10 zl wpis o wymiarach 10 x 20 cm, 20 zl 20x30 cm a 100 zl wpis na jednej calej desce :D

Inny pomysl to wlasnorecznie przez dogomaniaczki zrobiona tabliczka, ktora zawisnie na scianie kojca.

Co Wy na to?

E-S zapytaj sie kolunia, czy bedzie mogl wyrzezbic w kojcu nicki, imiiona badz cokolwiek soebie dogomaniaczki zazycza.

Czy znacie kogos kto rysuje w komputerze? zrobilybysmy projekt takiego kojca i pokazaly, co sprzedajemy, zeby bylo wiarygodnie.

Posted

[quote name='malawaszka']super!!!!! tzn nie super, że podusiła kury, ale super że złapana :)

Tolu czy ja mogę prosić o duże zdjęcia tej sznaucerki i tych dwóch suczek - mamy i córki? chociaz ja nie mam pewności czy one spokrewnione - po wyglądzie ni bardzo - mój maila [email][email protected][/email][/QUOTE]
To informacja od pracownika - sunie zostały złapane razem, razem włóczyły się na jednym z zamojksich osiedli...
Zdjęcia wyslę wieczorkiem

Posted

patrzcie, jedna strona kojca, tego "na sprzedaz" moze byc taka:

[url]http://www.allegro.pl/item1008365593_150cm_sztachety_olchowe_heblowane_szlifowane_tanio.html[/url]

Tyl, bok, cokolwiek...

Posted

Pytanie tylko, czy Saba cwaniara sie nie podkopie...

No bo mozna je w ziwmie gleboko,. ale one maja swoja wysokosc, ktora zabierzemy. Czy lepiej na podmorowke? Czy do podmorowki potrzebne sa przesla? Do tego tez sa potrzebne? 9sory za moje pytania, ale budownictwem to ja sienie zajmuje :p)

palety jeszcze sa potrzebne.

Posted

Sa jeszcze takie gotowe

[URL]http://www.allegro.pl/item1013797467_kojec_dla_kazdego_psa_solidnie_i_tanio.html[/URL]

u mnie w kojcu na trawie leżą palety a do tego są przykręcone deski.
Pies nie ma jak podkopac bo nie ma kontaktu z ziemią

Posted

Te gotowe drogie, ale mozna sciagnac z nich dach w postaci siatki.

Jak dziewczyny/inzynierki :D myslicie? Sciany te, co beka pokazala (jak to si fachowo nazywa?) a dach siatka? i podloga palety pozbijane dechami.
beka, a mozesz zrobic zdjecie swojemu kojcowi?

Posted

[B]Proponuję załozyc Sabie nowy watek i w tytule zamiescic prosbę o pomoc[/B]
[B]A Madallenę obwołać szefową kampanii kojcowej, bo ma dziewczyna pomysły i dar przekonywania. [/B]
[B]Co Wy na to?[/B]

Posted

U nas jest solidny kojec EMIRowy, w elementach, jest też duża buda. Jeśli Tola wyrazi zgodę na pożyczenie, to trzebaby tylko jakieś zabezpieczenie przed podkopywaniem zrobić no i transport skombinować. Leży to wszystko i się marnuje, a może posłużyć suni.

Posted

Tola, bardzo dziekuje :) ale szefowa musi byc na miejscu.
Bede wsparciem merytorycznym i pomyslowym :p

Tola, o czym Murka pisze? Moze to to. Jak podlogi nie ma, to kurna same palety trzeba by kombinowac!

Murka, opisz co masz!

Posted

[quote name='Madallena']Tola, bardzo dziekuje :) ale szefowa musi byc na miejscu.
Bede wsparciem merytorycznym i pomyslowym :p

Tola, o czym Murka pisze? Moze to to. Jak podlogi nie ma, to kurna same palety trzeba by kombinowac!

Murka, opisz co masz![/QUOTE]
Kojec, ktory stoi u Murki mial byc postawiony na terenie hoteliku.
Z tego co wiem w najblizszym czasie ma byc przywieziony do Zamoscia na posesję jednego z DT i sluzyc jako kojec fundacyjny, bo ciągle brak miejsc dla potrzebyjacych psów.
Jest to dosyc duza konstrukcja i mamy problemy z transportem.

Posted

[quote name='Tola']Kojec, ktory stoi u Murki mial byc postawiony na terenie hoteliku.
Z tego co wiem w najblizszym czasie ma byc przywieziony do Zamoscia na posesję jednego z DT i sluzyc jako kojec fundacyjny, bo ciągle brak miejsc dla potrzebyjacych psów.
Jest to dosyc duza konstrukcja i mamy problemy z transportem.[/QUOTE]

No dorba, to czekamy miesiac i jak nie przewieziecie go to konfiskujemy dla Saby na socjalizacje :D
Jak sie dziewczyna ogarnie i zamieszka w domu to se go wezmiecie :p

Watek Sabie moge zalozyc ale nie bede w nim prowadzic rozliczen :eviltong: