feryenne Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Dnia 6.07.2023 o 09:17, Jaaga napisał: Może ktoś ma gdzieś jakieś kontakty w hurtowniach, sklepach, gdzie dałoby się załatwić jakąś zniżkę przy większych zakupach dla bezdomniakow? Wczoraj pół dnia spędziłam na porównywaniu i analizowaniu cen różnych karm i sklepów. Nie mam niestety dostępu do hurtowni, ale żeby uniknąć takich ciągłych analiz zrobiłam porównywarkę cen karmy felicana.pl - mam nadzieję, że choć trochę pomoże Przeszukuje ok.60 sklepów, z allegro wczytuje tylko niektóre marki, bo to mocno czasochłonne, ale jakby co, to mogę dodać też inne. Jeśli mogłabym coś pomóc z jakimiś mniej standardowymi analizami, albo dodać tam jakiś sklep czy właśnie markę z allegro - pisz na priv 1 1 Quote
Tola Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Dnia 9.07.2023 o 08:30, Poker napisał: Zastanawiałam się co z Eliotem. Widzę , że na kolankach u swojej pańci. U Eliota wszystko dobrze, zaraz pierwszego dnia dostałam taką wiadomość: Eliot, teraz Cheddar ma się bardzo dobrze Zrobił już dwie kupy na spacerkach, a siku już robi na matę w mieszkaniu zamiast na podłogę, wiec uczy się szybko Quote
Tola Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Kolejna dobra wiadomość dotyczy 6 kociaków zabranych z warsztatu - 4 z nich są już we własnych domach. Bez własnej rodziny została tylko Szałwia, ta czarna koteczka. Mięta jest zarezerwowana do domu w Tychach, ale wciąż szukam transporty do Krakowa lub na Śląsk. 1 Quote
Nadziejka Posted July 11, 2023 Posted July 11, 2023 Dnia 11.07.2023 o 10:01, Tola napisał: U Eliota wszystko dobrze, zaraz pierwszego dnia dostałam taką wiadomość: Eliot, teraz Cheddar ma się bardzo dobrze Zrobił już dwie kupy na spacerkach, a siku już robi na matę w mieszkaniu zamiast na podłogę, wiec uczy się szybko Dnia 11.07.2023 o 10:07, Tola napisał: Kolejna dobra wiadomość dotyczy 6 kociaków zabranych z warsztatu - 4 z nich są już we własnych domach. Bez własnej rodziny została tylko Szałwia, ta czarna koteczka. Mięta jest zarezerwowana do domu w Tychach, ale wciąż szukam transporty do Krakowa lub na Śląsk. Quote
Poker Posted July 11, 2023 Posted July 11, 2023 Bardzo się cieszę z wiadomości bo o Eliocie i kotkach Quote
Jaaga Posted July 11, 2023 Posted July 11, 2023 Dnia 11.07.2023 o 10:07, Tola napisał: Kolejna dobra wiadomość dotyczy 6 kociaków zabranych z warsztatu - 4 z nich są już we własnych domach. Bez własnej rodziny została tylko Szałwia, ta czarna koteczka. Mięta jest zarezerwowana do domu w Tychach, ale wciąż szukam transporty do Krakowa lub na Śląsk. Marto, a co z kociakami u nas? tamtym tak szybko znalazły się domy, a o nasze nikt nie dzwonil? Są już miesiąc. Rosną jak na drożdżach. Nie chciałabym, żeby koteczka została u nas jak Arabika prawie do dorosłości. Quote
Tola Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Dnia 11.07.2023 o 11:43, Jaaga napisał: Marto, a co z kociakami u nas? tamtym tak szybko znalazły się domy, a o nasze nikt nie dzwonil? Są już miesiąc. Rosną jak na drożdżach. Nie chciałabym, żeby koteczka została u nas jak Arabika prawie do dorosłości. Nie mam wpływu na to, kto zadzwoni o jakiego kota, chciałabym, aby one wszystkie jak najszybciej miały swoje rodziny. Lentilka ma ogłoszenia, ale nikt nie dzwoni. Przerzucę z Warszawy na Bielsko, poproszę też elik, żeby swoje uaktualniła. 1 Quote
Tola Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Tiki, szczeniak który zamieszkał w Zamościu, przesyła pozdrowienia znad Bałtyku 3 Quote
Jaaga Posted July 11, 2023 Posted July 11, 2023 Dnia 11.07.2023 o 21:30, Tola napisał: Nie mam wpływu na to, kto zadzwoni o jakiego kota, chciałabym, aby one wszystkie jak najszybciej miały swoje rodziny. Lentilka ma ogłoszenia, ale nikt nie dzwoni. Przerzucę z Warszawy na Bielsko, poproszę też elik, żeby swoje uaktualniła. Mam nadzieje, że i tą dwójkę ktoś wypatrzy, bo trudno z taką ilością. W piątek z Castoramy dowiozą elementy na ogrodzenie do domku, który kupiliśmy dla Weny. W związku z odejściem Weny, zrobimy tam domek z wybiegiem dla kotów. Będą mialy dodatkową atrakcję na dzień. Szkoda mi 6 tys., żeby np wpakować tam np rowery i kosiarkę. Dodałam 2 na furtke i ogrodzenie i będą koty miały frajdę. Z czasem może przyłączymy drewnianą wiatę do wybiegu, ale na razie musimy zrobić podstawę. Na wybiegu został prostokąt bez wylewki, gdzie wysieję kotom trawę do pogryzania. 4 Quote
Nadziejka Posted July 12, 2023 Posted July 12, 2023 Dnia 11.07.2023 o 21:31, Tola napisał: Tiki, szczeniak który zamieszkał w Zamościu, przesyła pozdrowienia znad Bałtyku Dnia 12.07.2023 o 19:41, Tola napisał: Piękna Sisi wypoczywa na Mazurach Quote
Poker Posted July 12, 2023 Posted July 12, 2023 Ale Sisi zabezpieczona. Szelki i obroża z adresatką. Brawo. 1 Quote
Tola Posted July 14, 2023 Author Posted July 14, 2023 DS Eliota wpłacił wczoraj 200 zł na konto Zea - bardzo dziękuję; będzie na pomoc Figielkowi - brat pomoże bratu. Wpłynęło też 50 zł od DS Kimbo - również przeznaczę je dla Figielka. Bardzo dziękuję 1 Quote
Poker Posted July 14, 2023 Posted July 14, 2023 Fajne domki się trafiły maluchom. DS Eliota zachował się bardzo ładnie. Quote
Jaaga Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 Tola dała mi znać, że w zooplusie jest 30% zniżki na puszki i suche Animonda dla psów i kotów. Jest poza zasiegiem, to wstawie tu info, bo już też zrobiłam zakupy. Ola poprosiła mnie o wstawienie na dogo zdjeć i prośbę o zaopiekowanie miotu małych szczeniat od Mariny. To maluchy po 6 kg mamie i Marina ma je jeszcze ponoć u siebie w domu, nie w schronisku. Mogłyby jechać następnym, sierpniowym transportem do Polski kiedy bedą po szczepieniach i kwarantannie. Ola niestety nie ma mozliwości ogłaszać i sprawdzać przypadkowe DS, dlatego prosi o ich zaopiekowanie. Tola zgodziła się wziąć pod opiekę dwie suczki, ja jeśli Malinka do czasu tego transportu znalazłaby DS, to wzięłabym najmniejszego. Niestety i tak jeszcze pozostają 4 :( Przy rodzeństwie najbardziej smutne jest to, gdy jedne dostaną szanse, a reszta nie i trafią do schroniskowych szczeniakowych klatek. Przykro decydować, które dostaną nowe życie, a które czeka niepewny los. Quote
Jaaga Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 Dnia 15.07.2023 o 17:40, Jo37 napisał: Ja wezmę jedną suczkę. Więcej nie dam rady. Napiszę do Oli, żeby zapytala Marinę,ile jest suczek w miocie, bo nawet nie wiemy. Poproszę też o zdjęcie mamusi. Może jakby ją pokazać na FB, to ktoś się znajdzie i jej się też uda. Quote
Poker Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 22 lipca przyjeżdża Lili pod moją opiekę. Mogłabym jeszcze wziąć malucha, ale nie mam gdzie go umieścić. Quote
Jaaga Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 Dnia 15.07.2023 o 19:49, Poker napisał: 22 lipca przyjeżdża Lili pod moją opiekę. Mogłabym jeszcze wziąć malucha, ale mam gdzie go umieścić. Te maluchy nie mogą przyjechać tym transportem, co Malinka do nas i sunie do Anety, bo są zaszczepione, ale bez kwarantanny. Dlatego mogą jechać następnym, za miesiąc. Teraz byłoby miejsce w transporcie, ale do wyjazdu są gotowe tylko większe suczki. Tola chciała mniejszą, więc Marina Oli przesłała ten miot. A tu aż tyle ich. Szczeniaki mogą do nas przyjechać. Co prawda, miały być dwa, ale żal zostawić resztę. Quote
Jaaga Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 Są dwie suczki, reszta chłopaczki. Mam dostać filmik, to prześle Toli, żeby tu wstawiła. Już rozmawiałam z Jo37, że jeśli nie ma więcej suczek, to może wziać pieska. Quote
Poker Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 Dnia 15.07.2023 o 20:29, Jaaga napisał: Te maluchy nie mogą przyjechać tym transportem, co Malinka do nas i sunie do Anety, bo są zaszczepione, ale bez kwarantanny. Dlatego mogą jechać następnym, za miesiąc. Teraz byłoby miejsce w transporcie, ale do wyjazdu są gotowe tylko większe suczki. Tola chciała mniejszą, więc Marina Oli przesłała ten miot. A tu aż tyle ich. Szczeniaki mogą do nas przyjechać. Co prawda, miały być dwa, ale żal zostawić resztę. Jaaga, jeżeli mogłabyś wziąć " mojego" malucha, to zdecyduję się. Mam nadzieję, że Lili szybko znajdzie ds. Chociaż różnie bywa. Quote
Jaaga Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 Dnia 15.07.2023 o 21:54, Poker napisał: Jaaga, jeżeli mogłabyś wziąć " mojego" malucha, to zdecyduję się. Mam nadzieję, że Lili szybko znajdzie ds. Chociaż różnie bywa. Oczywiście, wysłałam już filmik Toli. Quote
Tola Posted July 16, 2023 Author Posted July 16, 2023 Ukraińskie maluchy. Dla całej gromadki ZEA zakupi pierwsza porcje karmy. 1 Quote
Poker Posted July 16, 2023 Posted July 16, 2023 Bardzo się różnią wielkością. Czy największy piesio to może mamusia? Jaaga, weźmiesz "mojego" do siebie ? Jeżeli nie, to nie mogę się nim zaopiekować. Quote
Recommended Posts