Majaa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 i znów jest tak, że co dzień, to znów kolejny pies :placz: teraz prawie bernardynka choć sporo mniejsza Historię opowie mrs.ka ........... Quote
mrs.ka Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 historia taka jak zwykle:-( nie wiadomo skąd,nie wiadomo kto,nie wiadomo kiedy i duży pies wywalony na ulicy,wystraszona suka koczowała od 5 dni na osiedlu domków jednorodzinnych w Starachowicach.Mieszkańcy nie byli zbyt gościnni:mad: rzuczli w suke kamieniami:angryy::angryy::angryy:próbowała sie chować pod samochody,więc obstawili samochody skrzynkami i kartonami,żeby nie miała się gdzie schować:mad: pewnie następnym krokiem byłoby wezwanie hycla...pojechałam,zobaczyłam,zabrałam nie wiedząc nawet jeszcze gdzie.Tzn. oczywiście najpierw do weta zbadać i zaszczepić,niestety okazało się ,że sunia ma 40 st. po za tym wszystko raczej w porządku.Jest młodziutka ok.roku,pewnie po pierwszej cieczce,nie wiadomo czy nie będzie niespodzianki:-o narazie bezpiecznie ulokowałam ją na dobrym tymczasie ale tylko tymczasie i działamy.Zaraz wstawie fotki Quote
Majaa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Zaraz to jest taka duuuuuuuuuuuuża bakteria i wydłuża czas wstawiania fotek :cool3: Quote
mrs.ka Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Majaa napisał(a):Zaraz to jest taka duuuuuuuuuuuuża bakteria i wydłuża czas wstawiania fotek :cool3: trzymajcie mnie,jaka niecierpliwa-luzik:cool1: zdążyłam przed Twoim komentarzem i jak teraz sie ma "zarazik" Quote
mrs.ka Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Majaa napisał(a):Posty przeskakują i wyjdę znów na idiotkę :cool3: ależ nikt by nie śmiał nawet tak pomyśleć:scared: Quote
Majaa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Majaa napisał(a):Zaraz to jest taka duuuuuuuuuuuuża bakteria i wydłuża czas wstawiania fotek :cool3: Posty przeskakują i wyjdę znów na idiotkę :cool3: ale Klarcia super - taka miniatura mojej Sary z ulicy(Scarlett z dogo), tylko na ile Klarę poznałam jest bardziej tolerancyjna niż moja Sara (choć ta od zawsze miała skrzywienie i tak jej pozostało - nie znam Cię - > napewno stanowisz zagrożenie :cool3:), ale Klara obcych wita podobno :lol: szczekaniem okrutnym, choć mnie się jakimś cudem upiekło ;) i wybiegła mi kilkadziesiąt metrów na spotkanie, merdając ogonem i żądając głaskania :multi: Klara jest strasznie przytulaśna !!!! Quote
Majaa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 mrs.ka napisał(a):trzymajcie mnie,jaka niecierpliwa-luzik:cool1: zdążyłam przed Twoim komentarzem i jak teraz sie ma "zarazik" leży w wyrku i odpoczywa :cool3: Quote
Majaa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ehhhhhhhh ............. szkoda dyskutować jeśli posty przeskakują tak jak dzisiaj bo dojdziemy do absurdów! za dwa dni się "ułożą" i się okaże że dyskusja durną była :cool3: Quote
andzia69 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 posty się nie ułożą:diabloti: i tak właśnie durnoty na dogo powstają:evil_lol: Quote
Majaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 andzia69 napisał(a):posty się nie ułożą:diabloti: i tak właśnie durnoty na dogo powstają:evil_lol: A skończy się kiedyś ten bałagan z postami na dogo? Bo co dostanę powiadomienie o ulepszaniu forum, to za moment jest jeszcze gorzej :angryy: Quote
kika22 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 POSZUKUJĘ TRANSPORTU ZE STARACHOWIC (Kielc, Radomia) do Wrocławia (lub okolice) dla Ziutencji O ile sie nie myle w te rejony bedzie jechac Ewelinka z Birma, ale to jej sie trzeba zapytac:roll: Quote
andzia69 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Majaa napisał(a):A skończy się kiedyś ten bałagan z postami na dogo? Bo co dostanę powiadomienie o ulepszaniu forum, to za moment jest jeszcze gorzej :angryy: musielibysmy wszyscy ustawic sobie zegarki jednakowo i zgodnie komputery to moze by było ok;) A Klara ma swój wątek?bom się zagubiła:oops: Quote
Majaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 kika22 napisał(a): O ile sie nie myle w te rejony bedzie jechac Ewelinka z Birma, ale to jej sie trzeba zapytac:roll: Tak tak Ewelinka się już wcześniej zaoferowała, więc jeśli Birma będzie jechać, to Ziutka też pojedzie! Quote
Majaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 andzia69 napisał(a):musielibysmy wszyscy ustawic sobie zegarki jednakowo i zgodnie komputery to moze by było ok;) Jasne a np. 2 lata temu to siedzieliśmy wszyscy i koordynację zegarkow robiliśmy :cool3: andzia69 napisał(a):A Klara ma swój wątek?bom się zagubiła:oops: Nie ma i raczej mieć nie będzie bo potem i tak nie ma czasu na zaglądanie :placz: Quote
ewelinka_m Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 [quote name='andzia69']musielibysmy wszyscy ustawic sobie zegarki jednakowo i zgodnie komputery to moze by było ok;) ii andziu podobno ten motyw nie działa :mad: Kika -dzięki za pamięć, już tą trasę mamy ustaloną :evil_lol: wiec jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to Ziutencja wyrusza z nami. a Klare wrzuciłam tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f97/mam-chetnego-na-nowofunlanda-ew-bernardyna-137216/index2.html może akurat... Quote
mrs.ka Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 ewelinka m jesteś nie zastąpiona:loveu: KLARA chyba faktycznie nie będzie miała wątku ,jest na pierwszej stronie tego starachowickiego i trzeba ogłaszać na portalach,ja jutro zrobię allegro Quote
Majaa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Ja od wczoraj nie dosyć, że mam urwanie kapelusza z telefonami o Fabio i Fionę, to jeszcze mam jazdę z bullterierką w wysokiej ciąży, wczoraj znalezioną i dzisiaj szczeniakiem - docelowo raczej średnim, czarnym podpalanym w wieku ok. 6 tygodni Podobnie jak "mój" Pimpek wyskoczył przed samochód w środku lasu tyle, że na przeciwległym końcu miasta i jego wylotówek więc to nie ten którego poszukujemy :angryy: Quote
Majaa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 A dodatkowo mialam jazdę z pumą - przez pół dnia myslałam, że ogólnie jestem wkręcana w bliżej niewiadomą zabawę bo zawsze twierdziłam na głupie żarty, że jak jest w Polsce i kroczy na północ to tu dojdzie do nas No i może ............. jest [url=http://www.tvn24.pl/28385,1600669,0,1,cos-zjada-kury-w-starachowicach,wiadomosc.html] Quote
Majaa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Ja chyba oprócz posadzenia ok 100 roślin nie zrobiłam nic, oprócz wiszenia na telefonie :placz: Quote
mrs.ka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 [quote name='Majaa'] No i może ............. jest [url=http://www.tvn24.pl/28385,1600669,0,1,cos-zjada-kury-w-starachowicach,wiadomosc.html] hi,hi,to nie żadna puma tylko LEO poluje sobie na kurki:evil_lol::evil_lol::evil_lol Quote
andzia69 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 mrs.ka napisał(a):hi,hi,to nie żadna puma tylko LEO poluje sobie na kurki:evil_lol::evil_lol::evil_lol ja już słyszałam, ze w ok. Zagnanska sa 4 z czego jedna ustrzelili - wiec Leo - zdejmij skórę z pumy i nie łax po wsi bo dostaniesz kulkę:evil_lol: Quote
mrs.ka Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 a tak poważnie to szkoda mi strasznie tych pum czy czymkolwiek by się okazały.Zwierzaki są raptem tylko dwa razy większe od dużego kota,ludzi się boją i nie atakują,są wygłodniałe więc sobie od czasu do czasu jakąś kurke upolują,a tu taka nagonka:angryy: Wierzyć mi się nie chce ,że nie można w jakiś humanitarny sposób je odłowić i wstawić do zoo. Proponuje założyć komitet obrony PUMY;) Quote
Majaa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Majaa napisał(a):Ja chyba oprócz posadzenia ok 100 roślin nie zrobiłam nic, oprócz wiszenia na telefonie :placz: Dzisiaj jest nie lepiej (od 14-tej do 19-tej odebrałam 39 telefonów o Fabio i Fionę):crazyeye: Szczerze to mam odruch wymiotny, jak widzę dzwoniący telefon z przekazu z tel. adopcyjnego, bo uwielbiam telefony takiej treści na przykład „A skąd Pani jest, bo tego biołego bym se wzięła” Ale z tej masy telefonów można wyodrębnić kilka potencjalnych domków – na szczęście! Dobre wieści z dzisiaj: Psotka znalazła nowy domek w Starachowicach Po serii ogłoszeń o poszukiwaniu czwartego wyrzuconego szczeniaka odnalazł się! Jest w świetnym domku! Został kupiony za 10 zł od PanówPijącychpodSklepem, którzy chcieli go utopić, jeśli nikt go nie weźmie Szczeniaczek, o którym pisałam wczoraj, który podobnie jak Pimpek, wyskoczył pod koła w lesie – również jest w nowym domku Bullka została u osób, którzy ją zgłaszali Quote
ewab Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 mrs.ka napisał(a):a tak poważnie to szkoda mi strasznie tych pum czy czymkolwiek by się okazały.Zwierzaki są raptem tylko dwa razy większe od dużego kota,ludzi się boją i nie atakują,są wygłodniałe więc sobie od czasu do czasu jakąś kurke upolują,a tu taka nagonka:angryy: Wierzyć mi się nie chce ,że nie można w jakiś humanitarny sposób je odłowić i wstawić do zoo. Proponuje założyć komitet obrony PUMY;) Masz dokładnie takie same odczucia jak moje. Pisałam o tym na wątku kieleckim w czasie, gdy puma była na "moim" terenie (chyba poprzednia sobota). Humanitarne odławianie, to bajka nie z tej epoki. Jeśli to faktycznie jest puma i łowczy ją spotkają to zrobią to potrafią - odstrzelą:angryy: (no chyba, że wcześniej sami się postrzelą:lol:). Quote
Recommended Posts