Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.03.2025 o 20:31, malagos napisał:

Rolada biszkoptowa z malinami upieczona.

Czekamy jutro na panią z Gdańska.

Mniam, mniam. Przez żołądek do serca :)

Trzymam kciuki.

• Like 1
Posted

I po wszystkim 🙂

Młodzi fajnie ludzie, przyjechali ze swoim psem rasselem (wystawowy chłopak) Winterem. Psiaki się zapoznały, od razu wspólna zabawa w sadzie. Foksia dostała od pani ładne szeleczki i nową smycz. Podpisaliśmy umowę, dałam 100 przykazań i Foksia pojechała po nowe życie.

Ot, ładnemu łatwiej w życiu.

teraz kolej na Dorkę.

• Like 3
Posted
Dnia 29.03.2025 o 14:23, malagos napisał:

I po wszystkim 🙂

Młodzi fajnie ludzie, przyjechali ze swoim psem rasselem (wystawowy chłopak) Winterem. Psiaki się zapoznały, od razu wspólna zabawa w sadzie. Foksia dostała od pani ładne szeleczki i nową smycz. Podpisaliśmy umowę, dałam 100 przykazań i Foksia pojechała po nowe życie.

Ot, ładnemu łatwiej w życiu.

teraz kolej na Dorkę.

Ależ cudnie
Niechaj im szczęście w zdrowiu
sprzyja na wiele wiele lat ♡  ♡  ♡  
  • Like 1
Posted

Ekspresowa adopcja. Gratulacje.

Jak Ty to robisz? Żadnych ankiet, wizyt przed adopcyjnych, a dużo psiaczków poszło jak świeże bułeczki.

Posted
Dnia 29.03.2025 o 19:17, Poker napisał:

Jak Ty to robisz? Żadnych ankiet, wizyt przed adopcyjnych, a dużo psiaczków poszło jak świeże bułeczki.

Dobra intuicja i doświadczenie działają. 

• Like 1
Posted
Dnia 29.03.2025 o 19:17, Poker napisał:

Doświadczenie, rozmowa, intuicja.

• Like 2
Posted
Dnia 29.03.2025 o 21:02, malagos napisał:

Doświadczenie, rozmowa, intuicja.

To dużo, ale nie wszystko. Ja to  chyba mam, ale chodzi też o tempo, w jakim Twoje tymczasy znajdują domki.

Posted

W tym roku to pierwszy tymczas :). I to bez ogłoszeń na olx, tylko fb, ogólny i w grupach terierów. Ale Foksia ładna, były o nią jeszcze telefony i wiadomości na mesengera. O Dorkę  - cisza 😞

Posted
Dnia 1.04.2025 o 09:43, Nesiowata napisał:

A można zobaczyć?

Jest filmik, a nie mogę go tu wstawić. Jak masz mesengera, to prześlę 🙂

Posted
Dnia 2.04.2025 o 09:31, malagos napisał:

Jest filmik, a nie mogę go tu wstawić. Jak masz mesengera, to prześlę 🙂

Ja akurat nie. Ale może kto pomoże?

Posted

♡  ♡ 🍀  ♡  🍀 ♡  ♡  

• Like 1
Posted
Dnia 2.04.2025 o 21:15, Aldrumka napisał:

Szybko zadomowiona, szaleje dziewczynka

Foksia to taki psiak bezproblemowy, bez traumy, do wszystkich się łasi, każdego człowieka i psa kocha. Jeden na 10 wiejski pies, który tak szybko się odnalazł w nowym domu.

• Like 2
Posted
Dnia 2.04.2025 o 21:30, malagos napisał:

Foksia to taki psiak bezproblemowy, bez traumy, do wszystkich się łasi, każdego człowieka i psa kocha. Jeden na 10 wiejski pies, który tak szybko się odnalazł w nowym domu.

Pewnie pomimo tego, że ze wsi, nie miała złych doświadczeń, ani z człowiekiem, ani z innymi psami, a jej okres szczenięcy (=socjalizacja) przebiegł prawidłowo. Takim radosnym psem jest Lerka, a jej przeciwieństwem  (na szczęście bez częstej u bezdomnych psów komponenty lękowej), jest Ninek. 

Super, że Foksi trafił się taki wspaniały dom, w dodatku z fajnym kolegą. A jakie ma imię - czy nadal jest Foksią? 

• Like 1