Tola Posted March 2, 2021 Author Posted March 2, 2021 A to piesek, o którym wcześniej rozmawiałam z Onaa, nie mogłam znaleźć zdjęcia aż do dzisiaj 1 Quote
Tola Posted March 2, 2021 Author Posted March 2, 2021 W czwartek jadę do schroniska, bo jest szansa na wyjazd 2 psów, prawdopodobnie pojedzie jedna z tych dziewczynek 1 1 Quote
mari23 Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 Jaki smutny ten maluszek :( :( :( ta sunieczka jasna chyba uszko ma chore...ta duża kuleje... :( :( serce pęka - jak im pomóc ???? sunia u góry po prawej - jak bardzo do Szamana podobna! Quote
mari23 Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 17 godzin temu, Onaa napisał: A to nie jest ten Tuptuś ? Tak, to jest Tuptuś. Na stronie schroniska jest też Kubuś - ten, który do mnie przyjedzie....i Jurand, i Misio...wszystkie niewidome :( :( 15 godzin temu, Tola napisał: Tak, to prawdopodobnie ten, tylko ja pisałam o tym niewidomym piesku z boksu ogólnego, którego w sobotę nie widziałam. Myślałam, ze go przeniesiono na ten wybieg dla staruszków... O tego mi chodzi Ja też ciągle o nim myślę? Jak tu się cieszyć z wyjazdy jednego ślepka, jak tyle ich tam zostanie??? :( :( :( A ten biedak to nie Tuptuś :( Quote
limonka80 Posted March 3, 2021 Posted March 3, 2021 13 godzin temu, Tola napisał: 10 godzin temu, mari23 napisał: sunia u góry po prawej - jak bardzo do Szamana podobna! To połączenie Szamana i Pongo - Pyszczek Szamana i nakrapiane łapki Pongo :-) Wszystkich tak strasznie żal.... Quote
Onaa Posted March 3, 2021 Posted March 3, 2021 Tuptusia mi też bardzo żal :( Piszą na fb że stary jak świat, nie słyszy i nie widzi, jak taki psiak ma żyć w schronisku :(. Quote
mari23 Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Tuptuś na swój wybieg w kąciku i wizyty wolontariuszy - choć tyle. a ten biedak w boksie pełnym psów, bez wolontariatu... :( :( Quote
beataczl Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 dzisiaj czwartek...Tola w schronisku beda pewnie nowe wiesci...jak smutno patrzac na te wszystkie zdjecia...mnie sie w nocy dzis snily psy ze schroniska tak podswiadomnie z zamojskiego :( 1 Quote
mari23 Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 12 minut temu, beataczl napisał: dzisiaj czwartek...Tola w schronisku beda pewnie nowe wiesci...jak smutno patrzac na te wszystkie zdjecia...mnie sie w nocy dzis snily psy ze schroniska tak podswiadomnie z zamojskiego :( Jutro dwa z nich jadą do mnie, a ja nie mogę przestać myśleć o tych, których wziąć nie mogę :( :( :( 2 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 Dnia 2.03.2021 o 19:28, Tola napisał: W czwartek jadę do schroniska, bo jest szansa na wyjazd 2 psów, prawdopodobnie pojedzie jedna z tych dziewczynek 5 godzin temu, beataczl napisał: dzisiaj czwartek...Tola w schronisku beda pewnie nowe wiesci...jak smutno patrzac na te wszystkie zdjecia...mnie sie w nocy dzis snily psy ze schroniska tak podswiadomnie z zamojskiego :( W schronisku byłam wczoraj, bo dzisiaj rozwoziliśmy karmę do pobliskich miejscowowości. Niestety, żadnej z suczek, z których miałam wybrać, nie było na wybiegu. Prosiłam pracownika, żeby poszukał w pierwszym boksie tej z chorą łapką, ale nie znalazł. Czarna dropiatka podobno została wydana. Tej z opuszczonym uchem nie było na wybiegu niestety, a nie chciałam poszukiwać jej w boksach, bo i tak psy były poddenerwowane. Znalazłam jeszcze taką bardzo przyjazna suczkę. Ta ruda, większa też podchodziła do pracownika. 1 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 Jutro ok. 10.00 jesteśmy umówieni z Aska7 na wydanie tego starego psa i małego niewidomego rudaska, bo jadą do mari23. Przygotowałam już obroże i smycze, oby pasowały. Przed wszystkimi długa podroż, trzymajcie kciuki, bo kierowcy i zwierzakom będą potrzebne. 1 Quote
beataczl Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 wspaniale,ze Im sie udalo...oby do jutra , trzymamy mocno kciuki, szerokiej drogi! :) 1 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 A w sobotę do Warszawy wybywa ten pies - pokazywałam jego zdjęcia już dawno, jeszcze jak był na kwarantannie, a potem w pierwszym boksie. Teraz ładnie zarósł, jest bardzo przyjazny, cieszę się, ze i dla niego pojawiła się szansa! A mój TZ jeszcze bardziej, bo go ujął ten duży psiak o tak łagodnym charakterze, zatrzymywał się często przy jego boksie. 5 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 Obok niego stoi chyba agresor - ten pies, który był w boksie razem z Kokosem i często razem z nim na zdjęciach. Jesli to ten pies, to zmienili mu boks. Tutaj z Kokosem Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 Tak wyglądał we wrześniu, jak go pierwszy raz zobaczyłam A tak po kastracji, jak był w pierwszym boksie 1 Quote
Nadziejka Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 sciskamy modlimy za wszystkie i za podroz jutrzejsza 1 Quote
mdk8 Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: A w sobotę do Warszawy wybywa ten pies Do hotelu czy DS ? Tolu ile psów mniej więcej jest teraz w schronie ? Quote
mgog Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Tak wyglądał we wrześniu, jak go pierwszy raz zobaczyłam A tak po kastracji, jak był w pierwszym boksie Wypisz, wymaluj leonek :) 1 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 32 minuty temu, mdk8 napisał: Do hotelu czy DS ? Tolu ile psów mniej więcej jest teraz w schronie ? Bierze go pod opiekę Agnieszka z Fb, miała już zamojskiego owczarka Freda , potem Budynia z boksu Amberka. Tutaj Budyń w schronisku i w DS 1 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 39 minut temu, mdk8 napisał: Tolu ile psów mniej więcej jest teraz w schronie ? Dokładnie nie wiem, ale zawsze jest chyba ok. 180- 200. Teraz wszystkie boksy na kwarantanni zajęte:( Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 Jutro dzięki życzliwości Aska7 do DT do Mysłowic jedzie tez Gutek - kocurek z lasu, o którym pisałam jakiś czas temu, ze był leczony. 1 Quote
Nadziejka Posted March 5, 2021 Posted March 5, 2021 Modle za wszystko za lapunki Spokojnej podrozy 1 Quote
Tola Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 Dzisiaj kolejne psy opuściły zamojskie schronisko:) Dzisiejszy szczęściarz w schronisku był od lipca 2020, niezwykle łagodny pies, przytulak:) I już w aucie u PatiC 3 Quote
Tola Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 I kolejna szczęściara, która wyjechała dzisiaj do Warszawy - suczka, w schronisku od 2017 roku. Miała jechać jedna z tych 3, które pokazywałam wcześniej, dzisiaj znalazłam je w boksach, ale ostatecznie wybrałyśmy z Pati C tą starszą dziewczynkę. Oba psy już na miejscu:) 3 Quote
Recommended Posts