Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.11.2023 o 21:26, Tola napisał:

Martusiu, to jest link do ogłoszenia Olinki, u mnie Malinki. Po adopcji Olinki jej ogłoszenie usunęłam, a wkleiłam dane Nemo - u mnie Bingo.

To jest link do jego ogłoszenia

https://www.olx.pl/d/oferta/4-ro-miesieczny-bingo-szuka-troskliwego-domu-na-cale-zycie-CID103-IDVVNmd.html?bs=olx_pro_listing

Posted
Dnia 3.11.2023 o 23:04, elik napisał:

Martusiu, to jest link do ogłoszenia Olinki, u mnie Malinki. Po adopcji Olinki jej ogłoszenie usunęłam, a wkleiłam dane Nemo - u mnie Bingo.

To jest link do jego ogłoszenia

https://www.olx.pl/d/oferta/4-ro-miesieczny-bingo-szuka-troskliwego-domu-na-cale-zycie-CID103-IDVVNmd.html?bs=olx_pro_listing

Dziękuję,  już poprawiam. Spieszyłam się,wkleilam bez sprawdzenia i to efekt😉

Posted

Nemo bez Olinki zmienił się na lepsze. Już nie wykazuje dominacji, nie ma kogo pilnować. Jest teraz zwykłym milym szczeniakiem, bez poczucia odpowiedzialności za siostrę. 

• Like 1
Posted
Dnia 4.11.2023 o 08:59, Tola napisał:

Dziękuję,  już poprawiam. Spieszyłam się,wkleilam bez sprawdzenia i to efekt😉

Tylko ten się nie myli, kto nic nie robi, a Ciebie praca bardzo lubi  🙂

Posted

Gdyby ktoś chciał dorobić ogłoszenie Nemo, to wstawiam kilka zdjęć.  Niestety niewiele, bo tylko parę nadaje się, na reszcie jest rozmazaną smugą we wszystkich możliwych pozach. Telefon mi nie łapie tak szybko, żeby za nim nadążyć 😉

IMG_20231111_145026.jpg

IMG_20231111_145018.jpg

IMG_20231111_145022.jpg

IMG_20231111_145030.jpg

IMG_20231111_145014.jpg

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Nie rozumiem, dlaczego Nemo nie ma jeszcze swojego domu:(

Nikt godny uwagi nie dzwoni - jakieś dzieciaki lub faceci, z którymi nie da się rozmawiać.

Może jeszcze spróbować zrobić OLx na Katowice...

Posted

Po wyjeździe Gabi Nemo trochę tęsknił, ale przykleił się do Malinki i bez jej oszczekiwania psów zaczął się zaprzyjaźniać z dużymi. Wcześniej nie mógł z nimi być wypuszczany z powodu Artura. Teraz jest już kumplem Ciapciaka i Kaja, nawet zakolegowal się z Andżelą. Bardzo się cieszy, bo zawsze piszczał  w domu, kiedy one wychodziły. 

Jest teraz bardzo przylepny i radosny. Są nierozłączni z Malinką i przy niej nie ma cienia wcześniejszych agresywnych zabaw czy zachowań, nawet przy misce.

Postaram się mu jutro zrobić kilka zdjęć, to może ktoś dorobi ogłoszenie. 

Posted
Dnia 25.11.2023 o 22:07, Tola napisał:

Warto zrobić na Katowice, spora ilość zamojskich szczeniaków znalazła w sten sposób domy.

Ja mam wyróżnione na Opole, przeniosę na Katowice.

Posted
Dnia 25.11.2023 o 20:30, Tola napisał:

Elu, to ogłoszenie nie jest już chyba aktywne

Tak Martusiu. Zostało przeniesione do nieaktywnych. Włączyłam autoprzedłużanie i już go sami nie przeniosą do nieaktywnych. W tym ogłoszeniu ma imię Binio, nie Bingo - źle napisałam w moim poprzednim poście.
Ale może trzeba zmienić opis Nemo, bo ten w ogłoszeniu jest już chyba mocno nieaktualny. Teraz w ogłoszeniu jest taki tekst:

Malutki 4-ro miesięczny szczeniak Binio poszukuje troskliwego domu.
Piesek jest drobnej budowy, w przyszłości będzie prawdopodobnie nieduży, jego mama waży 11 kg.
Jest bardzo delikatny. Ze względu na swoje łagodne, spokojne usposobienie nie nadaje się do domu z malutkimi dziećmi. Poszukujemy dla niego spokojnej rodziny, żeby mógł bez stresu uczyć się życia w domu.
Bingo wymaga jeszcze treningu czystości; adopcja takiego malucha zawsze wiąże się z akceptacją jego szczenięcych wybryków.
Jest zaszczepiony, odrobaczony, ma czip.
Adopcja poprzedzona jest ankietą i spotkaniem całej Rodziny z wolontariuszem.
W dniu adopcji zostanie podpisana umowa.
Adoptujący zobowiązuje się do przeprowadzenia zabiegu kastracji pieska.
Kontakt wyłącznie telefoniczny.

Jeśli będzie aktualizacja, to podmienię tekst.

Posted

Potrzebne kciuki i to bardzo mocno zaciśnięte! Wczoraj napisała, a dzisiaj zadzwoniła sympatyczna  pani z Wrocławia, wysłałam ankietę. Ma jeszcze dzwonić do Jaaga, wypytać o Nemo. 

• Like 1
Posted
Dnia 26.11.2023 o 10:35, Tola napisał:

Potrzebne kciuki i to bardzo mocno zaciśnięte! Wczoraj napisała, a dzisiaj zadzwoniła sympatyczna  pani z Wrocławia, wysłałam ankietę. Ma jeszcze dzwonić do Jaaga, wypytać o Nemo. 

Oby, na razie nikt nie dzwonił.