Sowa Posted August 2, 2024 Posted August 2, 2024 Holendry weszły w modę i są produkowane w różnych pseudo, ew. chętny musi wiedzieć, że te psy tak jak malinois potrzebują szkolenia, zajęcia się. Tradycyjnie pomogę za free, jeśli trafi w okolice Krakowa. Co do skakania na człowieka, proponuję, gdy podbiega, naprowadzić go w siad ruchem ręki z zabawką lub smakolem, pochwalić i podać smakol wtedy kiedy siedzi, jeśli poderwie się - nie dostanie, powtarzamy naprowadzanie,pochwała za wyciszenie, siad i nagroda. Uwaga - nagrodę podajemy podsuwając rękę pod pyszczek, nie z góry. Bardzo szybko zrozumie,za co jest nagradzany. Wtedy, gdy spontanicznie podbiega, naprowadzając w siad mówimy np "do mnie" i pies błyskawicznie nauczy się wracać na zawołanie. Czyli doprecyzuję - naprowadzamy w siad z ręką nad psią głową, a nagradzamy gdy usiądzie podsuwając błyskawicznie rękę pod mordkę siedzącego psa. 3 Quote
malagos Posted August 2, 2024 Author Posted August 2, 2024 Dnia 2.08.2024 o 07:24, Sowa napisał: Holendry weszły w modę i są produkowane w różnych pseudo, ew. chętny musi wiedzieć, że te psy tak jak malinois potrzebują szkolenia, zajęcia się. Tradycyjnie pomogę za free, jeśli trafi w okolice Krakowa. Co do skakania na człowieka, proponuję, gdy podbiega, naprowadzić go w siad ruchem ręki z zabawką lub smakolem, pochwalić i podać smakol wtedy kiedy siedzi, jeśli poderwie się - nie dostanie, powtarzamy naprowadzanie,pochwała za wyciszenie, siad i nagroda. Uwaga - nagrodę podajemy podsuwając rękę pod pyszczek, nie z góry. Bardzo szybko zrozumie,za co jest nagradzany. Wtedy, gdy spontanicznie podbiega, naprowadzając w siad mówimy np "do mnie" i pies błyskawicznie nauczy się wracać na zawołanie. Czyli doprecyzuję - naprowadzamy w siad z ręką nad psią głową, a nagradzamy gdy usiądzie podsuwając błyskawicznie rękę pod mordkę siedzącego psa. Dziękuję, Sowo - od jutra spróbujemy Quote
malagos Posted August 3, 2024 Author Posted August 3, 2024 Orion zdrowieje w oczach o nadaj żebra widać, ale sierść błyszczy, a humor dopisuje! Bieganie za jabłuszkiem, zaczepianie Bezi do zabawy, czyli młody fajny piesio Do siostry Irenas przybłąkał się mały piesek, bardzo chudy i bojący się ludzi. Dostał jeść, po czym umknął z posesji. Wrócił wczoraj, Irena od dawna szuka właściciela, teraz prosi o znalezienie mu domu. https://www.olx.pl/d/oferta/maly-piesek-ni-to-york-ni-to-sznaucer-znaleziony-do-oddania-CID103-ID11icmZ.html?bs=siren_ad_posted_successfully&utm_campaign=ad_posted_successfully&utm_content=viewLink&utm_medium=email&utm_source=siren 1 Quote
Poker Posted August 3, 2024 Posted August 3, 2024 Mam pytanie związane z ogloszeniem- czy piesio szuka DS czy poprzedniego właściciela? Piszę życzliwie, że ogłoszenie, moim zdaniem, powinno być jednoznaczne Piesio śliczny, życzę mu nowego domu. Quote
malagos Posted August 4, 2024 Author Posted August 4, 2024 Dnia 3.08.2024 o 19:01, Poker napisał: Mam pytanie związane z ogloszeniem- czy piesio szuka DS czy poprzedniego właściciela? Piszę życzliwie, że ogłoszenie, moim zdaniem, powinno być jednoznaczne Piesio śliczny, życzę mu nowego domu. Dwa w jednym - może jednak właściciel się odnajdzie, a jak nie, to nowy dom poszukiwany. Dlatego dałam ogłoszenie na Różan, czyli rejon znalezienia. Swoja drogą, jak ukazują się ogłoszenia w podobnym typie, to zatrważająca ilość piesków yorczków, sznucerków "za darmo", czyli od pseuduchów" za koszty utrzymania" Quote
Isiak Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 21:23, Mazowszanka13 napisał: A tęgoryjca jak się zwalcza ? Moja sunia miała podawane tabletki, ale nie pamiętam już jakie. Kilka razy, w odstępach czasu. 1 Quote
Nadziejka Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 https://www.google.com/search?q=jak+zwalczyc+tegoryjca+u+psa&rlz=1C1GCEA_enPL871PL871&oq=jak+zwalczyc+tegoryjca+u+psa&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigAdIBCDkxMTZqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Leczenie zakażenia tęgoryjcem dwunastnicy polega na podaniu albendazolu bądź mebendazolu. Albendazol to lek przeciwpasożytniczy o szerokim działaniu na robaki płaskie (płazińce) i obłe (obleńce). Mebendazol stosowany jest w zakażeniu pojedynczym lub mieszanym przewodu pokarmowego przez robaki obłe. 1 Quote
Nadziejka Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Dnia 25.07.2024 o 14:44, Jaaga napisał: Trochę umaszczenie podobny do naszej Malinki. A jak trzustka, nerki, choroby odkleszczowe? Coś z tego może być powodem problemów. Tanie obroże kupowałam w pepco, warto zaglądnąć. Jaaga nasza wie najlepiej doradzi Quote
Mazowszanka13 Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Dnia 4.08.2024 o 22:57, Isiak napisał: Moja sunia miała podawane tabletki, ale nie pamiętam już jakie. Kilka razy, w odstępach czasu. Dzięki:) Tak pytam na zapas. Quote
malagos Posted August 6, 2024 Author Posted August 6, 2024 Dnia 5.08.2024 o 09:02, Nadziejka napisał: Jaaga nasza wie najlepiej doradzi Już nam nasza pani dr doradziła Quote
malagos Posted August 8, 2024 Author Posted August 8, 2024 Ta nieduża ruda suczka to psinka adoptowana w marcu przez moją siostrę z przytuliska w Wyszkowie, po odejściu labradorki Kenii. Okazała się strzałem w dziesiątkę - wesoła, pogodna, zgodna do innych zwierzaków 1 1 Quote
malagos Posted August 8, 2024 Author Posted August 8, 2024 Jeszcze chudzielec, ale sierść nabrała połysku 1 Quote
Jo37 Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 Dnia 8.08.2024 o 14:24, malagos napisał: Jeszcze chudzielec, ale sierść nabrała połysku Śliczny pies. 1 Quote
Poker Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 Duży samiec i mała sunia to zwykle świetny duet. I ten też jak widać. 1 Quote
Sowa Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 Już ma spokojniejsze oczy. Łepetyna jest bardziej ON-kowa, futerko holenderskie. Założę się, że będzie wspaniały w szkoleniu. 1 Quote
malagos Posted August 9, 2024 Author Posted August 9, 2024 Jeszcze musimy umówić się na ponowne badanie krwi i kupala, potem kastracja i ruszam z ogłoszeniami Quote
Poker Posted August 9, 2024 Posted August 9, 2024 Ja bym robiła ogłoszenia już teraz. Jak ktoś się zakocha, to poczeka. 2 Quote
malagos Posted August 10, 2024 Author Posted August 10, 2024 Dnia 9.08.2024 o 10:08, Poker napisał: Ja bym robiła ogłoszenia już teraz. Jak ktoś się zakocha, to poczeka. Ma ogłoszenia na fb, wczoraj też zrobiłam olx na Marki (pod Warszawą) i wyróżniłam za 9,03 zł. Dziś zrobię drugie, z innym tekstem i zdjęciami, i wyróżnię. Quote
Nadziejka Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 MaŁgosiu Pozdrawiam serdeczności wielkie dla Was dla całego malagosiowa domeczkowa wszystkich ludków i łapeczek 1 Quote
Poker Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 Dnia 10.08.2024 o 10:22, malagos napisał: Ma ogłoszenia na fb, wczoraj też zrobiłam olx na Marki (pod Warszawą) i wyróżniłam za 9,03 zł. Dziś zrobię drugie, z innym tekstem i zdjęciami, i wyróżnię. Super Quote
Nadziejka Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 Modlitwa za psie serducho malagosiu i zapraszam z serca na kramik wspólny Orionowi i kociom Quote
malagos Posted August 10, 2024 Author Posted August 10, 2024 Dnia 10.08.2024 o 10:44, Nadziejka napisał: MaŁgosiu Pozdrawiam serdeczności wielkie dla Was dla całego malagosiowa domeczkowa wszystkich ludków i łapeczek Dzięki, ważne jest dla mnie takie wsparcie Quote
Recommended Posts