Murka Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 Negri:) Jest bardzo fajna, z temperamentem, zabawowa, wszędzie jej pełno, ale też potrafi wleźć na kolana i się rozmruczeć:) W poniedziałek została zaszczepiona. Quote
kado Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 Jest i moje cudne diablatko:) Fajnie umaszczona jest❤️ 1 Quote
Tola Posted July 1, 2021 Author Posted July 1, 2021 Dziękuję pięknie za zdjęcia, jutro postaram się zrobić OLX. Bardzo chciałabym, aby Negri szybko znalazła dom, bo mamy teraz spore problemy z resztą kotów. Dzisiaj TZ rozmawiał z dr Olender - w środę Gutek pojedzie z p. Justyną do lecznicy, prosimy o kciuki. Dr Olender rozmawiała też z p. Justyną, powiedziała, że to co dzieje się z Gutkiem nie jest dobre:( Tutaj Gutek Quote
Jaaga Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 10 godzin temu, Tola napisał: Dziękuję pięknie za zdjęcia, jutro postaram się zrobić OLX. Bardzo chciałabym, aby Negri szybko znalazła dom, bo mamy teraz spore problemy z resztą kotów. Dzisiaj TZ rozmawiał z dr Olender - w środę Gutek pojedzie z p. Justyną do lecznicy, prosimy o kciuki. Dr Olender rozmawiała też z p. Justyną, powiedziała, że to co dzieje się z Gutkiem nie jest dobre:( Tutaj Gutek To trzymam kciuki za Gutka. suni którą leczyła, problemy minęły po lekach. Pamiętaj Marto, że tam już jesteście zarejestrowani, więc niech pani Justyna powie, że to ta fundacja, na którą ja biorę faktury i koniecznie niech przypomni o dopisaniu imienia na fakturze przy jej wypisywaniu. Byłam tam przedwczoraj z yorkiem, który jak się okazało na tej wizycie, dostał stan zapalny oponowy po usuwaniu zebów bez antybiotyku w innej przychodni. Nie potrafił z bólu się poruszyć, siedziałam z nim w gabinecie godzinę, ale było warto. Na drugi dzień ozdrowiony. Dziś tylko podaję leki. Wątpię czy gdzie indziej wyleczyliby mi psa. Na trudne przypadki dr Olender jest niezastapiona. Tydzień wczesniej pojechałam tam z moim cavalierkiem, który mieszka u kolezanki. W jej lecznicy zakładali zatrucie i wstrząs, zostawili na iles godzin na kroplówce, kazali zawieźć do szpitalika, a okazało się że doznał urazu podczas zbiegania ze stromych schodów i miał obity bok. Wszystko również przeszło ekspresowo po lekach. Co śmieszne, na podstawie wyniku ich badania krwi, dr Olender wykluczyła wystapienie wstrząsu, bo nie były zmienione trzy parametry krwi, które są wówczas inne. Szkoda, ze jeden lekarz to, wie, a inny wróży z fusów i faszeruje psa niepotrzebnymi lekami na nieistniejące problemy. Jadę tam znowu we wtorek z Amely. Mam też bardzo smutną wiadomość. Otrzymaliśmy pełne wyniki z badania w Idexxie zamojskiej kotki dziczki, o której tu pisywałam. Najpierw przestała jeść. Podalismy jej Profender, bo wczesniej miała glisty, potem dałam znowu feromony zakładajac, że to może być ze stresu, oczywiście zmieniałam rodzaje jedzenia. Później zaczęła ziajać jak pies, więc doszła gorączka, miała blade dziąsła. Wtedy juz karmiłam ja strzykawka musami wymieszanymi z Convalescente support. Po wizycie włączyliśmy kroplówki. Miała powtórzony test białaczkowy, nie zareagowała kreska kontrolna testu na FIV, więc pobrano jej krew też na ta chorobe do badania laboratoryjnego. Do tego USG, rozszerzone badanie krwi i w kierunku FIP. W międzyczasie na RTG wyszło wodobrzusze. Zanim przyszły wyniki, to nadal karmiłam ją strzykawką i podwałam kroplówki. Niestety, wynik okazał się wyrokiem - FIP. Musieliśmy poddać kotkę eutanazji. Przypominam się z bazarkiem, który zrobiłam na szczeniaki i własnie pokrycie kosztów leczenia kotki, bo jeszcze nie odebrałam rachunku, ale będzie naprawdę spory przy tych działaniach i badaniach. jednak trudno było nie podjać próby ratowania kotki, bo to była młodziutka koteczka. Zapraszam, może ktoś jeszcze coś wypatrzy dla siebie : Quote
Jo37 Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Biedna kicia. Dobrze, że nie odchodziła gdzieś na ulicy. Quote
Tola Posted July 3, 2021 Author Posted July 3, 2021 Dnia 1.07.2021 o 19:17, Murka napisał: Negri:) Jest bardzo fajna, z temperamentem, zabawowa, wszędzie jej pełno, ale też potrafi wleźć na kolana i się rozmruczeć:) W poniedziałek została zaszczepiona. Murka, bardzo dziękuję za zdjęcia, dzisiaj wieczorem zrobię olx. Mam nadzieję, ze Negri kogoś zachwyci. Quote
Nadziejka Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 Wszystkie cudne zachwycajace Niechaj bedzie im najlepsze zycie skiereczkom Quote
Tola Posted July 3, 2021 Author Posted July 3, 2021 Dnia 2.07.2021 o 08:47, Jaaga napisał: Mam też bardzo smutną wiadomość. Otrzymaliśmy pełne wyniki z badania w Idexxie zamojskiej kotki dziczki, o której tu pisywałam. Najpierw przestała jeść. Podalismy jej Profender, bo wczesniej miała glisty, potem dałam znowu feromony zakładajac, że to może być ze stresu, oczywiście zmieniałam rodzaje jedzenia. Później zaczęła ziajać jak pies, więc doszła gorączka, miała blade dziąsła. Wtedy juz karmiłam ja strzykawka musami wymieszanymi z Convalescente support. Po wizycie włączyliśmy kroplówki. Miała powtórzony test białaczkowy, nie zareagowała kreska kontrolna testu na FIV, więc pobrano jej krew też na ta chorobe do badania laboratoryjnego. Do tego USG, rozszerzone badanie krwi i w kierunku FIP. W międzyczasie na RTG wyszło wodobrzusze. Zanim przyszły wyniki, to nadal karmiłam ją strzykawką i podwałam kroplówki. Niestety, wynik okazał się wyrokiem - FIP. Musieliśmy poddać kotkę eutanazji. Bardzo mi smutno z powodu koteczki Od początku były problemy, ale pomimo kłopotów ze znalezieniem miejsca dla dzikiej kotki, chciałam ją ratować. Potem na jej drodze stanęła Jagna, która zaproponowała pomoc i miejsce w swoim domu i zdawało się, ze będzie coraz lepiej. Niestety, nie udało się Byłam z Jagna w kontakcie, ale nic nie pisałam, bo dopóki nie przyszły wyniki badań, była nadzieja... Jagna - ogromnie dziękuję za serce, pomoc i opiekę do ostatniej chwili. Synowie koteczki mają się dobrze, zostali na stałe w domu tymczasowym u p. Małgosi w Zamościu. Chciałam tutaj pożegnać koteczkę [*] 1 Quote
Tola Posted July 3, 2021 Author Posted July 3, 2021 A w środę na konsultację do dr Olender jedzie Gutek... Quote
elik Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 23 minuty temu, Tola napisał: A w środę na konferencji konsultację do dr Olender jedzie Gutek... Będzie dobrze! Quote
Tola Posted July 4, 2021 Author Posted July 4, 2021 Dnia 3.07.2021 o 12:22, elik napisał: Będzie dobrze! Bardzo chciałabym, aby tak było, bo nasze kłopoty z kotami wciąż trwają, a funduszy coraz mniej. Wczoraj w nocy w pobliżu terenów leśnych została znaleziona malutka koteczka z urwaną? odgryzioną łapką Quote
Tola Posted July 4, 2021 Author Posted July 4, 2021 Pisałam już tutaj, ze mamy sporo kotów pod opieką, a niewiele z nich nadaje się na razie do adopcji. Dlatego tym bardziej zależy nam na znalezienie domu tym, które są gotowe do adopcji. Czy ktoś mógłby pomóc zrobić OLX na Kraków małej Poziomce? Tutaj OLX na Katowice https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-poziomka-do-adopcji-CID103-IDKtFiB.html Poziomka jest w DT u p. Justyny w Mysłowicach Tutaj zdjęcia Quote
Tola Posted July 4, 2021 Author Posted July 4, 2021 Zrobiłam też Negri OLX na Warszawę, koteczka jest u Murki https://www.olx.pl/d/oferta/maluta-negri-gratka-dla-fanow-nietuzinkowej-urody-CID103-IDKtGiv.html. Quote
Tola Posted July 4, 2021 Author Posted July 4, 2021 A to koteczka Lunka, będzie trójłapką:( Już boje się myśleć, gdzie ją umieszczę po zabiegu. Malutka jest cudna, zdjęć drastycznych nie wrzucam. Jakim trzeba być potworem, żeby takie maleństwo zostawić w lesie:( 1 Quote
b-b Posted July 4, 2021 Posted July 4, 2021 Poziomka na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/mala-pozi-szuka-domku-CID103-IDKtSWL.html 2 Quote
Nadziejka Posted July 4, 2021 Posted July 4, 2021 Z modlitwa za zycie dobre za zycie w spokojnnosci wszelkiej milosci za wszystkie kocinki za wszystkie psie istotki Quote
Nadziejka Posted July 4, 2021 Posted July 4, 2021 Dziekuje calem sercem Jaguniu za wszelka ogromna pomoc dla kotuni Chciałam tutaj pożegnać koteczkę [*] Jakbyś Jagna podesłała mi inne zdjęcie, to zmienię, bo to zrobione zaraz po przywiezieniu jej do Ciebie... Quote
Tola Posted July 4, 2021 Author Posted July 4, 2021 1 godzinę temu, b-b napisał: Poziomka na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/mala-pozi-szuka-domku-CID103-IDKtSWL.html Pięknie dziękuję 🙂 Quote
Tola Posted July 4, 2021 Author Posted July 4, 2021 Bardzo proszę opiekunki zamojskich psów, które mają na forum swoje wątki o umieszczenie na 1 stronie pomocy, jaką dany pies otrzymał od fundacji ZEA. Teraz jest czas sprawozdań, zmieniły się trochę wymagania i byłoby mi łatwiej, jak takie informacje są na 1 stronie. Pomoc dotyczy najczęściej zakupu karmy, pokrycia kosztów szczepień, leczenia, dopłaty do hotelowania. Nie pilnowałam tego, bo sądziłam, że takie informacje znajdę tam, gdzie wymieniana jest pomoc dla psa, bo to przecież pomoc;) Nie jestem w stanie przerzucać teraz wszystkich wątków i szukać takich informacji:( Teraz na przykład poszukuję psów, które były hotelowane u anecik i otrzymały pomoc w formie dopłaty do hotelowania?? Quote
Ellig Posted July 5, 2021 Posted July 5, 2021 Dnia 4.07.2021 o 20:05, Tola napisał: Bardzo proszę opiekunki zamojskich psów, które mają na forum swoje wątki o umieszczenie na 1 stronie pomocy, jaką dany pies otrzymał od fundacji ZEA. Teraz jest czas sprawozdań, zmieniły się trochę wymagania i byłoby mi łatwiej, jak takie informacje są na 1 stronie. Pomoc dotyczy najczęściej zakupu karmy, pokrycia kosztów szczepień, leczenia, dopłaty do hotelowania. Nie pilnowałam tego, bo sądziłam, że takie informacje znajdę tam, gdzie wymieniana jest pomoc dla psa, bo to przecież pomoc;) Nie jestem w stanie przerzucać teraz wszystkich wątków i szukać takich informacji:( Teraz na przykład poszukuję psów, które były hotelowane u anecik i otrzymały pomoc w formie dopłaty do hotelowania?? Chester dostał pomoc w postaci pomniejszonej o 150 kwoty za hotelowanie w marcu. Co jest wpisane w rozliczeniu, w pozycji wydatki na wątku Chesterka. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy. 1 Quote
Tola Posted July 5, 2021 Author Posted July 5, 2021 1 godzinę temu, Ellig napisał: Chester dostał pomoc w postaci pomniejszonej o 150 kwoty za hotelowanie w marcu. Co jest wpisane w rozliczeniu, w pozycji wydatki na wątku Chesterka. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy. Mnie potrzebne jest imię psa i rodzaj pomocy;). Bardzo dziękuję za ten post, to dla mnie duże ułatwienie; nie doszłam jeszcze do Czestera, dzisiaj zaczęłam przeglądać psy u szafirki - 2020 r. Muszę zrobić to zestawienie do 13.07 1 Quote
Tola Posted July 5, 2021 Author Posted July 5, 2021 Jutro malutka kocia, znaleziona w lesie z odgryzioną łapką, będzie miała operację, proszę o kciuki, bardzo się denerwuję:(. Ona jest taka cichutka, spokojna, a tyle przeszła:(. Koszt operacji to 400zł - 550 zł, w zależności od tego, jak dużo trzeba będzie amputować:(. Tutaj łapka 😞 Quote
Recommended Posts