Jump to content
Dogomania

Duduś - mały, chudy wystraszony piesio w jednym boksie z dużymi i wielkimi samcami :( Przytulmy go do serca, pomóżmy odnaleźć drogę do własnego, szczęśliwego domu.

Recommended Posts

Posted
Na prywatne konto Dudusia wpłynęły poniższe kwoty:

20,00 zł  od mariusz pp  XII  -  1.12.
    10,00 zł  od Radek  XII -  2.12.
    50,00 zł  od Agnieszki Znajomej elik  XII  -  4.12.

Bardzo serdecznie dziękuję

dzikuj8.gif.ba1107e5d1e95bcd19c1a111f18e80c6.gif
oraz
  30,00 zł od elik  XII -  4.12.
  • Like 1
Posted
Dnia 4.12.2024 o 21:20, elik napisał:

Martusiu, czy mogłabyś dopisać kwotę o której mówiłaś, że wpłynęła dla Dudusia na portalu pomocowym?

To Neri  otrzymała pomoc, o niej chyba rozmawiałyśmy. Czy pytasz o zbiórkę na operację?

Posted
Dnia 4.12.2024 o 21:46, Tola napisał:

To Neri  otrzymała pomoc, o niej chyba rozmawiałyśmy. Czy pytasz o zbiórkę na operację?

Oj tak, tak masz rację Martusiu  🙂  Faktycznie rozmawiałyśmy o Neri. Właśnie byłam na jej wątku i widzę saldo ujemne, dlatego przypomniało mi się, że to o Neruni rozmawiałyśmy  🙂  Bardzo proszę napisz na jej wątku jaka to kwota. Dziękuję  ❤️ 

Posted
Dnia 4.12.2024 o 21:55, elik napisał:

Oj tak, tak masz rację Martusiu  🙂  Faktycznie rozmawiałyśmy o Neri. Właśnie byłam na jej wątku i widzę saldo ujemne, dlatego przypomniało mi się, że to o Neruni rozmawiałyśmy  🙂  Bardzo proszę napisz na jej wątku jaka to kwota. Dziękuję  ❤️ 

Jutro będę wpisywać wpłaty to od razu  u Neri zajrzę, bo mam to w laptopie. 

Posted
Dnia 4.12.2024 o 21:57, Tola napisał:

Jutro będę wpisywać wpłaty to od razu  u Neri zajrzę, bo mam to w laptopie. 

Ok dzięki  🙂 

Posted

Wpłaty  dla Dudusia na konto ZEA  kwiat-ruchomy-obrazek-0140.gif

30 zł - mari23 (15.11.)

50 zł - jaguska (15.11.)

40zł - b-b (20.11.) XI, XII

40 zł - Iwona z Sosnowca (26.11.)

10 zł - Nesiowata (02.12.)

30 zł - feryenne (02.12.)

45 zł - Mazowszanka13 (04.12.)

• Like 1
Posted
Dnia 5.12.2024 o 19:22, Tola napisał:

30 zł - mari23 (15.11.)

50 zł - jaguska (15.11.)

40zł - b-b (20.11.) XI, XII

40 zł - Iwona z Sosnowca (26.11.)

10 zł - Nesiowata (02.12.)

30 zł - feryenne (02.12.)

45 zł - Mazowszanka13 (04.12.)

Bardzo dziękuję Martusiu  🌷  ❤️  🌺 

Posted

30 zł - mari23  XI-XII  - 15.11.

50 zł - jaguska  XI  -  15.11.

40zł - b-b   XI-XII  -  20.11.

40 zł - Iwona z Sosnowca  XI  -  26.11.

10 zł - Nesiowata  XII  - 2.12.

30 zł - feryenne  XII  -  2.12.

45 zł - Mazowszanka13   IX-XII  -  4.12.

Bardzo serdecznie dziękuję

pikne.jpg.f6073da3148d6cea8f9c1767a4d681e7.jpg

Posted
Dnia 4.12.2024 o 18:18, elik napisał:

No właśnie. Myśleliśmy, że Duduś to młody psiak, tymczasem wetka w rozmowie powiedziała, że Dudusia ocenia na około 10 lat. To też już nie młodzik.

Młodzik to nie, ale od Gajulki młodszy 🙂 
Trochę głasków przy poniedziałku zostawię. 

Posted

Niestety znowu niedobra wiadomości  😞   Duduniek kaszle znowu. Dopóki zażywał furosemid, nie kaszlał, gdy przestał, znowu kaszle.  Wczoraj miał zrobione miał robione rtg i okazało się, że w porównaniu do poprzedniego, sprzed 2 tygodni, serduszko jest powiększone. W dodatku Dostał od wetki tabletki na robaki, podobno ma je w płucach 😞  Powiększone serduszko może być powodem kaszlu ustaliłam więc z Panią Edytą, że w najbliższym wolnym terminie Duduś będzie miał echo serca. Próbuję skonsultować się z wetka Dudusia, ale albo telefon zajęty, albo nikt nie odbiera. Będę dzwonić do skutku, bo bardzo zaniepokoiły mnie te wiadomości, zwłaszcza robale w płucach. Nie wiem czy to jest już stwierdzone, czy tylko podejrzenie, a lek tak na wszelki wypadek.

Posted
Dnia 17.12.2024 o 17:59, Onaa napisał:

Biedny Duduś :(.

Bardzo się o niego martwię.

Udało mi się wreszcie dodzwonić. Lek na robaki podawany jest profilaktycznie - przyczyną kaszlu mogą być nicienie w płucach.  Nie zrobiono badania kału, bo zdarza się, że pomimo obecności robaków w organizmie, nie znajduje się ich w próbkach kału. Podanie leku, w przypadku dalszego kaszlu wykluczy, robaki, jako jego przyczyna.

Echo serca odbędzie się jutro. Poprosiłam, aby karty wizyt były przesyłany na mój adres mailowy. Podałam go SMS-em.

Posted

Mój Figo kaszle bo ma chore serce. Podawanie Furosemidu odciąża serce i wtedy jest lepiej. Dostaje lek na serce i dzięki temu w miarę spokojnie egzystujemy. 

Czekamy na echo serca.

Posted
Dnia 17.12.2024 o 23:46, b-b napisał:

Coś się ciągle chłopaka coś czepia :((

Początkowo było ok, a od jakiegoś czasu co rusz, to jakieś nieszczęście na Dudusia spada  😞 

Posted
Dnia 18.12.2024 o 12:46, AlfaLS napisał:

Mój Figo kaszle bo ma chore serce. Podawanie Furosemidu odciąża serce i wtedy jest lepiej. Dostaje lek na serce i dzięki temu w miarę spokojnie egzystujemy. 

Czekamy na echo serca.

Co Figo zażywa na serce?

Posted
Dnia 18.12.2024 o 13:01, elik napisał:

Co Figo zażywa na serce?

On ma Cardisure 2,5 mg dwa razy dziennie. Kupuję tabletki 10 mg i dzielę na ćwiarki. Wychodzi taniej bo te tabletki drogawe są. Bardzo łatwo się dzielą. Mój psiak waży 11 kg. Sądzę, że Duduś pewnie coś podobnie...

Posted
Dnia 18.12.2024 o 14:24, AlfaLS napisał:

On ma Cardisure 2,5 mg dwa razy dziennie. Kupuję tabletki 10 mg i dzielę na ćwiarki. Wychodzi taniej bo te tabletki drogawe są. Bardzo łatwo się dzielą. Mój psiak waży 11 kg. Sądzę, że Duduś pewnie coś podobnie...

Tak, wiem, że Cardisure  to drogi specyfik. Lata temu podawałam go mojemu sznupkowi. Miesięczna kuracja kosztowała wtedy ponad 500 zł  😞 

Na szczęście echo serca Dudusia wypadło bardzo dobrze, nie ma w serduszku Dudusia żadnych nieprawidłowości. Nadal więc nie wiadomo co jest przyczyną kaszlu. Będę mogła rozmawiać z wetką Dudusia dopiero w sobotę, jeśli zastanę ją w gabinecie lub dopiero w poniedziałek.

Posted

Wyniki badania echa serca Dudusia. Doktor, który wykonywał badanie, powiedział, że w serduszku Dudusia nic złego się nie dzieje i z pewnością powodu kaszlu nie należy upatrywać w serduszku.

echosercaDudu18_12_2024.png.b68aba12708572d14a847db09790df0f.png