mshume Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Zuniu, super ze znalazłaś taki fajny domek dla psiaka :)Żunia napisał(a):Ja jeszcze dodam, że starałam się w miarę dokładnie sprawdzić warunki, w jakich będzie przebywał czarnuszek. U nas na " goldenich " forach procedury adopcyjne są dość szczegółowe i na nich się wzorowałam. I tak sobie pomyślałam, że dom i odpowiedzialni właściciele, to nie hotelik. Ludzie mieli psa i wiedzą jak opiekować się psiakiem, ( szczepienia, odrobaczenie, menu, spacery, ). Nie wiem u którego weta " zakotwiczą " na stałe, ale postaram się dowiedzieć. Quote
baster i lusi Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 cioteczki proszę zerknijcie na ten wątek moze coś doradzicie Szczeniak uwięziony w zamkniętym domu!!! Nie ma jak wejść pomocy!!!!!! Mega pilne!! Quote
Tola Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Wrzuciłam zdjęcia Bursztyna z nowego domciu:lol: http://www.dogomania.pl/threads/175937-Bursztyn-znalazł-wspaniały-dom-i-kobietę-swojego-życia! Quote
mshume Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Czy Ladyswallow zrobiła zdjecia w zamojskim schronie? Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mshume napisał(a):Czy Ladyswallow zrobiła zdjecia w zamojskim schronie? Nie robiłam, nikt nie wyraził takiej propozycji/chęci. Quote
mshume Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 To chyba pomyliłam Cię z kims innym. Bo pamietam, jak kogos prosiłam o zdjecia kudlatych siostrzyczek. Quote
sacred PIRANHA Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mshume to u Ciebie jest taka czarna troche myśliwska sunia na dt? powiedz mi jak ona do dzieci? mam dwa chetne domy na Gejsze- czarną wyżłowatą sunię z zamojksiego schroniska, jeden domek z wawy juz po wizycie i ok a drugi właśnie w trakcie wizyty...moze jakby oba były ok to by jeszcze jakas sunia skorzystala... Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mshume napisał(a):To chyba pomyliłam Cię z kims innym. Bo pamietam, jak kogos prosiłam o zdjecia kudlatych siostrzyczek. Możliwe, że mogło chodzić o mnie, bo pisałam, że mogę porobić fotki - ale psom, które są pod opieką dziewczyn w Zamościu, co i tak nie wypaliło. Quote
sacred PIRANHA Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 jak nie wypaliło! Gejszy zrobiłaś :-) i mamy dwa chętnie domki:-P Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):jak nie wypaliło! Gejszy zrobiłaś :-) i mamy dwa chętnie domki:-P Taak, ale dla Gejszy to już wcześniej było umawiane ;) Quote
mshume Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Czarna wyzłowata sunia to jest u mamanabank w Łowiczu :) Quote
agada Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mshume napisał(a):Czarna wyzłowata sunia to jest u mamanabank w Łowiczu :) Taaaa :lol:, bo mshume to tylko małe i kudłate :evil_lol:. Jest dla Ciebie psiak na kwarantannie w schronie zamojskim :cool3:, jak go zobaczyłam to stwierdziłam, ze to Twój typ ;):lol: Quote
sacred PIRANHA Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 porąbały mi sie nicki:-) gdzieś mi się obiło o oczy tylko nie wiedziałam gdzie:-) Quote
agada Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Aaaaa, zapomniałam :splat:, ciotki wszelakie szukam domu/ów dla koteczki jest u mnie, a teraz idę szukać jeszcze jednego kociaka, córka wczoraj późnym wieczorem widziała, może być problem, bo takie dzikawe :shake:. Pomogę w sterylizacji, proszę pomóżcie:candle:, jeżeli macie jakiekolwiek możliwości znalezienia domu dla kociaka, bo jakiś wysyp mam ostatnio :-(.... Nie mam gdzie przetrzymać kocic po sterylizacji, bo kocięta walą drzwiami i oknami :kociak::eek2::bigcry: Quote
mshume Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No właśnie :)ladySwallow napisał(a):Agada, masz jakieś zdjęcia? Quote
agada Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 ladySwallow napisał(a):Agada, masz jakieś zdjęcia? Zaraz córka wstawi, tylko słabe nieco bo to bardzo ruchliwa bestia Drugiego kotka nie namierzyłam... Quote
IVV Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):mshume to u Ciebie jest taka czarna troche myśliwska sunia na dt? powiedz mi jak ona do dzieci? mam dwa chetne domy na Gejsze- czarną wyżłowatą sunię z zamojksiego schroniska, jeden domek z wawy juz po wizycie i ok a drugi właśnie w trakcie wizyty...moze jakby oba były ok to by jeszcze jakas sunia skorzystala... a ten domek Huntera nie chce moze ??? on niby taki jak maly wyzelek ;) tez przeciez mysliwski Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 IVV napisał(a):a ten domek Huntera nie chce moze ??? on niby taki jak maly wyzelek ;) tez przeciez mysliwski Nie, to zupełnie inny typ psa - Gejsza jest spokojna, opanowana i wychowana. Quote
IVV Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 dzieki Lady ,szkoda on juz tyle siedzi :( piekny sie zrobil,a domku ani widu :( Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 IVV napisał(a):dzieki Lady ,szkoda on juz tyle siedzi :( piekny sie zrobil,a domku ani widu :( No piękny jest, ale w sumie się nie dziwie, że nie ma chętnych - sama bym się bała adoptować taki wulkan energii, który nie ma opanowanych jakiś zasad posłuszeństwa... No i tekst ogłoszeniowy nie przekonuje,niestety. Quote
sacred PIRANHA Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 no zasiedział się...ale ja się nie będe wypowiadać, nie będe udzielać żadnych rad bo każdy moj wpis trraktowany jest jako czepianie się/atak więc pasuje jest tyle psów,które potrzebują pomocy że nie musze akurat pomagać tym ktorym pomaga też funia co do tych domków to w jednym jest malutkie dziecko a drugi nie miał nigdy psa wiec do żadnego nie dałabym jagdterriera bo to nie są proste psy...to są jedne z najtrudniejszych psów myśliwskich tak naprawde jeśli drugi domek okaze się też ok to napewno zaproponuje Taye bo sunia ma takie fajne gończe uszy;) i mysle ze do spokojnego domu ze spokojnymi dziecmi by sie nadała;) Quote
IVV Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 moze masz jakis pomysl ??? on podobno juz o wiele grzeczniejszy sie zrobil... Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 IVV napisał(a):moze masz jakis pomysl ??? on podobno juz o wiele grzeczniejszy sie zrobil... Moje pomysły nie są mile widziane na niektórych wątkach, ale ja skupiłabym się na wychowaniu Huntera i wtedy można by napisać w ogłoszeniu, że potrafi to i to, że przeszedł kurs podstawowego posłuszeństwa - ale nie na zasadzie, że dwa razy przyjdzie, a trzeci nie na zawołanie, tylko jak to naprawdę wyćwiczy. W przypadku każdego psa, którego biorę pod swoją opiekę, zwracam uwagę właśnie na wychowanie i posłuszeństwo - nie jest dokonaniem znaleźć takiemu psu dom, tylko jest dokonaniem, żeby nie wrócił z adopcji. Takie jest moje zdanie, ale ja szkolę nawet szczeniaki na tymczasie, więc pewnie dla części osób, jak już się dowiedziałam, jestem nienormalna :evil_lol: Quote
IVV Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 nic nienormalnego w tym co piszesz nie widze. to moze poszukac mu Dt, ale takiego domowego ktory sie nim indywidualnie zajmie??? szkoda mi go :( Funia wklada bardzo duzo serca i pracy w psy ,ktore u niej sa ,ale ten chlopak chyba potrzebuje 24 h /7 szkolenia ja nie znam wszystkich ukladow tutaj na dogo ,wiem tylko ,ze trzeba znalesc temu psu dom Quote
Recommended Posts