Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz, może do tej pory to się o nich tak nie mówiło, ale ja w Nowodworze byłam zdumiona tak dużą ilością owczarków ... 6 - 7. I rotacja. Dwa ubyły , trzy przybyły. A - i hasky z malamutami - też plaga.

Posted

tyle jest huskych malamutów, bo przecież te diabelne pustogłowy pseudohodowlańcy wyniuchali dobry interes. Nawet nie macie pojęcia ile rozmnażalni jest u nas w Krasnymstawie! Ja znam dwie :(
Na każdym drzewie prawie wiszą ogłoszenia o nowych miotach.

Z kolei moja współpracownica znalazła sobie też nowy sposób na zarobek - rozmnaża suki "golden retrieverów"; urodziły się 3 suki, z których 2 nikt nie chce, bo suki, no i teraz problem - jeżdżą na giełdę, a ostatecznie może i wyrzucą. A potem znowu będą próbować, bo może się urodzą "chłopcy". Na pojęcie "sterylizacja" koleżanka i mąż jej milkną i patrzą na mnie jak na ufoludka oraz uśmiechają się z politowaniem, że ze mną jest coś nie tak.

Posted

na kazdym terenie. Mnie szlag trafił, jak chłop mający wieką chlewnię i tuczarnię, zapytał mojego męża, jakie leki podać szczeniakom, bo założył hodowlę dobermanów, szczeniaki żrą śrutę dla prosiąt i zdychają.

Ale, ale nasza Magia miała dizs bardzo miłą zainteresowana panią.... (tzn. mail i telefon)....

Posted

malagos napisał(a):

Ale, ale nasza Magia miała dizs bardzo miłą zainteresowana panią.... (tzn. mail i telefon)....

Malagos - jestes czarodziejką:loveu:
Nie jedyną zreszta na tym watku:loveu:

Posted

ehhh, na razie DT u mnie pozapychane ;/ Lolka zalegla u kumpla, ja tez mam psiaka (opiekuje sie nia w ciagu dnia...) Nie ma miejsca a napewno nie pozwole sobie na to, zeby znowu miec 4ry w domu :)

Posted

malagos napisał(a):
A na którymś z wcześniejszych zdjeć była taka malizna, "drób" jak to mówi Tola...

Mozesz wkleic zdjecie albo podac str?

Posted

Ten niby Barnaba ,bo oryginał juz nie żyje Był dzisiaj na wybiegu jutro fotę wrzucę .Chciałam go pogłaskać warczał a po chwili agresywnie rzucił się do mnie przez siatkę .....

Posted

funia napisał(a):
Ten niby Barnaba ,bo oryginał juz nie żyje Był dzisiaj na wybiegu jutro fotę wrzucę .Chciałam go pogłaskać warczał a po chwili agresywnie rzucił się do mnie przez siatkę .....

Więc staruszek Barnaba nie żyje, nie poszedł do adopcji?
Widzisz funiu kierownik chyba miał rację, wzbudziłaś agresję nie tylko wśród szczeniąt, ale także u leciwego ON-ka :evil_lol:

Posted

Byłam dzisiaj w schronie, porobilam trochę zdjęć.
:multi:Leni - znalazlam Bajkę
Najpierw suczki
Suczka z kwearantanny

Maleńka suczka z ostatniego boksu

Neska - łagodna, sredniej wielkosci sunia, pchała sie do siatki, domagala pieszczot. jest w ostatnim boksie w schronisku