Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Holendry weszły w modę i są produkowane w różnych pseudo, ew. chętny musi wiedzieć, że te psy tak jak malinois potrzebują szkolenia, zajęcia się. Tradycyjnie pomogę za free, jeśli trafi w okolice Krakowa. Co do skakania na człowieka, proponuję, gdy podbiega, naprowadzić go w siad ruchem ręki z zabawką lub smakolem, pochwalić i podać smakol wtedy kiedy siedzi, jeśli poderwie się - nie dostanie, powtarzamy naprowadzanie,pochwała za wyciszenie, siad i nagroda. Uwaga - nagrodę podajemy podsuwając rękę pod pyszczek, nie z góry.  Bardzo szybko zrozumie,za co jest nagradzany.  Wtedy, gdy spontanicznie podbiega, naprowadzając w siad mówimy np "do mnie" i pies błyskawicznie nauczy się wracać na zawołanie. 

Czyli doprecyzuję - naprowadzamy w siad z ręką nad psią głową, a nagradzamy gdy usiądzie podsuwając błyskawicznie rękę pod mordkę siedzącego psa.

• Like 3
Posted
Dnia 2.08.2024 o 07:24, Sowa napisał:

Holendry weszły w modę i są produkowane w różnych pseudo, ew. chętny musi wiedzieć, że te psy tak jak malinois potrzebują szkolenia, zajęcia się. Tradycyjnie pomogę za free, jeśli trafi w okolice Krakowa. Co do skakania na człowieka, proponuję, gdy podbiega, naprowadzić go w siad ruchem ręki z zabawką lub smakolem, pochwalić i podać smakol wtedy kiedy siedzi, jeśli poderwie się - nie dostanie, powtarzamy naprowadzanie,pochwała za wyciszenie, siad i nagroda. Uwaga - nagrodę podajemy podsuwając rękę pod pyszczek, nie z góry.  Bardzo szybko zrozumie,za co jest nagradzany.  Wtedy, gdy spontanicznie podbiega, naprowadzając w siad mówimy np "do mnie" i pies błyskawicznie nauczy się wracać na zawołanie. 

Czyli doprecyzuję - naprowadzamy w siad z ręką nad psią głową, a nagradzamy gdy usiądzie podsuwając błyskawicznie rękę pod mordkę siedzącego psa.

Dziękuję, Sowo - od jutra spróbujemy 🙂

Posted

Orion zdrowieje w oczach o nadaj żebra widać, ale sierść błyszczy, a humor dopisuje! Bieganie za jabłuszkiem, zaczepianie Bezi do zabawy, czyli młody fajny piesio 🙂

Do siostry Irenas przybłąkał się mały piesek, bardzo chudy i bojący się ludzi. Dostał jeść, po czym umknął z posesji. Wrócił wczoraj, Irena od dawna szuka właściciela, teraz prosi o znalezienie mu domu.

https://www.olx.pl/d/oferta/maly-piesek-ni-to-york-ni-to-sznaucer-znaleziony-do-oddania-CID103-ID11icmZ.html?bs=siren_ad_posted_successfully&utm_campaign=ad_posted_successfully&utm_content=viewLink&utm_medium=email&utm_source=siren

• Like 1
Posted

Mam pytanie związane z ogloszeniem- czy piesio szuka DS czy poprzedniego właściciela? Piszę życzliwie, że ogłoszenie,  moim zdaniem, powinno być jednoznaczne

Piesio śliczny,  życzę  mu nowego domu.

Posted
Dnia 3.08.2024 o 19:01, Poker napisał:

Mam pytanie związane z ogloszeniem- czy piesio szuka DS czy poprzedniego właściciela? Piszę życzliwie, że ogłoszenie,  moim zdaniem, powinno być jednoznaczne

Piesio śliczny,  życzę  mu nowego domu.

Dwa w jednym - może jednak właściciel się odnajdzie, a jak nie, to nowy dom poszukiwany. Dlatego dałam ogłoszenie na Różan, czyli rejon znalezienia. Swoja drogą, jak ukazują się ogłoszenia w podobnym typie, to zatrważająca ilość piesków yorczków, sznucerków "za darmo", czyli od pseuduchów" za koszty utrzymania" 😞

Posted
Dnia 4.08.2024 o 21:23, Mazowszanka13 napisał:

A tęgoryjca jak się zwalcza ?

Moja sunia miała podawane tabletki, ale nie pamiętam już jakie. Kilka razy, w odstępach czasu.

• Like 1
Posted

https://www.google.com/search?q=jak+zwalczyc+tegoryjca+u+psa&rlz=1C1GCEA_enPL871PL871&oq=jak+zwalczyc+tegoryjca+u+psa&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigAdIBCDkxMTZqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Leczenie zakażenia tęgoryjcem dwunastnicy polega na podaniu albendazolu bądź mebendazolu. Albendazol to lek przeciwpasożytniczy o szerokim działaniu na robaki płaskie (płazińce) i obłe (obleńce). Mebendazol stosowany jest w zakażeniu pojedynczym lub mieszanym przewodu pokarmowego przez robaki obłe.

• Like 1
Posted
Dnia 25.07.2024 o 14:44, Jaaga napisał:

Trochę umaszczenie podobny do naszej Malinki. A jak trzustka, nerki, choroby odkleszczowe? Coś z tego może być powodem problemów.

Tanie obroże kupowałam w pepco, warto zaglądnąć. 

Jaaga nasza wie najlepiej doradzi 
  • malagos changed the title to ~ Zagłodzony pies, mamy kłopot... Orion staje na cztery łapki :)
Posted

Ta nieduża ruda suczka to psinka adoptowana w marcu przez moją siostrę z przytuliska w Wyszkowie, po odejściu labradorki Kenii. Okazała się strzałem w dziesiątkę - wesoła, pogodna, zgodna do innych zwierzaków  🙂

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 9.08.2024 o 10:08, Poker napisał:

Ja bym robiła ogłoszenia już teraz. Jak ktoś się zakocha, to poczeka.

Ma ogłoszenia na fb, wczoraj też zrobiłam olx na Marki (pod Warszawą) i wyróżniłam za 9,03 zł. Dziś zrobię drugie, z innym tekstem i zdjęciami, i wyróżnię. 

Posted
Dnia 10.08.2024 o 10:22, malagos napisał:

Ma ogłoszenia na fb, wczoraj też zrobiłam olx na Marki (pod Warszawą) i wyróżniłam za 9,03 zł. Dziś zrobię drugie, z innym tekstem i zdjęciami, i wyróżnię. 

Super

Posted
Dnia 10.08.2024 o 10:44, Nadziejka napisał:

MaŁgosiu

Pozdrawiam serdeczności wielkie dla Was dla całego malagosiowa domeczkowa wszystkich ludków i łapeczek💓

Dzięki, ważne jest dla mnie takie wsparcie 🙂